Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Вартбург или Москвич 21412 
Автор Съобщение
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Не е лошо да покараш Вартбург.Хич не вози зле.Казвам го като човек,дето е карал предимно комфортни от към окачване коли.
Само не сядай да го правиш и ремонтираш...

Неделя, 20.04.2008 г. 00:04 ч.
Профил ICQ
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение 
Тия дето хвалите вартбурга забравяте една интересна подробност. Човека пита за работна кола - нещо, което да товари с боклуци, да кара с цел единствено пренос-превоз и икономия. Вартбурга.....като всяко 2т трябва да се кара в обороти на постоянна ръчка. За работна кола е по-оферта нещо по-тихо, което да може да се кара в обороти според натоварването, не самоцелно да се пържи. Трябва ти четиритактов двигател, при това по възможност дизелов.

Неделя, 20.04.2008 г. 01:18 ч.
Профил
Научи се как се сипва масло
Аватар

Мнение 
Ivaka написа:
racer написа:
варела не става по мое мнение-да не говорим за москвето.
на тебе колега ти трябва жигула комби,тоест 2102 1200 кубика,или другото комби на лада-2104-1500 кубика.по възможност и багажник на покрива,и теглич.естествено,на пропан-1,04 лева е пропана сега...
не взимай варела-ще ти харчи 15 бензин по 2,15лева,я сметни?а не виждаш ли,че колегите нямат откъде един читав маншон да намерят,камо ли нещо по-едро...
москвето е още по-зле.гори 25 газ зимата градско,чупи се на всеки завой,също няма части...

Добре бе РАЗБИРАЧЕВ много си в час с Вартбурзите сигурно си имал 30-на и много си се занимавал. Не ставал, харчел 15 градско ала бала.
Абе я се качи покарай Вартбург па тогава ми говори, ще поискаш да си метнеш Трабанта на вторични :lol:
Варела като разход е почти колкото Трабанта, за сметка на много по голям вървеж.
Отделно че е здрав, а ако е и комби носи толкова багаж, че просто няма място за сравнение нито с лада нито с москвич.
Питайте Зизи и Бат Илко.

Съгласен съм на 100%.Моят вартбург е комби и като всяко комби става за работа и най-вече ОБЕМИСТИ багажи,също така вози най-спокойно над 600 кг,без да влияе кой знае колко на преразхода.
Говоря от личен опит :wink:

Одна на всех - мы за ценой не постоим.
Одна на всех - мы за ценой не постоим.

Пусть ярость благородная
Вскипает, как волна, —
Идёт война народная
Священная война

Неделя, 20.04.2008 г. 11:00 ч.
Профил
Начинаещ

Мнение 
малеее,аман :shock: както казах в преди имал съм 21412,рено5,сега имам353.Тая натамия москви4а има ОСТЪР НЕДОСТИГ НА МОЩСТ ОСОБЕННО НА ГАЗ,НА БЕНЗИН ПАК ПО ДОБРЕ :roll: С риск да се повторя ма 353 е доста по безгрижен за подръжка от тоя кенеф,щот се троши 3пъти по малко,и ква ще ми е файдата кат го правя секи месец па газта е била еди колко си :D Руска кола с 4итава ел инсталация НЕМА :shock: па тия москви4и у байр прегреват за страх,а това нещо 5 скорост е просто опция която се ползва при спускане на наклони :D

Понеделник, 21.04.2008 г. 00:02 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Започни да правиш руска кола,ще ти кажа как да си направиш инсталацията така,че да надживее колата...Инсталацията е най-простото нещо в една руска кола .
При Вартбурга това няма как да го направиш.Москвич е с една инсталация за всеки модел,за Лада са точно 4 и с това се изчерпва цялото възможно разнообразие на инсталации.
При Вартбурга са поне 10 различни.Няма оправяне.Едно и също нещо можеш да го направиш по 5 различн начина и все ще работи...ама не съвсем.Моята кола отива в надин заради проблеми с инсталацията.Мислех,че след Ладата мавремето нищо вече не може да ме изненада....докато не се запознах с възможностите на ИзточноГерманския гений.Безгранични са.

Понеделник, 21.04.2008 г. 01:08 ч.
Профил ICQ
Regular User
Аватар

Automobile: Wartburg 353S
Мнение 
Митак не си прав, това че на твоя инсталацията се разминава, не значи че всички са така. Просто си попаднал на една малка партида "мелези" :lol:

Понеделник, 21.04.2008 г. 08:12 ч.
Профил
Луд с картечница
Аватар

Мнение 
Митак, и аз ще ти го кажа: не си прав. Единственото гадно в елинсталацията на Варгата е текстилната оплетка на кабелните снопове. Иначе и тя е доста изчистена и опростена (с малки изключения, разбира се - визирам паркинг светлините и системата за аварийните, ама те и двете идват от лоста на кормилната колона)

Понеделник, 21.04.2008 г. 09:23 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение 
Санта.....какво се оплакваш от една инсталация с механично запалване, без електроника в карбуратора, без бордови компютър, без климатик и т.н? Единственото според мен кофти на вартбурга е че бушоните ги тормози влага и течове. Това че твоята е някакъв странен преходен модел, или някой ЕнжИнер е побългарявал е друг въпрос...

Понеделник, 21.04.2008 г. 09:38 ч.
Профил
Продавач-консултант
Аватар

Мнение 
:D двете ръце съм за вартбурга-а 6том 6те караш само 1000км годи6но взема6 вартбург-а и караш ......

никви проблеми няма да имаш ОСВЕН ПАЛЕНЕТО! москвича с тая газ 6то ти се запуши още първия месец... (от некарене) и ще го караш само на бензин а тои е мнго НЕИКОНОМИЧЕН :arrow:

Сряда, 23.04.2008 г. 19:16 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Не беше ли точно Вартбурга този, на който се скапват спирачките докато седи? От вас съм го чул, не от другаде :roll:

Сряда, 23.04.2008 г. 21:07 ч.
Профил ICQ
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Аха.И аз научих от този форум,че има коли,дето като не се карат,им блокират спирачките.После се оказа,че имало и други...разни Москвичи от 70-те.Чувал съм за блокирали регулатори за задни спирачки,залепнали съединители...
И да ти кажа...за Вартбурга е вярно.Един месец като не го караш и след това спирачката хваща осезаемо по-трудно първите няколко натискания.

Сряда, 23.04.2008 г. 21:40 ч.
Профил ICQ
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Wartburg 353
Мнение 
Аз не съм забелязал проблема със спирачките при мен. Последният път когато карах единия ми Вартбург му беше за пръв път от 3-4 месеца. Не съм имал проблем със спирачките. Единствено ръчната не отпусна веднага докато не завъртях ключа и колата не се разтресе от стартера.

Четвъртък, 24.04.2008 г. 00:45 ч.
Профил WWW
Блокира си коляновия вал

Мнение 
Благодаря ви за активността по темата.Общо взето и моите везни се накланят към Вартбурга.Карал съм Трабант,за малко и Вартбурга на тъста ми и оттогава много ми харесва като кола.Вози прилично,сравнително пъргав и след Москвича който имах ми се струваше много маневрен.На външен вид този,който ми предлагат няма видими ръжди по купето,няма вдлъбнатини.Предните подкалници са здрави няма ръжда.Леко,по моя преценка повърхностно ръждясване има в предната част на рамата към бронята.Иначе двигателя пали от половин оборот,гласа му според мен е приличен,фрайлауфа работи,скоростите влизат добре!Ще се огледам за комби и ако не намеря вероятно ще го взема!

Четвъртък, 24.04.2008 г. 16:31 ч.
Профил
Луд с Вартбург
Аватар

Automobile: WR-353
Мнение ха-ха-ха
Вартбург или Москвич риторичен въпрос :wink:

Понеделник, 26.05.2008 г. 16:38 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Отиваш,гледаш и което ти се стори годно да изкара зимата-взимаш.За едни и същи дараци става въпрос..не чакай голяма разлика.

Понеделник, 26.05.2008 г. 18:48 ч.
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща