Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Свещи NGK и Denso 
Автор Съобщение
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Trabant 601s-kombi
Мнение Re: Свещи NGK и Denso
За "Изолатор специал" от преди 90,та год.-само добри неща мога да кажа.Този "изолатор" го"хванах в Крачка".!Първо свеща е по лъскава,надписа на външната изолационна част-доста нескопосан,а най-голямото противоречие,на кутията пише-made in DDR,а на свеща-българското съкръщение от социализма-GDR.Както и да е,един собственик на авточасти магазин в града ми каза,че се произвеждат в Асеновград.Ако е така,а не са китайски-да живее родното производство!Между другото,в същия магазин си купих други свещи,карам трабанта в момента с тях-ефтини са и според мен добри:

Прикачени файлове:
DSCN1531.jpg
DSCN1531.jpg [ 115.27 KiB | Прегледано 5960 пъти ]
Петък, 15.06.2012 г. 22:23 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: 2 трабанта
EYQUEM C62LJS принципно ги внасят Старс94 , който е оф.дистрибутор на EYQUEM FRANCE и са на цена 3.50лв в момента. EYQUEM C62LS - цена 2.80лв. Така като гледам цените за тези пари по-добре NGK, които аз ги взех от Евро07 през n-ти прекупвач за 3.50лв.бр.

Събота, 16.06.2012 г. 10:03 ч.
Профил
Гост-музикант
Аватар

Не знам за Асеновград и доколко тия свещи са старо производство, но ако пише Made in ... би следвало страната да е изписана, както е на англиийски, което си е точно GDR - German Democratic Republic. Всъщност и Beru правят Isolator, но на кутийката, която е същата си пише Beru.

Иначе в олдтаймерския каталог на NGK за Трабант (може да има някакви разминавания по различните двигатели, за това по-точно сравняването по топлина) излизат стандартни B6HS и иридиеви BR6HIX.

От същия каталог съответствията по топлинно число:

Isolator / NGK
M14-175 / B6HS
M14-225 / B7HS
M14-240 / B8HS
M14-260 / B9HS

Като стана въпрос за иридиевите, някой има ли наблюдения?

Понеделник, 18.06.2012 г. 11:56 ч.
Профил ICQ WWW
Гост-музикант
Аватар

Забелязвам, че колегите, които говорят за Denso и EYQUEM, и в двата случая са посочили модели с издаден изолатор (каквито не са по принцип трабантовите), което при NGK се бележи с Р - projected insulator type. (Като изключим C62 от снимката, която отговаря на NGK B7HS).

За тази разлика иде реч:

B8HS
Изображение

BP8HS
Изображение

Има ли някаква причина да ползвате с издаден? Интересно ми е какво казва опитът, защото издаденият изолатор е предпоставка за прегряване на свещта в двигателите, които не са предвидени за такъв тип.

EYQUEM C62LJS и C62LS излизат, че са с 19мм дълга резба, а C62LJS е даже конична. (Извинявам се, ако примерите са дадени заради цената!)

Само да не рече някой, че се заяждам. Играя си със свещите на едно чудо от Чопау, та ми минават разни чуденки.

Понеделник, 18.06.2012 г. 12:28 ч.
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2