Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Вартбург 2Т разход 
Автор Съобщение
Научи се как се сипва масло

Мнение Вартбург 2Т разход
Здравейте колеги!
Пускам темата разход на Вартбург 353 2Т именно тук,в раздел Лов и риболов тъй като съм чувал какви ли митове и легенди 5/100
Та нека си почешем езиците [smilie=2beers]
Споделете на кой колко му е горил автомобила,градско/извънградско.При мен разхода е твърдо 7 извън без тормоз.
Все пак модераторите по своя преценка може да преместят темата в раздел "Всичко за Трабант и Вартбург",аз смятам че тук е правилното място [smilie=cat]

Неделя, 29.04.2012 г. 14:34 ч.
Профил
Regular User
Аватар

Automobile: Wartburg 353S
Мнение Re: Вартбург 2Т разход
Разход 5/100 е съвсем постижим с Вартбург 353 с перфектна центровка и карбуратор, незапушени гърнета, извънградско при скорост точно 70км/ч на 4-та предавка. Пробвано. И от мен и от други водачи на Вартбург.
Иначе за моя: Със стандартния двигател никога не е превишавал разход 8/100 извънградско, дори при пълен товар и скорости 130-140 по магистрала. Иначе при скорости 90-110 даваше 6.5
Градско според баща ми никога повече от 9-10, дори зимата.
Това са и стойностите които трябва да даде всеки един стандартен, немодифициран Вартбург, в перфектно състояние на всички работни възли и на регулировките. Общо взето каквото и да не е наред води до стремително повишение на разхода. Включително и неправилното шофиране(много хора не знаят как да карат 2Т машина).

Сега с модификациите и при моето каране: Извън града с 90-110км/ч дава около 6.5, но при положение че съм сам или сме двама души в колата, а също и про положение че пътя е нормален без сериозни изкачвания. Ако колата е натоварена и/или има изкачвания и бързи ускорения, изпреварвания и т.н. разхода може да стигне до 9.
По магистрала със скорост около 130(постоянна, без ускорения) - разхода е около 8.
В града - мноооооооого зависи, зимата си докарвам до 12, особенно когато се кара главно студен и с чакането по светофари. Иначе сега в топлото време пада до около 9/100 при нормално каране и умерено изцеждане на предавките(до към 4000 оборота, без пенсионерско каране, но и без отваряне на втората клапа).
Иначе градско ако тръгна да го режа до дупка и да се правя на спортист със въртежи на гуми и т.н. като нищо ще иде и до 15, но реално не съм го засичал в моментите когато съм го карал така.

Неделя, 29.04.2012 г. 15:52 ч.
Профил
Кандидат-фен

Мнение Re: Вартбург 2Т разход
6.2 ми гореше по първокласни пътища и магистрали, всеки път като съм смятал- все толкоз, нормално до 10 стигаше градското но то е много относително кой как и при какви условия кара, ако е -20, нощува вън и караш до работа и обратно по 2-3 км отива и на 15-18 /100. Под 6.2 никога не ми се е случвало, пълен сток и винаги в добра форма.
Веднъж ми се разпори платно на бензиновата помпа и за 10 км изяде към 5 л., колкото е норматива на Т72, докато се чудех какво се е разпушил тоз кюнец, отдавна трябваше да е спрял с пушеците закъсах за бензин насред пътя, затова го и помня :D

Неделя, 29.04.2012 г. 17:44 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ]