Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Възможно състояние на застоял Трабант Комби 
Автор Съобщение
Вече прави дребни ремонти
Аватар

Automobile: Trabant 601S,Vw Golf
Мнение Възможно състояние на застоял Трабант Комби
Здравейте колеги.Чисто нов съм в форума :D .Оня ден ми заявика,че ще ми подаряват Трабант Комби мисля,че е 1986г,600кубика(друго не знам).Искам да ви попитам като по-вещи в сферата с 2-тактовите машини какви възможни изненади може да ме очакват при наличието,че е стоял 3 години без да се кара :( какво да гледам(двигател,спирачи) какви дефекти дават от стоене?
И има още един проблем спрян е от движение и талона му е в КАТ.Как става схемата с пускането му в Ход на Трабито

Голям интусиаст съм и досега съм се занимавам с възстановяването на Vw Golf Mk1(и още се разбирасе).И мисълтъми беше,че искам да го възтановя и да го карам по паради

Мерси Предварително
Поздрави от Варна
п.п Ако някой има стари части от трабант и не му трябва и иска да не му заямат място и иска да ги дари бих казал за проекта може да ми пише Л.С и с удоволствие ще ги приема.Накрая като преключа с проекта ще упомена всички допринесли за неговото свършване :D :D :D Мерси [smilie=2beers] [smilie=2beers] [smilie=2beers]

Вторник, 22.02.2011 г. 10:13 ч.
Профил

Мнение Re: Възможно състояние на застоял Трабант Комби
Добре дошъл колега!
По въпроса с възможното състояние е много относително в какво състояние е оставена колата.Ако е била много гнила , неизправна технически и т.н. щом си работил по Голф 1 значи си наясно с ръждата кърпенето и така , при трабанта лесно се вижда ръждата , огледаи праговете местата кадето се захващат задните носачи , по специално огледаи предната греда за която е захванато магарето , понеже ако е много гнила наред с гнили прагове колата е опасна за каране.Веждите неможе да ги видиш много но може да опипаш по вътрешния ръб на калниците , но не е гаранция.Като оставим купето настрана , колата може и да запали , но ако не запали виш дали стига гориво до карбуратора ако не стига , промивка на резервоар и кранче , най добре е да изчистиш и карбуратора.Спирачките също , пак казвам незнам състоянието на колата преди да се спре но сигурно не са сменявани гумичките по помпата и спирачните цилиндърчета от опит бих те посъветвал така и така ще сменяваш спирачна течност смени и гумичките (може да протечът старите случвало ми се е) Виж си и накладките , по предницата дали има големи луфтове , там има едни втулки който като се разбият се сменяват.Има доста неща който след като вземеш колта ще изникват , но като цяло ремонтите са лесни колта е доста опростена и е добра за хоби.

Вторник, 22.02.2011 г. 12:16 ч.
Профил
Детската градина rlz
Аватар

Automobile: Trabant 601s
Добре дошъл

Щом ти го подаряват го взимаш !

На мен миналата година ми подариха точно едно комби, стояло и то 3 години без да мръдне.
Еми колата запали от пръв път и ме закара до Пловдив без проблеми.
Естествено педала на спирачката беше камък и почти не спираше, но си ме прибра .
Нещата с Трабант седял дълго време са много условни .
Може въобще да не запали, може да са запряли спирачките, а може и всичко да е наред .
Така че всякакви изненади може да очаваш. Така от разстояние нищо конкретно не можем да ти кажем .

Най-добре според мен, щом не си наясно с машината измисли или да я теглиш или някак да я занесеш до вас, без да е на собствен ход . :wink:

Вторник, 22.02.2011 г. 15:37 ч.
Профил
Научи се как се сипва масло
Аватар

А снимки имаш ли? :wink:

Вторник, 22.02.2011 г. 16:12 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
С гаранция те очаква пълна ревизия на спирачките - раздвижване на цилиндърчета, смяна на спирачна течност, почистване на барабани и накладки.

Вторник, 22.02.2011 г. 18:57 ч.
Профил
Аватар

Колеги още нямам снимки,защото и аз самият не съм я виждал.Тука до 1 месец и нещо ще я взема,защото така се разбрахме с старият собственик.До сега не съм се борил с РЪЖДА,защото възтоновената от мен 1-ка нямаше никаква ражда(учудващо :D )
Спирачките ще ги видя на 100%
Доколкото знам колата е минавана цялото шаси с специялни бой да не разждясва(човека е инженер)
Каза само,че вече на места под боята имало шупки от ръжда ще я видя :)

Вторник, 22.02.2011 г. 19:12 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Trabant 601
Ами за ръждата огледай пода отвътре-в краката на шофьора и на пасажера отпред и багажника -под резервната гума и в ъглите-обикновено трабантите текат и водата се събира в някой от ъглите , в зависимост от това дали е спиран под някакъв наклон.Погледни и под акумулатора щото там се фиксира спирачния педал с болт пък киселината често яде наоколо , гредите отдолу особено предната,отпред бомбетата-другото почти всичкото е неметал и практически и теоретически вечно.
Двигателя виж дали можеш да го превътиш на ръка-на свободна скорост с отвити свещи посретством турбината.Ако не-лошо.Ама този който ти го дава вероятне ще си спомня дали го е блокирал преди да го зареже..Ако пък вземе че запали виж дали на четвърта като пуснеш съединителя ще сработи фрайлауфа или ще е все е дно си на неутрална-случва се при трабантите .И при двата случая и смени маслото с нещо различно от 90еп.
Трябва да знаеш че Трабанта иска гресиране-предницата,рейката , жилото на ръчната/малко/ така че си набави такаламит и гресчица.Може ресьора да мацнеш.
Виж коя година е трабанта ,щото има по дъртички дето са на 6V и са проблемни за намиране на акумулатори, нощем нищо не се вижда абе...гадна работа.Ако затъмнееш след парада ще видиш зорТрябва да се прави.

Ако е с чукчета не ще минеш без центровка
Другото колегите са го писали или ще се прояви след покарване... абе малко части има.

Вторник, 22.02.2011 г. 21:09 ч.
Профил
Аватар

Колегата дето ще ми го дава е механик човек и на 100% не е бил с блокирал двигателж:)

Вторник, 22.02.2011 г. 21:31 ч.
Профил
Аватар

fraxinus написа:

Такъв вариант няма. Няма начин за 20 години нито веднъж да не е сваляно запалването или нищо да не се е разместило. Всеки трабант има нужда от центровка :)

Сряда, 23.02.2011 г. 13:04 ч.
Профил
Regular User
Аватар

Automobile: Wartburg 353S
theultimate написа:
fraxinus написа:

Такъв вариант няма. Няма начин за 20 години нито веднъж да не е сваляно запалването или нищо да не се е разместило. Всеки трабант има нужда от центровка :)

Май нещо не си го разбрал - "не ще" в случая ознавава "няма да" т.е. няма да минеш без центровка - тоест точно това което ти искаш да кажеш :)

Четвъртък, 24.02.2011 г. 13:05 ч.
Профил
Аватар

Разбрал съм го. Просто му написах че и да не е чукчета пак ще трябва центровка :)

Четвъртък, 24.02.2011 г. 15:30 ч.
Профил
Аватар

Мериси Колеги за съветите.Ще съм ви много благодарен ако ми кажете още нешто каквото се сетите [smilie=2beers] [smilie=2beers] [smilie=2beers] [smilie=2beers] [smilie=2beers]

Четвъртък, 24.02.2011 г. 20:09 ч.
Профил
Детската градина rlz
Аватар

Разгледай книгите .

viewtopic.php?f=37&t=83

Четвъртък, 24.02.2011 г. 21:03 ч.
Профил
Аватар

Тове беше първото което гледах в Тоя Форум :)

Петък, 25.02.2011 г. 16:32 ч.
Профил
Аватар

Премествам темата в правилния раздел.

Петък, 25.02.2011 г. 21:22 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща