Автор |
Съобщение |
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Чистачки ?
Днес си карам аз трабанта и има мъгла. А в мъглата има едни много ситни капчици. Тези капчици са мръсни и се набиват на стъклото и идва ред на чистачките да си изпълняват работата. А те правят следното : Отиват наляво плавно, ама като се връщат подскачат и замазват, ама замазват. Рамената са нови от онези, дето се захващат с един голям болт в основата. Ама не от най-новия модел, ами някакъв междинен . Сега при мен нещата са малко други, защото нямам пръскалка, ама събота и неделя ще я вържа . Проблема е в това, че при обратното движение чистачките подскачат и нищо не изчистват. Кажете как отстранихте този проблем ? Какви чистачки да търся, та да сменя тези от магазина за Тт и Вг ? Кой модел рамена да сложа ? А да и както съм ги включил и по едно време спират по средата и не се движат. Поздрави
|
Вторник, 11.01.2011 г. 21:20 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Re: Чистачки ?
Шампион 32см - около 15лв двете. Нищо общо с боклуците от магазина за Трабант, нито с китайците от бензиностанцията. Обаче стават само на последния модел рамена - дето са къси и извити под ъгъл и завършват с пъпка, а не с кука. Чистят с 1 движение и са безшумни. Вече ги ползвам трета година още стават.
Това със спирането по средата за съжаление е от друго. Ключ или по-вероятно моторче.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Сряда, 12.01.2011 г. 08:34 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
|
А има ли за другите рамена дето са като кукичка някаква приставка, та да се сложи хубава чистачка. Защото ''другите'' коли също завършват на кукичка, обаче тя е доста по-широка Май ще си потърся от последния модел рамена
|
Сряда, 12.01.2011 г. 23:40 ч. |
|
|
theultimate
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
|
Приставки в магазина има за всякакви видове захващане. Въпроса е че трябва рамената да са възможно най-къси. Защото поне там, където ходих под 32см чистачки не продаваха. А дори с тези рамена минават на милиметри от уплътнението.
|
Четвъртък, 13.01.2011 г. 14:34 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
Регистриран на: Събота, 03.04.2010 г. 23:54 ч. Мнения: 494 Местоположение: София
Automobile: Trabant,Chevy K30
|
И аз имах проблем с чистачките, те чистеха на 2 ивици и не опираха в стъклото, натягах, нагласях и не. Най-накрая изкрижих рамената да прилагат натиск и чистачките се залепиха и сега чистят повече от перфектно (аз съм последната генерация Трабанти с най-новите рамена, съвременните едни с пластмасови накрайници) . Сисо за теб имам ако искаш от стария модел рамена с куката ,имам 4,5 такива ако го закъсаш пиши ! Колкото до проблема ти с спирането ,само някоя обувка се е окислила и ти прави проблем. Поне при мене от тия стари обувки и ми правеше не цялата ел.система проблеми . Така, че смени обувките на моторчето те са изложени дирекно на влага и са се окислили сигурно (поне според мене) късмет !
Събота, 15.01.2011 г. 11:44 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
|
Такива с пластмасови накрайници няма слагани от завода, може би се бъркаш с тези на фиатчето или пък на шкодата . Най - новия модел рамена завършват с една пъпка и са прави. Имам си достатъчно от тези с кукичката. Не мисля да огъвам рамената. Днес монтирах пръскалката и боядисах правите рамена, а тия дни ще ходя да им търся пера 32 см .
|
Събота, 15.01.2011 г. 17:22 ч. |
|
|
theultimate
|
На правите дълги рамена с кука забрави да станат 32см чистачки.....стават само тия малките от магазина на трабант, които за съжаление нямат западен аналог. Това е стария модел рамена с куки и малки чискатчки Това е новия модел с криви размена, завършващи с пъпка и 32см Шампион.
|
Събота, 15.01.2011 г. 20:20 ч. |
|
|
hrisvasilis
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 26.04.2010 г. 16:03 ч. Мнения: 492 Местоположение: Ловеч
Automobile: 2 трабанта
|
От тези с кривото рамо съм сложил чистачки от Кауфланд 280мм за 3лв бройката. Мисля че са за Пунто, C1 и още какви модели бяха не помня. Пластмасовия накрайник е по-широк, но влизат и се законтрят много добре.
Неделя, 16.01.2011 г. 10:47 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
|
Васко точно от тези имам, само дето моите завършват на кукичка. Оригиналните трабантови чистачки, дето са прави и завършват на пъпка са други . Те са по последните трабанти слагани. Май от 88-ма нататък . Забелязал съм, че са същите като на вартбург 353 и 1.3, само дето са по-малки. Ето ги как са на Варел : http://theultimate.snimka.bg/automobile ... 1.18593735Ето ги на трабант : http://theultimate.snimka.bg/automobile ... 1.18593697
|
Неделя, 16.01.2011 г. 13:49 ч. |
|
|
theultimate
|
Важното е рамото да има такава форма. Накрайници за чистачките продават всякакви в магазина.
|
Неделя, 16.01.2011 г. 17:01 ч. |
|
|