Автор |
Съобщение |
DWARF_KING
Начинаещ
Регистриран на: Вторник, 14.12.2010 г. 01:04 ч. Мнения: 8 Местоположение: пловдив
|
 проблем със стартер
Имам наистина странен проблем със стартера и не разбирам как да го оправя.Проблема ми е следния :Въртя и пали общо взето всеки път и изведнъж просто спира ,не да пали а да върти изобщо карам колата на сервиз специално за страртери те го разглобяват сглобяват го казват ми че проблема не е в него и не знаят защо става така.Слагам страртера пак и въртя и пали и после пак някво време всичко е ок ,но се повтаря пак момента в който спира да върти след което почвам да проследявам тока как стига до стартера и всичко е ок но не ще .след няколко дни в които си паля на бутане решавам пак да пробвам и пак става и наистина нямам представа какъв е проблема моля някой който е имал такъв проблем или знае какво става да ми каже как да се справя с този доста досаден проблем
|
Понеделник, 20.12.2010 г. 20:24 ч. |
|
 |
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
 Re: проблем със стартер
Малката кабелната обувка, която е на стартера трябва да не е хлабава, споена хубаво и изолирана с термошлаух. Дебелите кабели на акумулатора и по-специално масата . Може да ти прави проблем и бобината.
|
Понеделник, 20.12.2010 г. 20:32 ч. |
|
 |
Reiko
Wing Tsun Fighter
Регистриран на: Понеделник, 19.01.2009 г. 17:15 ч. Мнения: 225 Местоположение: Пловдив
|
Същото беше и при мене. Решение-нови клеми и проверка на кабелите.
_________________ Нормалните хора вярват, че ако нещо не работи, значи не е направено добре. Инженерите вярват, че ако нещо не работи, просто още не е довършено.
|
Понеделник, 20.12.2010 г. 21:11 ч. |
|
 |
niki_k
Кандидат-фен
Регистриран на: Четвъртък, 13.05.2010 г. 18:56 ч. Мнения: 398 Местоположение: Самоков
Automobile: Trabant 601s-kombi
|
Колега,ето ти още една тема за размисъл,зад контактния ключ-като се наведеш на гърба му има електрическа част,която се нарича "климоред"-в нея влизат жици и като завъртиш ключа,подава сигнал към стартера по "-"Това е заменяема ел.механична част.Има голяма вероятност проблема да е там.Първите симптоми са,ти завърташ ключа да пали,зачудва се малко и след секунди завърта стартера.
|
Понеделник, 20.12.2010 г. 21:43 ч. |
|
 |
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
|
Аз само да добавя, че става въпрос за Трабант, дето се кара нон стоп.
Уговорихме се с човека да се видим и да преслушаме машината .
Но все пак не е зле да чуем още предложения за решаване на проблема .
|
Понеделник, 20.12.2010 г. 22:39 ч. |
|
 |
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
На трабантовия стартер има една голяма клема, дето излиза плюсовия кабел за акумулатора и една малка, от която излиза по-тънко кабелче (по спомени червено) към контактния ключ. Първо почисти всичко да лъсне с шкурка и пробвай пак. Дай на контакт и окъси тия две клеми с яка отверка - все едно въртиш на стартер, внимавай колата да не е на скорост. Ако пак не пали - търси проблема с кабелите на акумулатора или самия акумулатор (ако си сигурен че стартера е изправен). Ако запали - контактния ключ (клеморед).
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Вторник, 21.12.2010 г. 10:14 ч. |
|
 |
Reiko
Wing Tsun Fighter
Регистриран на: Понеделник, 19.01.2009 г. 17:15 ч. Мнения: 225 Местоположение: Пловдив
|
Другия начин за проверка е да свалиш стартера и акумлатора, и да му подадеш директно ток. Така най-бързо се разбира къде е проблема.
_________________ Нормалните хора вярват, че ако нещо не работи, значи не е направено добре. Инженерите вярват, че ако нещо не работи, просто още не е довършено.
|
Вторник, 21.12.2010 г. 11:31 ч. |
|
 |
fraxinus
Кандидат-фен
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 20:43 ч. Мнения: 455 Местоположение: с.Кирилово
Automobile: Trabant 601
|
Два пъти ми се е случвало на Трабанта във време когато снега се топи през деня и замръзва нощем да замръзне и да не може да завърти.Като газиш дълбока киша явно влиза вода и замръзва.Ако запалиш с бутане и покараш се топи и вече пали лесно.
_________________ Къни и фърга http://vbox7.com/play:b253bfd8
|
Вторник, 21.12.2010 г. 20:53 ч. |
|
 |
ceco
Начинаещ
Регистриран на: Петък, 19.12.2008 г. 17:05 ч. Мнения: 12 Местоположение: Пазарджик
|
И аз съм имал подобен проблем, но се оказа контактния ключ. Тогава сложих друг бутон с който да завъртя стартера, а коантакт с контактния ключ. Общо взето излизане от ситуация.
|
Сряда, 22.12.2010 г. 12:50 ч. |
|
 |
niki_k
Кандидат-фен
Регистриран на: Четвъртък, 13.05.2010 г. 18:56 ч. Мнения: 398 Местоположение: Самоков
|
Не съм съгласен докторе!КлЕмореда/една от жиците на него/ при завъртане на ключа да пали,подава контакт на малката кабелна обувка на шалтера.Постоянен "+" има на дебелия кабел на стартера,тогава няма как да се командва по "+"?
|
Сряда, 22.12.2010 г. 15:18 ч. |
|
 |
niki_k
Кандидат-фен
|
Така да бъде-не ги разбирам много "тоците" и затова ще се въздържам от мнения за тях.Извинете,ако съм подвел някого!
|
Четвъртък, 23.12.2010 г. 17:44 ч. |
|
 |
ivanski
Детската градина rlz
|
За малкото време, в което се видяхме с човека успяхме да проверим дебелия отрицателен кабел от акумулатора до скоростната. Понеже на моя правеше мизерии от точно този кабел и това се сетих да проверим набързо. Изчистен, стегнат и проверен. Проблема се изразява в това, че само щрака без да завърта. При даване на контакт с ключа вътре и окъсяване с отверка завърта, обаче не изхвърля бендикса и си върти само . По думите на човека чат-пат работел както трябва и си палел със стартера. Сега си търси нов трабантов стартер : ето темата viewtopic.php?f=23&t=3414Помагайте, че колата се кара постоянно и човека бута за да запали . Поздрави 
|
Събота, 25.12.2010 г. 16:22 ч. |
|
 |
DWARF_KING
Начинаещ
Регистриран на: Вторник, 14.12.2010 г. 01:04 ч. Мнения: 8 Местоположение: пловдив
|
момчета взех лаптопа и слязох при колата точка по точка следвах всяка една идея която сте описали плюс една която ми даде стар приятел . Неговата беше да сваля стартера и да изшлайфам плочките на статора на стартера освен зачистване на клемите .след като свърших всичко просто сглобих .влязох в колата и завъртях и сега стартера вътри много само дето не го хвърля ел магнита към маховика да завърти и него и си върти от вън все едно го давам на късо просто
|
Понеделник, 03.01.2011 г. 21:06 ч. |
|
 |
eed123
Музикалният
Регистриран на: Петък, 15.08.2008 г. 00:31 ч. Мнения: 105 Местоположение: Русе
Automobile: Trab
|
в твоя случай самия стартер ти е повреден, погледни бубината
_________________ трабанта завива с ръчна, не с кормило!
|
Вторник, 19.04.2011 г. 19:58 ч. |
|
|