От къде Ви тече вода в трабана?
Автор |
Съобщение |
Kiril Terziev
Engine like steel drum
Регистриран на: Събота, 03.04.2010 г. 23:54 ч. Мнения: 494 Местоположение: София
Automobile: Trabant,Chevy K30
|
Re: От къде Ви тече вода в трабана?
От това капане точно там имах гигантска дупка, която вече я няма. Но дори и да взема книжка Траби никога няма да е ежедневна кола! Той ще си е само за срещи за събори за ретро мероприятия, и тук там да ходим на село или живот и здраве и на море с него!Пък и той е в гараж за вода и гниене и капане забравям!
Петък, 15.10.2010 г. 11:49 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Проблема при ежедневното каране не е течовете. Просто за да си наравно с останалия трафик с 26 коня, вадиш душата на двигател и спирачки. А от хубавите пътища всичко започва да трака и скърца. Сега ми е огромен кеф да загрявам трабанта няколко минути и след това да го карам пенсионерски с 30-40 по някоя пуста уличка. Нещо което определено не се отдава като ходиш на работа с него
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Неделя, 24.10.2010 г. 01:16 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Най - доброто решение за уплатняване на прозорците не е да се уплатнят със силикон. Уплатняват се с мастик или по-точно битумен силикон. Той е черен и остава мек като дъвка. Уплатнява се долния ръб, който е към стъклото. Нужни са максимум 100 грама и е уплатнено. Има го на ,, салам'', но и в нормалните опаковки от по 300 грама за обикновен пистолет. Аз ги уплатних с такова, след като изчегъртах силикона със дървена клечка( от сладолед примерно ). Днес валя доста стабилно и нямам никакви течове от стъклото. Много съм доволен. Направо съм АйЛяК майна Благодарности на Mario s TT-to, който ме светна за това. Преди ги бях уплатнил с качествен силикон, но силикона се свива от седене на слънце и скоро почва да тече. п.с. Остана ми материал за два трабанта, който иска да уплатним машината и да полафим да казва !
|
Сряда, 27.10.2010 г. 20:47 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
|
Нова пробойна ! Тече малко, но достатъчно че да ме дразни от основите на чистачките.(решението е уплатняването ) Също на мен ми тече доста от шофьорската врата, макар че е сменено уплатнението и вратата прилепва хубаво. Сякаш извира от долния ръб на вратата преминавайки през уплатнението. Тоя теч вече не мога да го обясня. Помощ
|
Петък, 29.10.2010 г. 00:06 ч. |
|
|
deso
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Вторник, 27.05.2008 г. 10:39 ч. Мнения: 178 Местоположение: Шумен
Automobile: Wartburg 353W 1984
|
Когато си спрял равно се събира вода в улейчетата на тавана.Когато си спрял под наклон или на шофьорската или другата врата ще тече.Досега не ми е преливало от улея на уплътненията (става дума за ладови).Прилагам картинка от къде ми тече,а предполагам и на много от вас.Чак сега разбрах колко е опасно когато имаш теч през прозореца (долу в ъглите).Пред теб са ключове за фарове,аварийни и т.н. ,а водата капе върху им
_________________ Мир, двутактово масло и мнооогооо пушек Strictly Old School
|
Петък, 29.10.2010 г. 09:12 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
|
Колата седи на равно и ето го резултата : Долу на шофьорската врата http://ilirobus.snimka.bg/automobiles/t ... 1.21212772а тука си личи и как все едно прелива, но това е против гравитацията да тече нагоре, но все пак : http://ilirobus.snimka.bg/automobiles/t ... 1.21212769А ето го и на прозореца-сухо като барут. http://ilirobus.snimka.bg/automobiles/t ... 1.21212775
|
Петък, 29.10.2010 г. 11:22 ч. |
|
|
hrisvasilis
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 26.04.2010 г. 16:03 ч. Мнения: 492 Местоположение: Ловеч
Automobile: 2 трабанта
|
Типичен проблем. Според мен всичко идва от това, че водата от тавана се стича зад уплътнението и слиза по тенекиения ръб, на който се закрепва самото уплътнение . При мен е абсолютно идентичен проблема. Отказах се да се боря. Колата леко да е наклонена назад и няма течове. На равно ли е все така подлизва, че дори жабката мокри.
Петък, 29.10.2010 г. 11:52 ч. |
|
|
j_totkow
Ентусиаст
Регистриран на: Вторник, 26.02.2008 г. 20:29 ч. Мнения: 550 Местоположение: Пазарджик
Automobile: много ясно - трабант
|
Спокойно и при мене с ладовите е така.Прелива.Оправя се като се вземе нова кола. (Сигурно ще стане и с други - от астра например, както казваше един колега.Изглежда ладовите са си за лада, а не за трабант)
_________________ http://totkow.blogspot.com/
|
Петък, 29.10.2010 г. 14:09 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
|
А другата врата като е със същото ладово уплатнение, защо не тече така ? Водата дори да влиза и да се стича по тенекиения ръб зад уплатнението, тя не може като е слязла долу да го премине и да наводни така яко. Друга е причината. Може би да влиза вода в балона на уплатнението. Ще го пробия да се изтича, ако влиза вътре. Някой друг така да му тече от там ?
|
Петък, 29.10.2010 г. 15:09 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Не е проблема в уплътнението от лада. На жълтия трабант там нямаше течове. Сигурни ли сте че вратата е регулирана и прилепва добре?
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Петък, 29.10.2010 г. 23:27 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
|
Да ! Виж на снимката във затворено полужение. Сякаш тече нагоре .
|
Събота, 30.10.2010 г. 18:07 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
|
Как да го оправя ? Да сменя или възтановя П-образните водещи уплатнения на стълото ли ?
|
Събота, 30.10.2010 г. 20:10 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
Регистриран на: Събота, 03.04.2010 г. 23:54 ч. Мнения: 494 Местоположение: София
|
Вчера къпах моя Трабант с вискоа струя вода ,блъсках по прозорци по уплътнениея (и аз съм с ладовите ) половин час го наливах та ме заболя ръката от струята. После го огледах на всякъде ,всеки квадратен сантиметър , еми аз вода в купето не намерих! Никъде не ми беше текло направо се изплаших, това може да е от там ,че прозорците не са сваляни и са лепени и уплътненията са наместени! Но трябва да кажа, че аз вода не открих (не ,че ще го държа на вънка имам си гараж) . Ако някой може да ми обясни защо не тече като лейка вътре....
Неделя, 31.10.2010 г. 12:32 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
|
И какво викаш по-точно да оправя или сменя, та да не тече там ?
|
Неделя, 31.10.2010 г. 14:55 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Факта ,че не са махани стъкла ,уплътненията са си залепени още преди мене с някаква гнус, че съм изолирал със сикикон и съм напаснал упатненията на вратата да прилепват най-добре !Напасването става с подпъхване на парченца трески в улея за да повдигнат уплътнението, да прихване по добре към вратата, но при мен вода не влиза !
Вторник, 02.11.2010 г. 11:56 ч. |
|
|