От къде Ви тече вода в трабана?
Автор |
Съобщение |
j_totkow
Ентусиаст
Регистриран на: Вторник, 26.02.2008 г. 20:29 ч. Мнения: 550 Местоположение: Пазарджик
Automobile: много ясно - трабант
|
От къде Ви тече вода в трабана?
Пускам тази тема, понеже много хора хвърлят пари за защита от ръжда, но ако не спрем да влиза вода всичко отива на вятъра. Първите течове са от съединенията на уплътненията на преден и заден прозорец - спира се с черен силикон (на алуминиевата и PVC дограма слагат такъв за залепване на стъкло пакета към самата дограма) моя го гепиха от един строеж и не знам къде и за каква цена се продава за да Ви упътя (моя също беше в опаковка като салам, а не в туба и малко трудничко беше да се работи с него). Ето тук ограденото с червено пропуска най-много вода, понеже с времето се отдръпват двата края на уплътнението След това идва ред на самите уплътнения на предния и заден прозорец.Мисля че някъде бях пускал тема, даже илюстрована, та в общи линии по възможност се слага и тук силикон - на ограденото с червено, понеже от там минаваше на мен вода - буквално извираше.Временно спря, но сега имам пак вода в багажника и имам да запуша една дупка и ако не е от нея вече не знам какво да правя.Вънка вали, вътре вали? Ето разрез на преден прозорец Колеги ще се радвам да споделите и Вие от къде сте виждали да влиза вода и начините да се спасим от нея.
_________________ http://totkow.blogspot.com/
|
Сряда, 13.10.2010 г. 13:39 ч. |
|
|
hrisvasilis
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 26.04.2010 г. 16:03 ч. Мнения: 492 Местоположение: Ловеч
Automobile: 2 трабанта
|
Re: От къде Ви тече вода в трабана?
Да тия 10-на дена темата е направо актуална. При мен освен от вратите тече от долните ъгли на предното стъкло, а в багажника под болтовете с които е захванат капака. Там е гумено уплътнение под една планка и при силен дъжд от там прокапва.
Сряда, 13.10.2010 г. 14:28 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
Регистриран на: Събота, 03.04.2010 г. 23:54 ч. Мнения: 494 Местоположение: София
Automobile: Trabant,Chevy K30
|
Колега и на мене от там ТЕЧЕШЕ но със силикон в обилни кличества ,вече не ми вилза вода от никъде .Вече съм много доволен ,като сложа и новите уплатнения на вратите съм като подводница .
Сряда, 13.10.2010 г. 14:40 ч. |
|
|
hrisvasilis
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 26.04.2010 г. 16:03 ч. Мнения: 492 Местоположение: Ловеч
Automobile: 2 трабанта
|
Значи, забелязах, че свалят ли се веднъж задните странични прозорци уплътнението не стои плътно, скъклото при натиск шава. Явно старее гумата и при сваляне веднъж се разпъва и не уплътнява така добре. Въпреки че всички гумени уплътнения ежегодно 2 пъти ги минавам със силиконов спрей или глицерин.
Сряда, 13.10.2010 г. 14:44 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
Регистриран на: Събота, 03.04.2010 г. 23:54 ч. Мнения: 494 Местоположение: София
|
Прав си колега,и Чавдар ми го каза това но силикон му е майката .
Сряда, 13.10.2010 г. 14:48 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
-Преден и заден прозорец - решава се със силикон в цепката. Ако е много голяма се слага парченце от друго уплътнение и пак силикон.
-През вратите - решава се с нови уплътнения
- Задния капак на седан - така и не можах да го реша.....вероятно се решава с ново уплътнение. Течеше доста и от пантите....там стана със силикон.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Сряда, 13.10.2010 г. 17:35 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Не за седана багажника не е изобщо от уплатнението му, ами или от там където са пантите или най-вече от двата долни ъгли на задното стъкло.
Иначе на мен ми тече и по-точно прелива от предното стъкло в долните ъгли, които са към стъклото.
И мойто се разтече повече откакто съм свалял джама.
Тия уплатнения са много кът , че даже ги няма . Ама явно са направени добре, та да издържат 20 и колко години вече без да се разкапят. Не знам дали ги има в немските онлайн магазини и дали някой има впечатления от тях.
|
Сряда, 13.10.2010 г. 17:54 ч. |
|
|
theultimate
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
|
Напротив - това е от най-некачествните части в трабанта. Не са много колите, на които уплътнението е като от камък и така брутално се цепи по средата.
|
Сряда, 13.10.2010 г. 19:58 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Ето как го направих аз ,чувал съм oплаквания ,че и през уплътненията подлизва вода и протича в купето. Ако някой е свалял прозорци или врати ,и ще ги слага обртно да нанесе на металния ръб на купето където влиза уплътнението силикон. И много тънка лента на уплътнението където се среща със стъклото ,и ще забрави за всякакви течове. Аз така съм направил и няма да имам проблеми, както сега като сложа и страничния прозорец ще се маже със силикон. Упътненията на вратите и стъклата на вратите също се залепват със силикон и според мене няма да влиза повече вода.
Четвъртък, 14.10.2010 г. 23:55 ч. |
|
|
j_totkow
Ентусиаст
Регистриран на: Вторник, 26.02.2008 г. 20:29 ч. Мнения: 550 Местоположение: Пазарджик
|
И аз слагах силикон на всякъде - задните панти на капака и по уплътненията и какво стана - след време силикона се отлепва малко по малко.Силикона беше прозрачен и сигурно не е добър за този тип на приложение. Ще видя да се сдобия с черен силикон и ще мацам с него. Само не знам до какви температури издържа - минусови предимно зимата и екстремно топли, когато го напича по цял ден слънцето. И гледайте да не се превърнете като един наш колега (без лоши чувства) че ако не сложи силикон навсякъде няма да спи спокойно.
|
Петък, 15.10.2010 г. 10:43 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
|
|
Петък, 15.10.2010 г. 10:56 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Мале мале силиконче, сваляш прозореца и мажеш на металния ръб и на мястото, където се среща уплатнението с прозореца , процепа там и слагаш. И може да спиш спокойно добре ,че моя си седи в гараж и е изолиран на всякъде !
Петък, 15.10.2010 г. 11:21 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
|
По моя пък все едно няма силикон и аз като съм сменял стъклото също трева съм пасял. Изчакай някоя друга година и ако живот и здраве започнеш да караш почти всеки ден трабанта като мен ще видим дали ти капе на лявата обувка дето е съединителя или не.
|
Петък, 15.10.2010 г. 11:39 ч. |
|
|
theultimate
|
Моя се караше редовно и не капеше там. Само че стъклото не беше сваляно никога. Просто не си го уплътнил добре
|
Петък, 15.10.2010 г. 11:43 ч. |
|
|
j_totkow
Ентусиаст
|
И на мене течеше там преди, но на задния прозорец. Отивам и купувам монтажно лепило, е#ал съм го тоя силикон, само да видя откъде тече ще накарам брата да мие с маркуча докато аз съм вътре - видях го от един клип как правят трабантите. Изглежда това се получава ако си свалял стъклото. Браво за снимката.
|
Петък, 15.10.2010 г. 11:44 ч. |
|
|