Проблем са палене на трабант(надявам се темата да е за тук)
Автор |
Съобщение |
montoya
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 03:29 ч. Мнения: 125 Местоположение: Казанлък
|
Re: Проблем са палене на трабант(надявам се темата да е за тук)
Понеже не можах да се стърпя да се обадя и аз.Когато бензинов двигател не пали след неколкократно въртене се развива свещ и ако е суха значи няма гориво, ако е мокра може да е проблем с тока или кофти карбуратор и да дави. Колега, ако се извади жичка от датчика спира запалването и нищо не работи.Пробвай да запалиш като налееш по една капачка от PVC шише бензин във всеки цилиндър през дупките на свещите.Ако припали търси проблема в кранче,бензинопровод или карбуратор.Ако не припали проблема е с тока и трябва някой вещ да помага.
_________________ Жена и ръжда тръгнат ли спиране няма.
|
Понеделник, 01.02.2010 г. 00:43 ч. |
|
|
konstantin.atanasov
Научи се да сменя скоростите
Регистриран на: Събота, 16.01.2010 г. 16:40 ч. Мнения: 64 Местоположение: София
|
не е от тоците защото свещите дават искра.но като се замисля...като свалих свщите бяха влажни.
|
Понеделник, 01.02.2010 г. 21:31 ч. |
|
|
konstantin.atanasov
|
|
Понеделник, 01.02.2010 г. 21:41 ч. |
|
|
Torsi
Знайко
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 16:23 ч. Мнения: 176 Местоположение: София/Дания
|
Най-честата причина траби да не пали е задавяне..Моя се дави много лесно..Т.е почти винаги ако е топло времето и двигателя е студен..Преди си мислех че нещо е развалено, защото се давеше наистина почти без причина и ме е оставял на път, така..Но се оказа само начина по-който се пали.. Щом имаш ток, значи вероятността проблема да е там е много малко. Що се отнася до центровката- тя се губи по-етапно а не изведнъж,поне по мои наблюдения.Не може трабанта да е работил идеално но преид 3 седмици и сега да не пали..Просто го давиш..Няма какво друго да е Аз правя следното нещо- спирам бензина и въртя на стартер, ама повечко..така изхвърля всичкото гориво.Оставям да постои малко и пробвам пак, като не съм пуснал кранчето за бензина, а само съм го отворил за секунда колкото да влезе малко гориво та да запали.И двата пъти смукача е дръпнат.И въртя повечко на стартер и накрая почва да поприпалва.. Забелязал съм обаче че всеки двигател реагира различно, въпреки че са идентични.. Предишния трабант- давил се е няколко пъти за много години и си палеше след две минути престой без грешка.. Тъй че е строго индивидуално. Аз съм описал как става при мен, пробвай, може и при теб да подейства
|
Четвъртък, 04.02.2010 г. 00:12 ч. |
|
|
Ivaka
Regular User
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 02:12 ч. Мнения: 1090 Местоположение: Stara Zagora
Automobile: Wartburg 353S
|
Когато се задави двигателя се постъпва по следния начин: Педала за газта се натиска бавно до упор, след което завъртате на стартер. Най-късно след няколко опита колата пали, ако проблема е от задавяне.
|
Четвъртък, 04.02.2010 г. 00:35 ч. |
|
|
konstantin.atanasov
|
много благодаря за отговорите.другата седмица като ходя на село ще опита да го запаля.
|
Неделя, 07.02.2010 г. 15:08 ч. |
|
|
konstantin.atanasov
|
готовооо.траби е запален.много благодаря за помощта хора.
|
Сряда, 24.03.2010 г. 20:26 ч. |
|
|
kiro
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 11.02.2008 г. 00:01 ч. Мнения: 283 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
И аз това питам?:)
|
Петък, 26.03.2010 г. 16:38 ч. |
|
|
konstantin.atanasov
|
Ми беше прецакан карбуратура.реших да го сменя е така просто да видя,и взе че запали.може би е бил запушен някои жиглиор.ама сега си е екстра.върви много.
|
Понеделник, 29.03.2010 г. 21:21 ч. |
|
|
konstantin.atanasov
|
просто нямах време да си играя да отпушвам жиглиори и тем подобни.сега ваканцията смятам да оправям спирачки,да го преглеждам.защото го карам само събота и неделя като съм на село.а понякога нямам време дори да го паля. иначе много благодаря за помощта.
|
Понеделник, 29.03.2010 г. 21:23 ч. |
|
|
geletto
Научи се как се сипва масло
Регистриран на: Понеделник, 29.03.2010 г. 21:16 ч. Мнения: 29 Местоположение: haskovo
|
Със стар бензин и без високо напрежение няма да пали.
|
Вторник, 30.03.2010 г. 20:39 ч. |
|
|
geletto
Научи се как се сипва масло
Регистриран на: Понеделник, 29.03.2010 г. 21:16 ч. Мнения: 29 Местоположение: haskovo
|
Най лош внариант е разхерметизиран картер.
|
Вторник, 30.03.2010 г. 20:41 ч. |
|
|
konstantin.atanasov
|
ем бензина не беше стар.са върви на пушка.
|
Сряда, 31.03.2010 г. 17:54 ч. |
|
|