Напиши нова тема Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
На дълъг път с Трабант и Вартбург 
Автор Съобщение
Regular User
Аватар

Automobile: Wartburg 353S
Мнение Re: Красавец
Reiko написа:
При правилна подръжка не вярвам просто ей така да блокира и да останеш.

Вярвай ми, имам повече опит от теб и ти казвам че каквато и да ти е поддръжката реши ли да блокира в един момент го прави.
А двигателя няма кой знае какво за поддържане - хубаво масло в правилно количество и добра центровка.

Неделя, 29.11.2009 г. 22:52 ч.
Профил
Кара стар Wartburg
Аватар

Automobile: Wartburg-353
Ivaka e прав трябва да си на 100% сигурен в колата за да тръгнеш на такъв поход а ако му блокира двигателя ще хвърли толкова разходи колкото една що годе западна кола

Понеделник, 30.11.2009 г. 21:26 ч.
Профил
Мисли си че знае всичко
Аватар

Automobile: trabant
Все едно аз да се откажа от Трабантите като ми е блокирал нали за това са приятелите никога няма да се откажа. Готов съм да тръгна с моя красавец навсякъде бенз.и масло да има. Обслужване естествено преди път както всяка кола се обслужва Пак казвам Евала на този човек истински фен!

Понеделник, 30.11.2009 г. 21:45 ч.
Профил
Бойлер
Аватар

Ivaka написа:
theultimate написа:
Ами незнам дали е чисто нов, но щом човека живее в Германия и е фен на тази кола предполагам че я подържа в перфектно състояние, а не е кошник който кара защото няма пари за западна кола. Да - има по-добри автомобили ако ти е по работа. Ако решиш да идеш на почивка някъде веднъж в годината няма проблем да го направиш с някоя ретро хоби кола. Пътя от тук до Германия в общи линии е два дни каране с подържане на 120-130 и една нощувка, така че не е кой знае колко тежък.

Така е, а и аз не съм казал че ще блокира всеки път. Казвам че ще се случи 1 път и тогава ще му се убие ентусиазма да прави такива преходи с тая кола.

Еми за вас незнам ама аз си имам западна кола и си я карам.
Не мисля че е нужно да коментираме човека щото аз си мисля че щом кара и поддържа тая кола не е по различен от нас самите щото и ние сме същите щураци..

пък на мене ако не ми се разпадне нещо по пътя няма да ми е приятно пътуването... къде ти е интригата тогава да поддържаш и караш тая кола.

като искаш сигурност зимаи си астра карбуратор хем да ти е западно хем да не ти се чупи компютъра с инжекциона и готово.

"Правилата са задължителни за абсолютно всичко живо и не живо влизащо във форумите.. който не ги спазва, ще бъде незабавно екзекутиран.. и изтезаван до смърт + гавра с трупа му и трупа на неговото семейство и обичани хора. "

Понеделник, 30.11.2009 г. 22:35 ч.
Профил
Бойлер
Аватар

fraxinus написа:
Лошото е че нащте коли са или на километри отдавна за основен ремонт или ремонтирани с унгарски вал.Няма части по пътя,никой сервиз не им разбира....
А иначе риск винаги има , но не по голям от автомобил от тази епоха.Много ясно че в сравнение с БМВ от деведесетте Вартбурга е по рискова кола.Трабанта също.Аз още не съм излизал извън страната с моя но из България бая път е видял.Просто ако пътувам за удоволствие,на екскурзия ,море и т.н. ми е по приятно да пърпоря с него.

части да искаш... немски турски секакви само приготви балата с парите щото хубави неща струват скъпо независимо че караме от 83-та соц времето.

Някои от форумджиите ми пусна 1 линк с колянов вал за 600 евро ужким спортен с нарези допълнително мазане и прочие.
Вади парите и зимаи като толкова нещете унгарско.

Белият варел много от вас го знаят.. счупи 1 бутало в хасково...

от хасково до софия с 4 човека единия от които АТОС, някои го познават сме тътрили наместа с 30 наместа с 90 обаче колата на 2 цилиндъра и 2 бутала ме прибра след 5 часа път за 130км след ремонта установихме че 1ви цилиндър е станал на сол но все пак се прибрахме живи и здрави.

"Правилата са задължителни за абсолютно всичко живо и не живо влизащо във форумите.. който не ги спазва, ще бъде незабавно екзекутиран.. и изтезаван до смърт + гавра с трупа му и трупа на неговото семейство и обичани хора. "

Понеделник, 30.11.2009 г. 22:42 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Trabant 601
Ми що тъй аз искам нищо да не ми се чупи по пътя и да си давам газ.Явно съм извратен...
Тук говоря за части достъпни-да идеш от магазина и да си купиш.То ако имаш пари бол за даване , време да се ровиш из нета и да чакаш доставки и части на Форд Т ще си намериш.

Последна промяна fraxinus на Понеделник, 30.11.2009 г. 23:39 ч., променена общо 1 път

Понеделник, 30.11.2009 г. 23:35 ч.
Профил
N.Paunov
Аватар

Automobile: 5xTt 600;4xWt 311
Точно така, дори западните коли да се вкарат в критични им блокирват двигателите(спортни натури)

Понеделник, 30.11.2009 г. 23:36 ч.
Профил
Regular User
Аватар

AdreNaLINE написа:
Точно така, дори западните коли да се вкарат в критични им блокирват двигателите(спортни натури)

При нашите коли блокажите са по-обичайно явление. И за да се случи съвсем не е необходимо да вкарваш двигателя в "критичните"
Едва ли има дългогодишен водач на Вартбург на който да не му е блокирал двигателя. А ако има той е или късметлия, или просто не е карал достатъчно дълго с един двигател.

Събота, 05.12.2009 г. 01:31 ч.
Профил
Бойлер
Аватар

Ivaka написа:
AdreNaLINE написа:

При нашите коли блокажите са по-обичайно явление. И за да се случи съвсем не е необходимо да вкарваш двигателя в "критичните"
Едва ли има дългогодишен водач на Вартбург на който да не му е блокирал двигателя. А ако има той е или късметлия, или просто не е карал достатъчно дълго с един двигател.

ми ако изключа прекрасното 2т микс на петрол заради което си мисля че гръмнах мотора...

аз още може да се каже че нямам счупен двг.

Събота, 05.12.2009 г. 09:22 ч.
Профил
Regular User
Аватар

Колко километра имаш с 1 двигател?
Щото пробег от сорта на 30-40 000 с един двигател не е нищо.
Ако имаш 200-250 000 и не си блокирал двигател, това вече е друго.

п.с. А и виждаш ли, и ти си чупил двигател, независимо по каква причина.

Събота, 05.12.2009 г. 15:19 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Ей ще ни се смеят хората вече. Да - колите ни 100% закъсват повече от БМВ и повечето други западни коли. Ама мислите ли че тоя човек търси най-комфортния и сигурен начин да измине този път? Всеки, който е тръгнал по чужбина с ретро кола си е поел риска. Но удоволствието е неописуемо. Минавал съм с трабанта 500км за един ден. Ходил съм и в Гърция. Баща ми е обиколил цяла Европа 4 човека с трабант и са стигнали до Испания. Сигурно е могло да ми блокира двигателя и да закъсам. Но в крайна сметка имам приятни спомени...

Изчиствам темата, защото дискусията е доста жалка за ретролуб, където се предполага че трябва да сме фенове....поне да не я гледат другите хора.

Събота, 05.12.2009 г. 18:23 ч.
Профил
Мисли си че знае всичко
Аватар

Мнение Re: На дълъг път с трабант и вартбург
Точно така най - добре е да се приключи темата. Това е абсулютна антиреклама никой не е застрахован от блокаж с каквато и да е кола! [smilie=angry]

Събота, 05.12.2009 г. 23:41 ч.
Профил
Regular User
Аватар

Само дето наште коли блокират доста повече от всички останали. Нещо повече - това е абсолютно нормалният край на живота на двигатела, а не като при другите коли - пушек, разход на масло, ниска мощност и т.н.

Неделя, 06.12.2009 г. 01:03 ч.
Профил
Мисли си че знае всичко
Аватар

Може! Блокирала ми е но не се отказвам това е тръпката да се оправяш и пак да караш 2Т! 8)

Неделя, 06.12.2009 г. 17:42 ч.
Профил
Бойлер
Аватар

мисля че темата беше за да му се възжищаваме а не го плюеме...

[smilie=spam] [smilie=spam] [smilie=spam] [smilie=spam]

Неделя, 06.12.2009 г. 17:45 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща