Автор |
Съобщение |
trezven
Начинаещ
Регистриран на: Петък, 04.12.2009 г. 17:05 ч. Мнения: 4 Местоположение: Stara Zagora
|
Трабант без документи
Здравейте на всички, от много време ви следя и много ви се кефя! Та на въпроса. От скоро имам книжка и тъй като винаги съм искал да имам трабант, сега ми се отвори възможност(като малък имахме и сме обиколили де що планина, затова много обичам тая машина!) Моя дядо на село отскоро е набарал някакъв трабант(лайняно-жълт с 12v акумулатор-мисля, че тия са произведени след 85-та, поправете ме) Доколкото го знам, май го е взел срещу 1-2 кози. Направил му е нужните ремонти и(май) бачка нормално. Проблема е, че трабанта e бракуван и май няма НИКАКВИ документи. Трабанта е в едно село до Стара Загора и ме интересува, може ли да го докарам на въже, без документи. Или ако трябва-какви? И какви са всичките места от където трябва да се мине, за да го пришпоря смело из града и да дигна полите на де-що-има девойка. Благодаря ви предварително!
|
Петък, 04.12.2009 г. 17:12 ч. |
|
|
trezven
Начинаещ
Регистриран на: Петък, 04.12.2009 г. 17:05 ч. Мнения: 4 Местоположение: Stara Zagora
|
Re: Трабант без документи
А и другата ми душевна мъка е, че от дясната страна, до вратата има дупка с размерите на юмрук... съвети как се покрива и обработва...? Утре ще кача снимки.
|
Петък, 04.12.2009 г. 18:21 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Без документи не можеш да го теглиш - само репатрак.
Ако нямаш никакви документи си го карай на село по-добре. Трябва да минеш технотест. За там трябва колата ти да е перфектна, т.е да няма никакви технически забележки. Парите които ти трябват за да тръгне тази кола легално в Стара Загора са колкото за перфектен гаражен трабант+++. Най-добре си купи от някъде трабант с документи в задоволително състояние за 300-400лв. За тия пари по селата се намират доста добри трабантчета.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Петък, 04.12.2009 г. 18:47 ч. |
|
|
Teo
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:35 ч. Мнения: 643 Местоположение: Варна
|
Не се ли минава само годишен преглед? Технотеста знам, че е в случаите, когато колата не е произведена за ЕС или по нея има доработки?
_________________ Прави к'вот трябва, пък да става к'вот ще!
|
Петък, 04.12.2009 г. 19:26 ч. |
|
|
theultimate
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
|
Минава се ако преглед ако имаш документи за колата, но тя е със стар номер. Колегата каза, че няма абсолютно никакви документи.
|
Петък, 04.12.2009 г. 19:36 ч. |
|
|
Teo
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:35 ч. Мнения: 643 Местоположение: Варна
|
Незнам, не споря.
_________________ Прави к'вот трябва, пък да става к'вот ще!
|
Петък, 04.12.2009 г. 20:43 ч. |
|
|
trezven
Начинаещ
|
Утре ще знам със точност, но интересното е, че номера и е от новите- със BG.
|
Петък, 04.12.2009 г. 22:27 ч. |
|
|
theultimate
|
Ако е с нов номер и го прехвърлите или поне ти даде пълномощно е съвсем друго
|
Петък, 04.12.2009 г. 22:47 ч. |
|
|
trezven
Начинаещ
|
Ае дядката е тотално изкукал и най-вероятно ще се наложи да търсим предишния собственик из селата за да вземем талона, защото ако няма талон- еб*ло си куче ухото... Именно това ме интересува-как трябва да изглежда пълномощното на дядката, за да не ми се налага да мъкна някой до града и до нотатиус...
|
Петък, 04.12.2009 г. 22:53 ч. |
|
|
орлича
Кандидат-фен
Регистриран на: Петък, 15.02.2008 г. 22:12 ч. Мнения: 305 Местоположение: София
Automobile: 601K S de luxe
|
Привет на новия колега. Относно карането без талон, спрян от движение, без номера и т.н. си има т.нар. ВРЕМЕНЕН ТАЛОН, който се вади от КАТ и важи 1 месец. С това не се налага да се придвижваш на репатрак или колесар, а на собствен ход или дърпане. Понеже каза отначало, че Трабанта няма никакви документи, някакси си представих, че и номерата са върнати, но щом имаш (ако са неговите, де) тогава проблемът ти е никакъв. По регистрацията и номера на рамата отиваш в КАТ и правиш справка за собственика (не е задължително да е онзи, от когото сте купили колата), отиваш при него с молбата да извади дубликат на талона, след което нормално си го прехвърляш с договор при нотариус и след това вадиш нов талон в КАТ, после община и т.н. Пиши какво си направил, тъй като в бъдеще подозирам, че ще идват във форума все повече хора с подобни проблеми - по този начин ще си помогнат.
_________________ Шофьори от стомана карат коли от картон Klubburinn Skynsemin ræður
|
Събота, 05.12.2009 г. 17:47 ч. |
|
|
konstantin.atanasov
Научи се да сменя скоростите
Регистриран на: Събота, 16.01.2010 г. 16:40 ч. Мнения: 64 Местоположение: София
|
най добре си карай трабантчето на село и му се кефи.няма смисъл от сичките тези главоболия.
|
Събота, 06.02.2010 г. 23:29 ч. |
|
|