Виж темите без отговор | Виж активните теми
Кой, какъв Трабант иска да има?
Автор |
Съобщение |
орлича
Кандидат-фен
Регистриран на: Петък, 15.02.2008 г. 22:12 ч. Мнения: 305 Местоположение: София
Automobile: 601K S de luxe
|
Това за София е вярно, но трябва да се има предвид, че нашият град не е особено "нормален". Мисля, че съм единственият тук във форума, който е карал повече от половин година Трабант в Германия и то съвсем като нормален автомобил със ежедневни задължения. Въобще не съм забелязал някаква аномалия при ползването му в огромен град като Берлин през 2007 година - колата ускорява, маневрира, спира и се паркира съвсем адекватно спрямо движението, предвид че там няма коли в движение със спирачни дискове по-тънки и от фонокарта или със загадъчна светлинна уредба, напомняща цветомузика. Да не говорим, че през ноември миналата година изминах с него около 1600 км за 6 дена, главно по аутобани, където всеки знае, че се кара много бързо. Повечето собственици на Трабанти в Германия не са някакви маниаци, носталгици или клоуни, а съвсем нормални хора с професия и семейства и колите им се използват по предназначение - ежедневно прекарване на хора и багажи от А до Б. За технология, конструирана и актуална преди 50 години - никак не е зле. Особено като се има предвид, че западните аналози на Трабанта се виждат там само по ретро сбирки или в музеите.
За колегите тук, които твърдят, че карането на Трабант не е особено комфортно изживяване ще кажа: да, но по българските пътища! Покарайте там, където е "нормално" и ще разберете че в този автомобил при движение с 60 км/ч може да си оставите пластмасовата чаша с кафе на седалката до вас без да се разлее (не го вярвах докато не го пробвах сам). Един вид: грешката е във вашия телевизор!
|
Сряда, 12.03.2008 г. 23:48 ч. |
|
|
fraxinus
Кандидат-фен
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 20:43 ч. Мнения: 455 Местоположение: с.Кирилово
Automobile: Trabant 601
|
За такива работи /гуми, спирачки/ пари не се пестят ако ще само в гората да караш. Все пак живота ти е по-скъп.Говоря за смяна на двигатели, ксенони лети джанти и т.н.
Към темата не бих отказал един 600 като антика. Трабанта на мечтите ми вече си го имам.
_________________ Къни и фърга http://vbox7.com/play:b253bfd8
Последна промяна fraxinus на Четвъртък, 13.03.2008 г. 00:00 ч., променена общо 1 път
|
Сряда, 12.03.2008 г. 23:57 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Може би си прав, защото извънградското дори на село не ме разбива толкова колкото един по-дълъг маршрут в София. Просто колкото и да съм настроен позитивно, като ме клати 5 минути на някой светофар, после като мина по паветата на Дондуков или през кратерите в Гео Милев и съм съсипан отвсякъде. Трабанта намира оптимално приложение за някое село или малък град с къси разстояния, относително здрав асфалт и малко работа на място.
|
Сряда, 12.03.2008 г. 23:58 ч. |
|
|
boycho
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 11.02.2008 г. 19:06 ч. Мнения: 255 Местоположение: Средец
|
тук си много прав без спирачки никъде не тръгвам с трабаня защото е 2т и не спира по надолнището на скорост,а ако си в града не ми се мисли, а иначе уазката доскоро беше без спирачки сега вече има ръчна
_________________ Дърпаше ръчни с трабаня
|
Понеделник, 07.04.2008 г. 22:43 ч. |
|
|
филип3
Пърпоранчо
Регистриран на: Петък, 29.02.2008 г. 19:18 ч. Мнения: 430 Местоположение: гр. София
Automobile: Върви пеша
|
-------------------------------------------------
_________________ www.lozenetz-hospital.bg/static.php?content_id=51 www.pathologie.de/startseite/ www.esp-pathology.org/home www.bpa-pathology.com www.bgpathology.org/ www.patolog.ru/ www.ascp.org/content publications.iarc.fr/ Трабантозавър
Последна промяна филип3 на Сряда, 04.02.2009 г. 00:12 ч., променена общо 1 път
|
Сряда, 16.04.2008 г. 15:53 ч. |
|
|
madness_vp
Начинаещ
|
Ние си имаме един трабант и той ни стига:
Клик
Вярно, че прави доста проблеми на дядо, но нищо, НИЩО не може да се сравнява с великите трабанти. ^^
|
Четвъртък, 17.04.2008 г. 09:53 ч. |
|
|
Gosho
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 21:27 ч. Мнения: 134 Местоположение: Русе
|
Усещам , че в скоро време изразите от типа "Трабанта на дядо" , "Вартбурга на дядо" , ще залеят света
Четвъртък, 17.04.2008 г. 10:06 ч. |
|
|
madness_vp
Начинаещ
|
Не е смешно, трагично е.
|
Петък, 18.04.2008 г. 09:53 ч. |
|
|