Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Въпрос за ДВГ 
Автор Съобщение
Начинаещ

Мнение Въпрос за ДВГ
Здравейте от година и нещо не съм писал в форума пораду простата причина че си купих друга кола и станах като другите ...НО трабанта си го имам още и не го продавам .Жал ме е да го гледам на паркинга как седи та реших да го посабудя .Първо преди да си купя Хондата направих ремонт на Траби Бутала сегменти колянов вал саединител притескатевл лагер и още много други базици са на не повече от 500 км .Там въпроса ми е не съм го палил от година някъде дали се е прецакал двигателя.Акумолатора го съживих малко и другата болка загубих си ключа на багажника и за палленето как се пали без ключ...

Понеделник, 08.09.2008 г. 01:04 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение 
На двигателя нищо му няма. Карбуратора може да се е позапушил, а може и да не е, това ще го разбереш в процеса на каране. Относно паленето. Много зависи какъв модел ти е контактния ключ. Моя е 1983г. и волана за заключва като завъртиш ключа назад. На новите май е автоматично като на нормалните коли. Тоест или ти трябва ключа или изобщо махаш целия контактен ключ. На кабриото съм без него и няма никакъв проблем. Отзад би трябвало да имаш 4 кабела. 2 от тях ги връзваш с някакво ключе за даване на контакт, другите два - с бутонче за палене. Бутона става какъвто и да е, ключето е хубаво да е малко по яко. Трябва да си удължиш кабелите и да монтираш бутоните на таблото. Не съм сигурен, но мисля че има вариант да се свали плочката с жиците дето е на гърба на контактния ключ и вместо с ключ, да се върти с отверка. Свали я и опитай.

Понеделник, 08.09.2008 г. 11:15 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти
Аватар

Automobile: трабстер + фиат
Мнение Re: Въпрос за ДВГ
М даааа ако е само да го запалиш извади контактното тяло държи се на 2 скоби и с отвертката иначе кабелите червен ти е + към него черно-син за контакт и допираш чрено-червен за стратера

Вторник, 07.07.2009 г. 12:36 ч.
Профил
Детската градина rlz
Аватар

Automobile: Trabant 601s
Мнение Re: Въпрос за ДВГ
Двигателя не мисля че му се е прецакало нещо.

Преди да запалиш може да отвиеш свещите, пръскаш малко бензин(смесен бензин с двутактово маслко ) и леко въртиш перката за да пораздвижиш коляновия вал.

Все пак най-добре ще е да се разглоби да не би да има ръжда вътре.

За ключа.
Или намираш ключовете или ще сменяш всички патрони с на някой трабант от морга или ще палиш така както казаха колегите .

Сряда, 08.07.2009 г. 12:34 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ]