Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
vromos
Научи се как се сипва масло
Регистриран на: Четвъртък, 09.04.2009 г. 23:51 ч. Мнения: 46 Местоположение: Бургас
|
 Теч от скоростната кутия
Колеги имам теч е от втулката в която влиза лосчето за скоростите в скоростната кутия(покрита е с едно малко маншонче).Това ми е едиствения теч всички семеринги са сменени.Може ли да се сменя тая втулка и има ли я по магазините за трабант или трябва да я правя на стругар?
|
Четвъртък, 11.06.2009 г. 10:18 ч. |
|
 |
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
 Re: Теч от скоростната кутия
Съгласен съм с доктора, там при мене е леко мазничко, но за да тече, наистина ти е много маслото. Ако не е сменяно скоро - смени го. Ако пък е сменяно - отвори контролната пробка отстрани и източи малко. Попринцип при нормално ниво от маслото, от там трябва да тече леко - ако нищо не тече, значи е малко; ако шурне като река - значи е много.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Четвъртък, 11.06.2009 г. 14:06 ч. |
|
 |
vromos
Регистриран на: Четвъртък, 09.04.2009 г. 23:51 ч. Мнения: 46 Местоположение: Бургас
|
Ами маслото ми е специално трансмисионно (забравих марката) и е в нормата проверявал съм контролната пробка,скоро съм го сменял.Просто лувта в тая втулка се е увеличил доста и затова цялата ми скоростна кутия е омаслена виждат се пресни следи 
|
Четвъртък, 11.06.2009 г. 18:14 ч. |
|
 |
montoya
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 03:29 ч. Мнения: 125 Местоположение: Казанлък
|
Ремонта става с подходящ О-пръстен който да влиза малко между лоста и втулката.Отвън се прави от дурал,текстолит,пластмаса или друг подходящ материял втулка,която държи пръстена да не излиза и се законтря с три болтчета М3 за ламаринката държаща маншона на лоста.От три години съм така и няма никакво овлажняване от там.
_________________ Жена и ръжда тръгнат ли спиране няма.
|
Четвъртък, 11.06.2009 г. 21:30 ч. |
|
 |
vromos
|
Благодаря колега ![2beers [smilie=2beers]](./images/smilies/2beers.gif)
|
Четвъртък, 11.06.2009 г. 23:32 ч. |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|