Re: Вадене и поставяне на стъкла
Ще ти разкажа аз как вадих и слагах стъклата :
1. намираш колкото се може повече прави отвертки;
2. слагаш в някой ъгъл отвътре едната под уплътнението и я повдигаш така че да се запретне и я държиш или даваш на някой познат (ако имаш повече от две отвертки ще ти трябва помощ) и така продължаваш със следващата отвертка докато се запретне някакъв 15-20 см участък;
3. след като е запретнет този 20 (ако искаш и повече см. ъглов участък - натискаш стъклото и то започва да си излиза от самосебе си, ем трябва и малко повече натиск, няма страшно аз моето го натисках като бях седнал на седалката и със краката хахахах);
4. като се държи натиснато стъклото яко, трябва с една отвертка да минеш по уплътнението и да му се помага да излиза;
5. ако всичко е минало добре трябва прозореца да ти е излязал заедно с уплътнението.
Обратната процедура е малко по-тегава но ще се справиш (трябват ти по възможност още двама човека):
1. миеш уплътнението с вода за да е чисто, след това му слагаш TEST (това е нещо като веро, но е гел) по външните канали,като уплътнението е сложено на стъклото, за по-сигурно даже минаваш с един сапун по уплътнението и по рамките на трабанта (сапуна да е мокър)
2. намираш си телефонен кабел (най-лесно е като скъсаш на комшията кабела, ама вечерта към 2-3, едва ли ще говори тогава)
3. навиваш кабела като по книгата;
4. слагаш стъклото с уплътнението на трабанта и започваш да натискаш леко (трябва някой да има отвътре дето да ти казва колко да натискаш), човека отвътре взима 1 отвертка и започва да изкарва уплътнението в единия край на кабела и така лекичко с помощ с отвертката и леко издърпване на кабела и твоето натискане започва да става докато стигнете другия край на кабела;
5. внимава се много при наставките на ламарината (ще ги видиш няма как, като махнеш прозореца) там ми се скъсва на мене на няколко пъти уплътнението, но не е страшно понеже се скъсва съвсем малко и трябва да се спре да се дърпа кабела и да си помагаш с отвертката.
Ето нарисувал съм по-долу нагледно

Надявам се че съм го написал подробно и че ти ще го разбереш (ако има някой по-лесен начин колегита да помагат, толкова от мене)
Късмет в начинанието!