Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 6 мнения ] 
Километраж - даун 
Автор Съобщение
Вече прави дребни ремонти
Аватар

Мнение Километраж - даун
Колеги, изведнъж километража ми спря да отчита както и скорост, така и изминати километри. Разбрах, че трябва да сменя някакво жило (черно)....Та, ако може да ми дадете малко съвети и указания, че утре трябва да го сменя преди работа. (и ако въобще мислите, че това трябва да направя). Пийс брадърс и мерси предварително [smilie=2beers] [smilie=cat]

Неделя, 31.05.2009 г. 23:31 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Automobile: много ясно - трабант
Мнение Re: Километраж - даун
Дано да е от жилото (понеже не показва скорост и километри, но може и да има 1% вероятност в скоростната кутия да е проблема, но да приемем че ти си късметлийка)
Бъркаш зад километража - малко е кофти, и по добре да го направи някой друг дето не е с маникюр, че ти може да си го строшиш :), та бърка се с напипване (отляво мисля че е по-удобно дето е смукача,иначе трябва да сваляш датчика за моментния разход отдясно) зад километража има жило, то е дебело, черно, другото са жици и няма как да се обърка, с напипване по жилото в посока скоростомера има едно по-голямо като гайка (то си е гайка, но пластмасова, тя понякога е затегната малко повече и затова ще е хубаво да се пробва някой по-силен в пръстите :) (отвърташ я и си готова на 50%)
Отделно като се отвори предния капак, гледаш скоростната кутия, там е другия край на въпросното черно жило (няма как да се обърка с нещо друго) отвинтва се по същия начин както горе при скоростомера след което се издърпва и се вижда дали е скъсано жилото, ако е - отиваш и взимаш ново и си ок
Надявам се че съм бил полезен :)

Неделя, 31.05.2009 г. 23:48 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
За да провериш дали наистина е от жилото, откачи го от към километража, както е написал зизи и подкарай колата, да видиш дали се върти. Иначе наистина е проста работа, можеш да се справиш.

Неделя, 31.05.2009 г. 23:57 ч.
Профил
Аватар

След малко се захващам...влезнах да взема последни инструкции и се захващам :) След малко ще ви пиша какво съм направила :)

Понеделник, 01.06.2009 г. 11:38 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
doctorZizi написа:
theultimate написа:
За да провериш дали наистина е от жилото, откачи го от към километража, както е написал зизи и подкарай колата, да видиш дали се върти. Иначе наистина е проста работа, можеш да се справиш.

не е блондинка, но как си представяш жена да кара с една ръка и да бърка под таблото, за да провери дали се движи жилото.

Че то дори на първа пак се върти стабилно.

Понеделник, 01.06.2009 г. 12:57 ч.
Профил
Аватар

Готова съм - много съм горда със себе си - успях сам самичка (даже и без нокът загуба - при все че не са ми хич къси :lol: ) и сега всичко си работи :0 А се забавих защото слагах лятната тръба, нагласях си клаксона и други дребни нещица :) Благодаря на всички за напътствията - без вас нямаше да се справя сама никога :) :oops: :P

Понеделник, 01.06.2009 г. 13:58 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 6 мнения ]