Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
Bobi-Wan
Боби Диван
Регистриран на: Събота, 16.02.2008 г. 19:16 ч. Мнения: 141 Местоположение: сф
Automobile: ?
|
Инсталиране на касетофон
Някой може ли да ме "освети" как става това,защото никакно понятие си нямам от електричество,макар че го уча.
За увод ви казвам,че във Варела няма никакви букси или там изходи за свързване,тонколони не са инсталирани(но скоро ще бъдат).С една дума-всичко започва от 0.Касетофона,на който се каня е с Евробукса.Модела е Sony XR-L240.
Моля ви без никакви нападки и семкаджийски коментари.
Предложете също и места за монтиране,които да са близо до късите ми ръчички.
Ако имам други въпроси-ще питам.Но засега ми обяснете като за noob как стават нещата. (не съм сигурен дали е за този раздел темата) Мерси.
_________________ '80s cars forever and only http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/4152394_700b.jpg
|
Петък, 03.04.2009 г. 13:57 ч. |
|
|
Bobi-Wan
Боби Диван
Регистриран на: Събота, 16.02.2008 г. 19:16 ч. Мнения: 141 Местоположение: сф
Automobile: ?
|
Re: Инсталиране на касетофон
Добре,никой ли не си е инсталирал такова нещо.36 прегледа и ни 1 отговор.Запустяла работа.Най-много надежда имах в Наско ама нейсе......
_________________ '80s cars forever and only http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/4152394_700b.jpg
|
Събота, 04.04.2009 г. 21:28 ч. |
|
|
Nasakoto
Луд с картечница
Регистриран на: Събота, 02.02.2008 г. 13:04 ч. Мнения: 455 Местоположение: Густо майна, Филибето!...
|
"Помогни си сам, за да ти помогне и Всевишният"
Какво ти трябва, за да работи един електричесли уред?
Захранване!
Тоест две жици - як плюс (задължително през бушон), и една дебела, тлъста и мазна "маса". Най-сигурно е да си ги изтеглиш директно от акумулатора. Инсталираш си говорителите, и в един момент се оказваш с 5 чифта жица - двете захранващи, и по един чифт за всеки един от високоговорителите. Отделно антенния кабел. Хващаш инструкцията за свързване на касфона (един огромен тънък лист, сгънат на много катове) и откриваш схемата с директен и непрекъсваем плюс. Изпълняваш я 1:1. Пускаш тока, надуваш музиката и мяташ гюбеци от кеф.
За евробуксата: отиваш в първият магазин за електроника, високоговорители и прочие шукарийки. Носиш накрайника на Сони-то, и искаш букси с жици, дето да влязат в двата куплунга. Струват около 5 до 10 лева.
Т'ва а дереджето.
Нищо по-сложно от обикновен котлон.
_________________ Hard to the core !
|
Събота, 04.04.2009 г. 22:08 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
И за да свири както трябва го правиш всичкото това с поялник и термосвиваем шлаух, а не със снаждане, изолир банд или лустер клеми. Ако колата ти е в София, мога и аз да ти го направя.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Събота, 04.04.2009 г. 22:21 ч. |
|
|
Alehandro
Научи се как се сипва масло
Automobile: Wartburg353W,Moskvic
|
Що бе колега, лустерклемите не става ли хубаво?
_________________ Wartburg-der beste Zweitaktwagen
|
Петък, 28.08.2009 г. 12:14 ч. |
|
|
ChakaZulu
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:47 ч. Мнения: 741 Местоположение: Русе
|
Васко каза какво трябва да се направи, за да е като свят.
|
Петък, 28.08.2009 г. 13:30 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Попринцип съм доста твърдоглав - разни майстори ми казаха че трябва с поялник и хубава изолация, ама аз не - давай по бързо и да се возиме. Първо снаждах кабелите - тука има, тука нема. Когато реши спре, когато реши грее. С лустер клеми горе-долу става, но става адски разбутано, всичко се оплита и чат пат някоя клема се откача и спира да прави конракт. Кабелните обувки - ми става, ама да не са от китайските най-евтините (ми то само такива има) и да се слагат с хубави клещи (ето пак нещо сложно). Накрая стигнах до най-простия варянт - запоявам жичките с поялника (10лв е, 20лв автомобилен на 12волта), после ако може термосвиваем шлаух със запалката, ако не изолир банд много навивки - ми където съм го направил така е било вечно. Където съм го направил бързо - нека колегите да кажат как пред НДК както се кефех на музиката по едно време почна да пуши под таблото
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Събота, 29.08.2009 г. 22:02 ч. |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|