Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
Bat_Ilko
Долен и зъл ентусиаст
Регистриран на: Събота, 16.02.2008 г. 14:26 ч. Мнения: 227 Местоположение: Стара Загора
|
Re: Заслужава ли си ?!
Оги, тия работи липсват само от пръв поглед. Мога да ти кажа и че спирачките са почти цялостно за смяна - корозирали дискове, всички цилиндърчета за смяна или раздвижване, има вероятност и помпата да е фира. Гумените уплатнения, които са били под пряка слънчева светлина са заминали и след няколко отваряния ще текат. Механизмите на вратите ще искат раздвижване и смазване за да работят правилно и още какво ли не. Абе гадно е да караш кола, която е стояла дълго време. Всичко мърда по-тегаво и колата не е същата, особено след 9 години. А точно на двигателя нищо му няма. Проблемът е във всико останало.
_________________ http://www.vbox7.com/play:b720d575
|
Събота, 03.01.2009 г. 21:26 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Напълно подкрепям Бат Илко. Моя трабант особено последните години е каран лятото до село на 20-30км от София и септември пак обратно. Значи....като го взех нямаше нещо дето да работи както трябва. Не говорим за фрапиращи повреди и липси. Просто това дрънка, онова хлопа, третото скърца, четвъртото е блокирало. За да го оправя да работи както аз искам смених всичко освен двигателя. Той беше доста омаслен, но едва на 60 000км, както и самото купе беше доста запазено, понеже е карано само в хубаво време и малко. По спирачките нямаше нищо читаво - всичко изпуснало или блокирало. Цялата предница леш. Само интериора съм го прал една седмица. Почти всички клеми - клеясали. Конверсия от 6 на 12 волта, гуми -> за боклука....Изобщо като си пресметна съм дал без тунинг 4 цифрена сума и няколко утепани месеца труд. Да съм взел за 500 вместо за 100 един лачен трабант, който до последно е каран и подържан щеше да ми е по-евтино и да не си губя времето.
Същото ще е и при теб. Къде къде по-евтино ще ти излезе да си купиш един свесен вартбург пазен от някой дядо или каран от някой маняк за 700-800лв, че даже и за 1000 да е, отколкото да налееш същите пари в една кочина, която не знаеш дали изобщо ще потегли.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Събота, 03.01.2009 г. 23:02 ч. |
|
|
Оги
Кандидат-фен
|
Amaaaa- първо уеко пропущате момента с ултуматума на бабката, второ гледате доста песимистично и освен това бих казал чисто комерсиално на нещата. Мисля изобщо няма смисъл да гадаем какви проблеми може да има таз кола и какво може да коства като пари за ремонт или части. Във всеки случай не са толкоз много, колкото некои колеги пишат, но пък от колегата един ден може да излезе добър майстор То така се започва.
|
Събота, 03.01.2009 г. 23:48 ч. |
|
|
Santa
Ентусиаст
|
Със сигурност да убеди бабата ще е по-лесно,от колкото да възстанови колата.
_________________ Libenter homines id, quod volunt, credunt
|
Неделя, 04.01.2009 г. 00:00 ч. |
|
|
fraxinus
Кандидат-фен
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 20:43 ч. Мнения: 455 Местоположение: с.Кирилово
Automobile: Trabant 601
|
7 години са бая време. За толкова хората остаряват видимо за вартбурзите не знам.Ако толкова искаш да караш вартбург и нищо друго купи си някой самоходен и ползвай стария за части. Купето му ще си догнива пред погледа на баба ти и тя ще си го гледа. Ако не просто го остави да си догнива и си гледай кефа.Колкото и да го обича баба ти вярвам че теб обича повече и не би искала да се пребиеш като бясна мастия защото са оттървали спирачките на нейния вартбург нали?
_________________ Къни и фърга http://vbox7.com/play:b253bfd8
|
Неделя, 04.01.2009 г. 00:11 ч. |
|
|