Интересен проблем с трабант
Автор |
Съобщение |
trabant79
Начинаещ
|
Интересен проблем с трабант
Имам проблем с втория цилиндър.Работи лошо и зацапва свеща. Размених цялата верига на запалването от свеща до прекъсвача ,но нищо не се промени.Налягането в двата цилиндъра е еднкво 7 атмосфери. Разликата между двата е,че канала на втори цилиндър в който се трие бъбрека е по-широк с 1мм от канала на първия . Уплътнителя към шайбата е сегментен.Ако някой е имал подобен проблем,моля да пише във форума.
|
Понеделник, 10.11.2008 г. 22:54 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Re: Интересен проблем с трабант
Провери ли центровката?
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Понеделник, 10.11.2008 г. 23:07 ч. |
|
|
xbs_pioneer
Зайо - байо
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 14:36 ч. Мнения: 407 Местоположение: третата след луната в дясно..
|
като е сглобяван мотора след някой ремонт да не сте сложили някоя гарнитура по-малко ?
Вторник, 11.11.2008 г. 03:10 ч. |
|
|
djak
Начинаещ
Регистриран на: Понеделник, 03.11.2008 г. 16:15 ч. Мнения: 11 Местоположение: Козлодуй
|
Аз имам същия проблем. Зацапва ми свеща на единия цилиндър,но това се случва,когато двигателя е студен и смукача е издърпан до край. Дори и когато работи нормално свеща на този цилиндър е по-студена от другата.Смених свещите и бобината на този цилиндър,но проблема си остава. Според вас на центровка ли се дължи този проблем. Трабанта го купих наскоро от Александър от този форум и не съм му проверявал центровката.
|
Вторник, 11.11.2008 г. 12:20 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Напълно възможно. Специално на Сашо трабанта двигателя му е на малко километри за да ги прави такива щуротии. Просто като не е в ред центровката се получава некачествено изгаряне - искрата се подава прекалено рано или прекалено късно. Бензина не изгаря пълноценно, оттам спада мощността и се вдига разхода. Отделно че дългото каране с неправилна центровка може да съсипе двигателя. Добре веднъж годишно да се проверява. Дори на майстор няма да ти е повече от 15-20лв, а аз даже за колегите от София съм казал - който иска не отказвам за една бира Работата е за 15 минути, но променя коренно работата на двигателя.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Вторник, 11.11.2008 г. 19:09 ч. |
|
|
djak
Начинаещ
Регистриран на: Понеделник, 03.11.2008 г. 16:15 ч. Мнения: 11 Местоположение: Козлодуй
|
Благодаря за отговора,колега! Трабанта е при сина ми в Черни Осъм, а аз съм съм в Козлодуй. В събота и неделя ще пътувам до Троян и ще търся майстор в оня район.Има ли някой във форума от Троян,Ловеч или Плевен,за да ме упъти евентуално за майстор? Дано успея да открия до тогава и реле за мигачите,за да го сменя и него.
|
Вторник, 11.11.2008 г. 19:25 ч. |
|
|