Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
ДВГ 
Автор Съобщение
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение Re: ДВГ
Кое по-точно откъде съм измислил?

Понеделник, 29.03.2010 г. 13:38 ч.
Профил
Ентусиаст

theultimate написа:
Ако все пак държиш да присаждаш мотор - само 1.8 GTI. Ако ще слагаш моноинжекция - няма особена полза.

Ей тва. Викаш ако му сложи 1.8 моно няма полза.... или пък, че само 1.8GTi има смисъл и става :shock: .

Понеделник, 29.03.2010 г. 13:43 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Ами според мен ако ще сменя двигател си струва да сложи някой много вървежен...иначе за 20-30 коня отгоре не си струва труда.

Понеделник, 29.03.2010 г. 13:45 ч.
Профил
Начинаещ

Здравейте! Вижте първо да отгожоря на администратора -Да,разбрах че става дума за уважение на българският език и затова се извиних и обещах да се постарая за напред.
Сега към вас се обръщам съмишленици.
Идеята за друг двигател ми се породи след като видях с очите си вартбург с присаден ладов двигател 1500.Както вече споменах преди известно време карах вартбург 353 делукс и докато го карах предцених какви са му плюсовете и минусите.Според мен съотношението купе- мощност са горе долу пресметнати но не са достатачни.Сега ще се обоснова за казаното:
1.Докато карах вартбурга при наи малкото натоварване и прегряваше.
2.Разходът на гориво далеч надвишаваше разумните 10/100 градско.
Автомобилът ми трябва за ежедневно ползване но и с товарна цел.Тоест да му качвам ремарке и да си върша работа с него а не за наи малкото да търся камионче.
За да напражя промените по автомобила ми бяха необходими идеи и снимки за да видя от какъв вид автомобил съвпадат части по ходовата част и по двигателя.
Мога да кажа,че горе долу съм запознат с устроиството на автомобила понеже съм работил по автомобили около 10 години но предимно ходова част и смяна на съединител,помагал съм също и за сглобяването на двигатели.
Относно въпросът ви:Сам ли смятам да го направя?
Отговорът ми е не.С приятели и маистори на които не смятам да давам баснословни суми.
Ще са ми необходими към 150лв.за двигателя,все още не съм уточнил каква сума е необходима за направата на фланеца за двигателя но работя по въпроса.Наистина самият автомобил ще се оскъпи и то доста но аз не смятам да го продавам поне не за сега.
Също така смятам да обърна внимание и на външният вид на автомобила.Но това е проект свързан с много пари и свободно време.Относно времето засега имам достатъчно.
Надявам се в наи скоро време да мога и аз да прикача снимки към съобщенията за да видите какво съм постигнал.Благодаря за отзивчивоста и разбирането.И относно не невярващите -Няма невъзможни неща,всичко зависи от това как работиш за да ги постигнеш.[smilie=2beers] [smilie=2beers] :D

Понеделник, 29.03.2010 г. 14:30 ч.
Профил
Начинаещ

И колеги,нещо което бях забравил.Имам проблем с жилото на газта,след като го натисна едно че ходът е много малък друго ,че педалът не се връща.В нашият район трудно се намират ножи части за тези автомобили дори мога да твърдя,че магазини за авто части няма,затова хубаво ще е според мен ако някои разполага с части които не са му необходими да ги предлага във форума така всеки ще може да се снабди с каквото му е необходимо.Благодаря ви предварително.

Понеделник, 29.03.2010 г. 14:37 ч.
Профил
Начинаещ

lion6 написа:
Добре съгласен съм ще се старая повече за напред да не допускам толкова грешки.
[smilie=angry] дЗ нали разбираш, че не става въпрос за заяждане, а просто уважение към българският език

Да,разбирам.И точно затова се извиних и обещах да се старая относно грешките.

Понеделник, 29.03.2010 г. 14:39 ч.
Профил
Ентусиаст

Хм...мислиш да слагаш мотор на сегашната кутия..така ли да разбирам?

Понеделник, 29.03.2010 г. 16:15 ч.
Профил
Начинаещ

Да колега така мисля като за начало пък после ще видим ако не издържи в което съм убеден,6те сложа от Ауди-80 .

Понеделник, 29.03.2010 г. 21:24 ч.
Профил
Начинаещ

Колеги някой има ли идея или снимки на монтиран друг двигател и скоростна кутия на вартбург 353.Ако някои има и иска да ги сподели с другите ще се радвам да ги разгледам.
Благодаря предварително. [smilie=2beers]

Вторник, 30.03.2010 г. 20:22 ч.
Профил
Начинаещ

Аз колега точно такъв съм намерил 1.8 инжекция 115 конски сили мисля ,че беше от голф2 1.8GTI
[smilie=angry] дЗ огледай другите теми и виж каква е разликата с тази - имаш десет мнения едно след друго. Прочетни правилата и ги спазвай. На всеки пост горе в дясно има един бутон" Edit" - вместо да пишеш няколко мнения едно след друго си допълваш предишното мнение.

Вторник, 30.03.2010 г. 21:21 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2