353 - преден мост, помогнете, моля...
Привет!
Първо, простете неграмотността ми откъм точни термини и названия - съвсем неопитен шофьор (камо ли техник) съм. Не ми се смейте ( много ). Второ - става въпрос за "Ханс" 353 от '85-та.
При все това обаче, тази кола ми е детска люлка ( щото сме набори, ) та мисля, че я чувам, когато нещо не и е на кеф.
Първи преход след 2 години не-каране - от Сливен до София по подбалканската (280 км.) - безпроблемен. Но! Отпред в дясно скърца през неравности, ама някак си лошо ми скърца. Сменям днес предни гуми и на крик докато мърдоря джантата за да я наместя, установявам, че самото колело има луфт около сантиметър нагоре-надолу - лесно, с една ръка се повдига и се мандахерца. Викам си - лошо... Луфтът е в една става... и тук зачитам от "Х. Илинг - Аз Ремонтирам Вартбург"
по илюстрацията ... Сферично съединение, между горния носач и горния шенкел.
И тук вече се изразявам "напълно технически" - мисля, че тая става си е заминала.... Препоръчайте, моля, какво да правя. Сервиз, нещо, някой "Вартбург-джия", както казва бащата...? Отделен въпрос е, че всичко гумените неща покрай тези съединения, а също и на кормилните щанги тея, гофрираните, са си заминали също... сигурно ще трябва първо да ги потърся в някоя морга, или...?
Помогнете ми ако можете, моля, с този проблем. Бъдете здрави!