Прекъсвачи(Чукчета и..) за Вартбург -
Автор |
Съобщение |
mrusev
Научи се как се сипва масло
Регистриран на: Четвъртък, 14.07.2011 г. 18:30 ч. Мнения: 31 Местоположение: София
|
Прекъсвачи(Чукчета и..) за Вартбург -
Някой да знае от къде могат да се намерят прекъсвачи за Вартбург на фирма Додуко, ако не бъркам референцията им беше - Модел 235W(v?), с тефлонови крачета и прочее. Дали може да се намерят и други производители освен Унгарските? По всяка вероятност някои от мотоциклети.
|
Четвъртък, 14.07.2011 г. 18:49 ч. |
|
|
TTT
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Понеделник, 11.02.2008 г. 18:53 ч. Мнения: 119 Местоположение: София
|
Re: Прекъсвачи(Чукчета и..) за Вартбург -
В супермаркета няма. По аптеките - също. Погледни долу, към края на форума. Там ще видиш тема "Сервизи, магазини, морги". Там ще намериш адреси и телефони на магазините, в които все още може да се намери нещо.
Между другото, защо търсиш точно от тази фирма?
|
Петък, 15.07.2011 г. 10:47 ч. |
|
|
mrusev
Регистриран на: Четвъртък, 14.07.2011 г. 18:30 ч. Мнения: 31 Местоположение: София
|
Беззъб отговор: ползвах такива, оказаха се изключително надеждни и запазиха качеството си много дълго време. Честно казано надявам се да се използват от някои мотоциклети, та да може още дълго да ги ползвамел
|
Петък, 15.07.2011 г. 13:57 ч. |
|
|
Оги
Кандидат-фен
|
Имам тефлонови, немски 3 бр. - ако имаш интерес пиши ЛС.
|
Петък, 15.07.2011 г. 17:40 ч. |
|
|
TTT
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Понеделник, 11.02.2008 г. 18:53 ч. Мнения: 119 Местоположение: София
|
Аз съм с италиански, но вече не помня каква марка бяха - сложил съм ги преди две години. Хубавото при тях е, че са с отвори по средата. Някъде около 1.5 милиметра мисля че беше диаметъра. Това пречи да се образуват "пъпчици" и „язвички” и центровката се запазва по-дълго време.
За съжаление нямам излишен комплект, за да ти подаря. Старите прекъсвачи също вършат работа. С търпение и финна диамантена пиличка се почистват и стават почти като нови.
За предпазване на крачетата от износване не само напоявам кечето с масло, а и намазвам леко гърбицата с грес. Помага, но не и при дълго каране на високи обороти. Например след няколко отивания София-Пловдив и обратно по магистралата обикновено ми се налага да правя центровка.
|
Понеделник, 18.07.2011 г. 13:24 ч. |
|
|
mrusev
|
До ТТТ, благодаря за новата информация, все пак е насока. Унгарските прекъсвачи не са от тефлон, а тези на Додуко бяха от добро качество тефлон, което ги правеше трайни. Ако все пак се сетиш от какъв мотор са кажи. Проблема е че дори и да ги "напояваш" добре пружината се уморява( при високи обороти не са съвсем адекватни, а и ние ги ползваме с неоригинални бобини) и пак трябват нови. Приятен ден
|
Понеделник, 18.07.2011 г. 18:20 ч. |
|
|
mrusev
|
Благодаря за отзивчивостта, идеята беше да се открие още една възможност за качествени части. Ако знаете магазин в който да се продават части на Додуко ще бъде прекрасно.
|
Вторник, 19.07.2011 г. 07:40 ч. |
|
|
hrisvasilis
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 26.04.2010 г. 16:03 ч. Мнения: 492 Местоположение: Ловеч
Automobile: 2 трабанта
|
Колега, ето ти координатите на представителя на Doduco за България http://www.nest-agency.com/contact_bg.htm Ако искаш звънни им и разбери повече подробности къде се продават в България и имат ли въобще каталог, понеже аз така и не открих. Фирмата е много стара, немска е, има заводи и в Испания, но е минавала от ръце в ръце през годините и от 2010 година е с китайски собственик, което не знам дали е добре Успех!
Вторник, 19.07.2011 г. 10:05 ч. |
|
|
mrusev
|
Благодаря от сърце! Говорих с тях и може би ще намеря това, което търся.
|
Вторник, 19.07.2011 г. 13:29 ч. |
|
|
Ivaka
Regular User
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 02:12 ч. Мнения: 1090 Местоположение: Stara Zagora
Automobile: Wartburg 353S
|
Zatova az sum protiv smqnata na 4uk4eta, ako tova e bezpri4inno. 4uk4etata s koito sam na moqta kola v momenta sa na pove4e ot 15 godini i na nad 140 000 km, i rabotqt bezotkazno i zapazvat centrovkata nepromenena dosta dulgo vreme, ungarski 4uk4eta s tekstolitovi povdiga4i i prujinka s cqla plastina, su6to taka imat i dupka v nakovalnqta. Tezi 4uk4eta ne gi smenqm za ni6to na sveta! Zatova ako imate dobre napasnati 4uk4eta, sas zdravi prujini ne gi smenqite po nikakav povod, ina4e samo si otvarqte glavoboliq. I edin suvet ot men - kogato otidete v magazina da kupuvate 4uk4eta, izbiraite gi izmejdu vsi4ki da budat s vuzmojno nai qkite prujinki! Tova garantira dobra rabota na motora vav visoki oboroti. p.s. izvinqvam se za latinicata, no Kredor-a ne se poqvqva
|
Четвъртък, 28.07.2011 г. 20:45 ч. |
|
|
mrusev
|
Последна информация - Повече няма да има производство на тези прекъсвачи. Не ги произвеждали вече повече от 10 години. Уви, Додуко са спряли заводите си и са променили предмета на дейност. Благодаря за помощта!
|
Сряда, 21.09.2011 г. 22:14 ч. |
|
|