Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
Панорамен покрив ? 
Автор Съобщение
Ентусиаст
Аватар

Мнение Панорамен покрив ?
От извесно време ми се върти идеята за панорамен (прозрачен) покрив на Трабанта. Начина за направа го виждам така - изрязване на отвор в тавана (няма 100% да е панорамен) и отгоре захващане с уплънения и някакъв вариант на скоби на плексиглас, направен по изрязаните парчета. Въпросните парчета ще могат да се махат и напрактика да става като кабрио. Имам приятел, който работи в рекламна агенция и може да ми направи въпросните плоскости (говоря в множествено число, защото мисля да са две по дължина, като оставя по средата една "ивица" от тавана).
Тук идват въпросите:
1 - Тавана не ми изглежда да е носеща част, проблем ли е когато се отреже част от него? Трябва ли да усиля купето с някоя греда?
2 - Съвети с какво и как да го отрежа? Зеги?
3 - Конкретни идей за захващането на тези плоскости?

Петък, 13.06.2008 г. 19:53 ч.
Профил ICQ
Зеления миксер
Аватар

Automobile: rennpappe
Мнение 
Според мен таванат е носещ(и то доста носещ).Със зеге няма да имаш никакав промлем,но според мен махни целия таван и след това по моделат направи от плексиглас същия таван.Ще го захванеш по същият начин по които си махнал оригоналния.Не те разбирам как си го представяш но според мен целия таван е по добре.И след това му слагаш едно оригинално Американско фолио и става много яко.От далеч ще е с черен таван и като се приближиш се вижда как прозира.

Петък, 13.06.2008 г. 21:18 ч.
Профил WWW
Научи се как се сипва масло

Мнение 
Нямаш проблеми с тавана. Режи и прави каквото искаш, стига да не бараш металната рамка, която го държи.

Петък, 13.06.2008 г. 21:36 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
tsveto написа:
Според мен таванат е носещ(и то доста носещ).Със зеге няма да имаш никакав промлем,но според мен махни целия таван и след това по моделат направи от плексиглас същия таван.Ще го захванеш по същият начин по които си махнал оригоналния.Не те разбирам как си го представяш но според мен целия таван е по добре.И след това му слагаш едно оригинално Американско фолио и става много яко.От далеч ще е с черен таван и като се приближиш се вижда как прозира.

На Трабант тавана е от същия материал, от който са и калниците и вратите и това е същия материал, заради който го базикат, че е картонена кола :lol: Целия таван не искам, защото искам тази "панорамна" част да се маха, а колкото до фолиото - няма да има нужда - самия плексигас ще е затъмнен - черен ;) А и самия таван ми обясниха как е хванат - неприятна работа за махане и още по-неприятна за слагане.... :x
Цитат:
Нямаш проблеми с тавана. Режи и прави каквото искаш, стига да не бараш металната рамка, която го държи.

Мерси :)

Петък, 13.06.2008 г. 22:34 ч.
Профил ICQ
Детската градина rlz
Аватар

Automobile: Trabant 601s
Мнение 
Ами за мен това е още едно място,от което може да протече вода.
Ако искаш толкова, вземи да махнеш тавана и го залепиш на ново за да изолираш.

А плексигласа съм сигурен,че ще е по-дебел от дуропласта и има голяма вероятност по-често и по-лесно да си удряш главата в него,като минеш през някоя дупка.

Ама ти си решаваш де .

Понеделник, 16.06.2008 г. 09:19 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
С малко обикаляне по моргите ще се намери нещо подходящо.Има люкове с размерите на половината таван за коли като Рено5,Пежо205 и разни други.Отваря се назад,на релси закрепени за тавана.И не тече.С плексиглас ще е аката селяния,да не говорим,че самия плексиглас става на г%з от слънцето.

Понеделник, 16.06.2008 г. 10:47 ч.
Профил ICQ
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Сисо - за протичане - когато се направи както трябва, няма да потече. А за удрянето на главата - не е проблем ;) Чак толкова висок не съм :lol:
Санта, тези люкове за които говориш нямат дъгата на трабант - покрива им не е толкова извит. Мислих го варианта, но не виждам как :?
Оригиналните люкове от какъв материал са?

Понеделник, 16.06.2008 г. 11:31 ч.
Профил ICQ
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: 601K S de luxe
Мнение 
Teo написа:
Оригиналните люкове от какъв материал са?

алуминиева рамка, пластмасови панти, стъклена плоскост.

Междувпрочем, тази идея не е от вчера. Виждал съм в Германия цели покриви отляти от стъкло и със специално сейфти-фолио залепено отдолу, а някои дори бяха направили покрива на панти и се отваряше в задната част с около 10 см. На комби пък съм виждал и отварящо се задно стъкло, подобно на страничните де-лукс.
Всичко това са правеняци, ако искаш серийно кабрио - намери си модификацията Трамп или Кюбел.

Понеделник, 16.06.2008 г. 13:46 ч.
Профил
Научи се как се сипва масло
Аватар

Мнение 
А защо не да се сложи платен покрив.От коли като renault twingo,ford fiesta или mazda 121...[/img]

Прикачени файлове:
11213044679049389_1.jpeg
11213044679049389_1.jpeg [ 50 KiB | Прегледано 19694 пъти ]
Вторник, 17.06.2008 г. 19:59 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Обмислях и този вариант, но впредвит това, че след време си правя сметки за смяна на двигател не е удачно... :?

Сряда, 18.06.2008 г. 11:11 ч.
Профил ICQ
Мисли си че знае всичко

Мнение 
Само идея: Някоя фирма, която се занимава с изработването на ПВЦ дограма по поръчка дали не може да ти свърши работа?

Сряда, 18.06.2008 г. 11:23 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти

Мнение 
Подарявам едно старо черчеве, ако му трябва на някой, го давам веднага. :D

Събота, 21.06.2008 г. 11:04 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение 
По-полезно ще е ако измислите как да сложим на трабанта по-голямо предно стъкло, че е много клошарско дето всеки ден залягаме за да видим светофара, освен ако не спрем на 5-6 метра от стоп линията :)

Събота, 21.06.2008 г. 11:15 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Trabant 601
Мнение 
Last_Trabi_Fan написа:
Сега, ако ще сменяме размера на предното стъкло, двигателя и покрива мисля, че най-практичният вариант е да се смени марката и колата. Още повече, че сега възможности много и то за нищо пари. :!:

Трабантът е гениална кола /това го е доказало времето и милионите, които са го карали - верно по принуда, но с удоволствие - и досега мнозинството от тях имат добър спомен от тази кола/, така че всякакви изпълнения и подобрения са си единствено и само безсмислена гавра с колата. :twisted:

EВАЛА това е истински фен :!:
между другото стъклото на трабанта си има и предимства- слънцето по малко те напича лятно време

Неделя, 22.06.2008 г. 11:10 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти

Мнение 
За светофарите са го измислили източногерманците, тунинга ! Ама се предлага серийно единствено при военните IFA. Един люк за картечар си имат. Може да се монтира на Трабант, хем ще е автентично, хем ще може да караш прав. Като командир на танк ще се чувствате! Към този тунинг може да се добави шлемофон свързан директно към аудио системата и хендсфрито. I-pod разработват такъв продукт за шофиране в русия. Хем топли, хем пълна мултимедия, хем шик, хем оигинално. Ще има и Сamelbag за Водка. Единствения страничен ефект, е че ще е бял и се цапа. :D :wink:

Неделя, 22.06.2008 г. 11:57 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ]