трабант на ток-има ли такова нещо
Автор |
Съобщение |
bar
Начинаещ
Регистриран на: Петък, 27.11.2009 г. 23:10 ч. Мнения: 1 Местоположение: перник
|
трабант на ток-има ли такова нещо
Здравейте колеги, Искам да си направя кола на ток и трабанта е най подходящ,защото е лек и прост и надежден.примерен двигател http://www.marselectricllc.com/me07081.html ,контролер и батерий от сорта на http://www.e-powershop.com/product_info ... cts_id=179 такива 2 в багажника и некво примерно зарядно http://www.e-powershop.com/product_info ... cts_id=126 или по-мощно. Какво мислите по въпроса???Приемам всякакви съвети без"откажи се"
|
Петък, 27.11.2009 г. 23:25 ч. |
|
|
Teo
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:35 ч. Мнения: 643 Местоположение: Варна
|
Re: трабант на ток-има ли такова нещо
Смени волтовия стандарт. Мини поне на 48V. Иначе тока е много голям, от там имаш по-големи загуби, излиза по-скъпо и става по-тежко.
_________________ Прави к'вот трябва, пък да става к'вот ще!
|
Събота, 28.11.2009 г. 18:10 ч. |
|
|
injenerra
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Четвъртък, 05.06.2008 г. 21:45 ч. Мнения: 150 Местоположение: Първомай Пловдовско
Automobile: трабстер + фиат
|
дааа колегата ТЕО е прав преди години почти във всяко предпиятие имаше поне по едно камионче на ток и те бяха на 48 V може би развиваха около 50 километра в час и имаха известна товароносимост а батерията не беше огромна имайки предвид товара. Като се има предвид новите тех нологий и сегашното поколение електрокари би могло да се направи сполучлив проект. Би било добре да разгледаш в нета инфо за тези електрокари ккаво ползват като обурудване и ти да ползваш нещо подобно като съобразиш мощността на тво двигател и като имаш предвид че елкара има голяма товароносимост. наслука защото всяко начало е трудно !
|
Петък, 04.12.2009 г. 14:01 ч. |
|
|
kabelcho_trabi
Научи се как се сипва масло
Регистриран на: Неделя, 11.10.2009 г. 10:14 ч. Мнения: 34 Местоположение: pernik
Automobile: трабант
|
Здравей,колега хубава идея но се откажи от мисалта за двигател от електрокар виж ножите електормотори с магнити безколекторни мотори напиши го в гугала и ще разбереш за какво иде реч много има има и управленията за тях батерий също даже в един от сайтовете има и цял мост куплиран с електродвигател има и за самите джанти елетромотори ( brushless) аз не съм си вкъщи да ти изпратя сайта но като се прибера ще го намеря и щего кача чао и успех в начнанието ето го и сайта www.goldenmotor.com
_________________ и все пак тя се върти и все пак той ще запали
|
Понеделник, 01.02.2010 г. 19:54 ч. |
|
|
Teo
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:35 ч. Мнения: 643 Местоположение: Варна
|
Четох някъде из сайтовте на Тойота/Лексус, че последните им хибриди са на 120V, което от където и да го погледнем е огормен плюс...сигурно ще излезе по-скъпо, но помислете по въпроса ако се хванете да правите нещо!
_________________ Прави к'вот трябва, пък да става к'вот ще!
|
Понеделник, 08.02.2010 г. 01:21 ч. |
|
|
morski
Начинаещ
Регистриран на: Вторник, 06.04.2010 г. 10:19 ч. Мнения: 3 Местоположение: Русе
|
|
Сряда, 14.04.2010 г. 15:18 ч. |
|
|
Santa
Ентусиаст
|
За "можене"-може. Друг е въпросът дали ще успееш да събереш нещо достатъчно надеждно в гаражни условия и с ограничен бюджет.Според мен-не!
_________________ Libenter homines id, quod volunt, credunt
|
Сряда, 14.04.2010 г. 22:59 ч. |
|
|
injenerra
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Четвъртък, 05.06.2008 г. 21:45 ч. Мнения: 150 Местоположение: Първомай Пловдовско
Automobile: трабстер + фиат
|
_________________ Преди години жените готвеха като майка ми, а сега пият като баща ми!
|
Четвъртък, 15.04.2010 г. 14:35 ч. |
|
|