Защита на кухините чрез по-съвременния метод - със спрей
Автор |
Съобщение |
steffcho
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Вторник, 22.12.2009 г. 05:55 ч. Мнения: 104 Местоположение: Стара Загора
Automobile: Trabant 653
|
Защита на кухините чрез по-съвременния метод - със спрей
Привет на всички защитих носещите елементи и пода на купето със съответните материали, но в кухините също има ръжда, която е неизбежна попринцип. Стария метод с маслото в тях ми изглежда добър и ефективен, но и малко мръсен, така да се каже. Все от някъде ще пробие масълце, и ще лее докато свърши. Гледам на пазара има спрейове със същото предназначение, въпроса е реално доколко са ефективни. Теоретически са по-добри - препарата се нанася под формата на мъгла, което е предпоставка за по-добро покриване и достигане до всички точки от празното пространство. Някой употребявал ли е такъв тип защита, и ако може да сподели мнение. Аз като краен вариант, мисля първо да обработя с добро количество от въпросните спрейове, и след известно време да обработя и по стария метод с масло.
|
Вторник, 21.01.2014 г. 18:00 ч. |
|
|
mladen201
Trabant ML
Automobile: Трабант 601
|
Re: Защита на кухините чрез по-съвременния метод - със спрей
Маслото след като се налее в прага примерно после се източва. Лично, аз не бих се занимавал с спрейчета и глупости.
_________________ С други думи, тия коне искат да ядат!Колкото повече ги юркаш толкова повече си 'апват. Колкото повече ги 'раниш , толкова повече бягат.ОК?
|
Вторник, 21.01.2014 г. 18:44 ч. |
|
|
steffcho
Регистриран на: Вторник, 22.12.2009 г. 05:55 ч. Мнения: 104 Местоположение: Стара Загора
|
Дори само от конденза ръждясват отвътре...и колкото и добре да са обработени и защитени отвън, загниват отвътре. Ще направя процедурата с маслото, пък ще си позволя и да изпръскам някой друг спрей, евентуално да достигне до точки, където маслото не е.
|
Вторник, 21.01.2014 г. 18:51 ч. |
|
|
air123
Регистриран на: Четвъртък, 15.11.2012 г. 14:02 ч. Мнения: 121 Местоположение: Варна
Automobile: рено,трабант
|
Моят съвет е да използваш спрей на "Кар систем", аз съм доволен от тях, малко е скъпичък но си заслужава. Ако разполагаш и с компресор, може да вземеш по голям флакон. Но и без компресор, само със спрей резултата е добър.
|
Вторник, 21.01.2014 г. 22:07 ч. |
|
|
steffcho
|
Има известна влага в гредите, съответно прибрах колата в топъл гараж, за да се изпари каквото има. Другия месец се надявам на добро време, и ще извърша манипулацията.
|
Сряда, 22.01.2014 г. 15:02 ч. |
|
|
Младен Трабанта
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 25.02.2008 г. 10:51 ч. Мнения: 251 Местоположение: Велико Търново
Automobile: trabant
|
Аз тази манипулация с маслото я правя лятото в жегите като настане суша всичко изсъхва идеално по колата и маслото си прониква навсякъде и от изпаренята си си качи нагоре по кухините. Но след напълване и изчакване го изтачам през оригиналните му от завода отвори за наливането също ползвам оригиналните отвори вътре в купето които са. А долу временно ги изтулям с дървени трупченца които съм издялкал по отворите от долу. От личен опит и дългогодишната практика ми доказва, че този метод има ефект. Мръсничка работа е но удължава неколкократно живота на Трабанта
_________________ Напред с двутактовите ни зверове!
|
Сряда, 22.01.2014 г. 19:37 ч. |
|
|