Въпрос за преден капак на Трабант 601s
Автор |
Съобщение |
paskov
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 10.10.2011 г. 10:40 ч. Мнения: 372 Местоположение: Варна, България
Automobile: Seat Ibiza SC, Trabs
|
Въпрос за преден капак на Трабант 601s
Здравейте, имам няколко въпроса около лягането на предния капак на Трабанта и разположението на предницата като цяло, защото имам чуството, че има нещо криво отпред. Въпрос 1: Как точно трябва да ляга предния капак? Ако някой може да снима правилно легнал преден капак ще съм му много благодарен. Моят от дясно ляга ето така: От ляво ляга ето така: Въпрос 2:Извивката показана на снимката по-долу нормална ли е? Благодаря преварително за отговорите
_________________ Vladimir Paskov's Blog Trabant
VMSoft Android apps by VMSoft
Dream on Dream on Dream on Dream until your dreams come true
Последна промяна paskov на Неделя, 14.10.2012 г. 13:02 ч., променена общо 1 път
|
Неделя, 14.10.2012 г. 12:43 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Re: Въпрос за преден капак на Трабант 601s
Както ти ляга отляво, така трябва и да е отдясно. Получава ти се така, защото слагаш капак, дето не от точно от този трабант. Реглажа колко напред да излиза всяка страна, колко наляво и колко надясно става при пантите на капака. Няма нужда да обяснявам - разгледай възела и ще разбереш как се регулира. Извивката е напълно в нормите, така трябва да е. Не знам защо е така, но на всички Трабанти, които съм виждал е точно така.
п.п. Намали ги тези грамадни снимки.
|
Неделя, 14.10.2012 г. 12:53 ч. |
|
|
Младен Трабанта
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 25.02.2008 г. 10:51 ч. Мнения: 251 Местоположение: Велико Търново
Automobile: trabant
|
Здравей колега. Значи принципът е следния няма кво да гледаш от друг трабант не е западна кола просто регулираш от пантите докато всичко се усредни разстоянието между калниците и капака го правиш еднакво после разстоянието където са фаровете гривните им с капака го правиш абсулютно еднакво и стават нещата. Пипкава работа е колега но се получава хайде успех!
_________________ Напред с двутактовите ни зверове!
|
Неделя, 14.10.2012 г. 20:13 ч. |
|
|
Krap4enski
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 11:01 ч. Мнения: 126 Местоположение: Монтана
|
Извивката си е нормално така и аз незнам защо. Я и аз да се включа с един парадокс.Понеже предния капак на моя Трабант е чупен едно време и е сменен.Проблема е , че и от ляво и от дясно разтоянието между него и калниците е прекалено голямо!Колата не е удряна нито нищо всичко си е наред но с каквито и капаци да съм пробвал , все се получава голям луфт. Мислях си , че понеже колицата е 87 набор , а капака който е на нея е от по предните (дето от към пантите са по изпъкнали и пръскалката за чистачките е метална) проблема е от това , но пробвах с различни капаци от 87 , 88 и 90-та година и все се получава едно и също.Интересното е , че на другия ми трабант който не карам от 88-ма , няма никакъв проблем и луфта е малък и равномерен от началото до края , но като сменя капаците пак същото.Започвам да си мисля , че нещо при заварките по предницата в завода , е мръднало или незнам , но нещо не е в ред и много дразни! Ако имате някакви идеи съм готов да ги чуя.
|
Неделя, 14.10.2012 г. 22:21 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
|
Възможно е в завода да са го сглобили накриво. Въпроса е къде по-точно. Премери с рулетка разстоянието между калниците, като си вдигнал вдигнат капака на двата ти трабанта По цялата ли дължина е голямо разстоянието м/у калниците и капака ? Или само в предната част ?
Качи снимки.
|
Понеделник, 15.10.2012 г. 20:02 ч. |
|
|
Krap4enski
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 11:01 ч. Мнения: 126 Местоположение: Монтана
|
Ми снимки точно на това нямам , но да луфта в предната част е по голям , не е равномерен от към предното стъкло тръгва добре , но към фаровете става по-голям. Разтояния не съм мерил как са в сантиметри но при размяна на капаците проблема остава , което ме навежда на мисълта , че зглобката нещо куца!? Сега като загледах снимките на колегата paskov , втората снимка отговаря на разтоянието при мен и от двете страни , както и да регулирам капака това е!
|
Понеделник, 15.10.2012 г. 22:47 ч. |
|
|
paskov
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 10.10.2011 г. 10:40 ч. Мнения: 372 Местоположение: Варна, България
|
Благодаря за съветите как се наглася капака. С малко игра нещата се получиха задоволително. Сега имам друг проблем, проявяващ се и със оригиналния капак на трабанта ( този на снимките ) и със зеления ( този на предишните снимки ). Имам още един от комбито, с който мисля да пробвам утре. Та в какво се изразява проблема ми. В затворено състояние, десния заден ръб на капака стои вирнат ( виж снимката по-долу ) а левият ляга точно. На какво може да се дължи това? От дясно От ляво Имам чуството, че нещо е изкривено само немога да открия кой е елемента. Благодаря предварително за отговорите
|
Вторник, 16.10.2012 г. 22:00 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
|
@paskov И при мен е така вмомента. Изкривява се металната рамка на капака. Притисни, повдигни както намериш за добре докато получиш желания резултат. Както виждаш капака е с доста хилава конструкция, така че може да се манипулира на ръка.
@krap4enski Че на мен на втората снимка, дето е качил @paskov не ми изглежда много голямо разстоянието. Ръба на капака попада кажи речи в средата на гумения тампон. Ако толкова те дразни, и стеснението е както го описваш - отзад почва нормално, а като върви отпред се разширява осезаемо, то може да се коригира с два отреза и две заварки отпред. Кажи ако ти се занимава и ще обясня със снимки.
|
Сряда, 17.10.2012 г. 12:18 ч. |
|
|
j_totkow
Ентусиаст
Регистриран на: Вторник, 26.02.2008 г. 20:29 ч. Мнения: 550 Местоположение: Пазарджик
Automobile: много ясно - трабант
|
колега сваляш го капака, обръщаш го, стъпваш вътре горе в средата на металното и дърпаш който си искаш край и ооооо магия то взе че стана .... хайде успех
_________________ http://totkow.blogspot.com/
|
Сряда, 17.10.2012 г. 20:09 ч. |
|
|
paskov
Кандидат-фен
|
Поблъскване с гумен чук даде успешен резултат.
|
Сряда, 17.10.2012 г. 21:36 ч. |
|
|