Автор |
Съобщение |
Каракачана
Научи се да сменя скоростите
Регистриран на: Четвъртък, 01.09.2011 г. 13:40 ч. Мнения: 52 Местоположение: с.Равно поле
|
Свързване на радио
Здравейте,
не знам дали това е тук е мястото на темата ми и се извинявам ако не е тук, понеже имам трабант комби и на скоро му сложих радио ,обаче кабелите му за захранването са свързани към клемите за акумулатора и когато пусна радиото и натисна газта радиото се изклиучва за момент и после пак се включва ама това не е готино ... Очаквам съвети
Последна промяна Каракачана на Понеделник, 08.10.2012 г. 19:41 ч., променена общо 1 път
|
Понеделник, 08.10.2012 г. 00:56 ч. |
|
|
Nasakoto
Луд с картечница
Регистриран на: Събота, 02.02.2008 г. 13:04 ч. Мнения: 455 Местоположение: Густо майна, Филибето!...
|
Re: Свързване на радои
Привет! Както го описваш... нещо не е наред. Как са ти зареждането и електрическите връзки между алтернатора и акумулатора? Радиото може (трябва) да се рестартира единствено когато палиш колата със стартера. Иначе си го свързал на правилно място (клемите на акумулатора).
_________________ Hard to the core !
|
Понеделник, 08.10.2012 г. 07:26 ч. |
|
|
Каракачана
Регистриран на: Четвъртък, 01.09.2011 г. 13:40 ч. Мнения: 52 Местоположение: с.Равно поле
|
Ол не ,прекарал съм два кабела от клемите на акумулатора към апарата (радиото) и когато колата е в покои апарата си свири както трябва даже не помня много добре ама маи и до край може да се усилва ,но когато запаля и натисна газта апарата гасне за малко и после пак се пука . Може би в него има едни кондензатор които може би се е отворил и той дава тези проблеми . Къде на трабанта има запалка или нещо за което да вържа кабелите ? Вчера със един мои приятел разсъждавахме и се установи че освен за фара да вържа /маса + / няма къде другаде ..
|
Понеделник, 08.10.2012 г. 11:12 ч. |
|
|
Оги
Кандидат-фен
|
Масата е минус и я има на всяка здрава метална част и на който и да е кафяв кабел от инсталацията да хванеш.
|
Понеделник, 08.10.2012 г. 13:42 ч. |
|
|
koce
Кара Wartburg 20 години.
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 15:41 ч. Мнения: 137 Местоположение: София
|
Re: Свързване на радио
Колегата казва, че не при палене а при подаване на газ изключва. Някои апарати изключват при по-висок волтаж. При подаване на газ той се вдига от алтернатора и това е защита да не изгори апарата. Провери и почисти клемите на акомулатора и клемите. С мултицет провери на кабелите при подаване на газ да не е повече от 13.7 волта. Провери има ли електролит във всички клетки на акомулатора, ако е обслужваем. За проба може да го смениш с друг. Другата причина повредено реле на алтернатора и от там да дава по-висок волтаж. Мултицета ще покаже. Успех.
И си поправи заглавието не радои, а радио.
Последна промяна koce на Понеделник, 08.10.2012 г. 18:29 ч., променена общо 1 път
|
Понеделник, 08.10.2012 г. 15:07 ч. |
|
|
Каракачана
|
Акумулатора е пред уволнение . Използвам него защото трабанта няма никакви документи и не е в движение затова и акумулатора не му е в ред . когато ходя да карам колата акумулатора се зарежда 3-4 часа за да може колицата да запали или най-лесно е като я бутна малко на втора скорост ,запалва после акумулатора се зарежда . Според мен апарата гасне понеже не е свързан на правилното място ,преди колата беше с един стар и по голям ремък които не зареждаше хубаво и тогава не съм имал ядове със апарата . Майка ми има Рено Клио което е със съдия проблем когато кара с повече от 100 км/ч и се осили радиото повече от половината то гасне но не се включва . Това вече не е мои проблем , това може би е както казах по горе да се е отворил кондензатор . Още веднъж ще проверя връзките с тока и ще премеря с мултицета . Благодаря за отговорите ви. Кажете ми само от къде да си поправя името на темата ?
|
Понеделник, 08.10.2012 г. 17:46 ч. |
|
|
Каракачана
|
@koce Когато запаля трабанта и му дам газ и в това време меря с мутицета клемите на акумулатора не трябва да показва повече от 13.7 волта ли ? И ако е повече значи имам проблем със релето или ? А ако е по малко от 13.7 значи къде трябва да е проблема ? Акумулатора ми е толкова зле че /полюс +/ се овлажнява при почти всяко ходене там където е трабанта. Сега за състоянието на акумулатора е така понеже аз не всеки ден го карам пък и той е на 3-4 години една от която беше зимата в един гараж без да се ползва ,та сега няма да му взема нов каквото и да стане ... Та акумулатора може да е причинителя на вси1ки пакости които стават ... Както каза по горе ако клетките не са му в ред може и от това да е . А това което ми коства да го направим с дядо ми този трабант беше много .. Понеже той две години седя в един склад и тепърва трябваше да се преви . Беше в един от складовете които дядо ми и колегата му дядо Боре който почина преди две години. И зед му каза на дядо ми че не му се разправя с тази кола и не му трябва и тя остана за нас ,дядо ми не иска да я докарваме в къщи понеже аз съм много (2) див и не знае какво мога да направя а и тази кола няма документи па и 2010 се обръщах с едно БМВ и избягват да ми дават кола .А това с колата не го направих аз и ама както и да е да се върна на темата че много се отклоних ... Та кажете сега
|
Вторник, 09.10.2012 г. 19:54 ч. |
|
|
Nasakoto
Луд с картечница
Регистриран на: Събота, 02.02.2008 г. 13:04 ч. Мнения: 455 Местоположение: Густо майна, Филибето!...
|
Не трябва да ти се овлажнява плюсовата клема. Сигурен ли си, че зареждащата система на колата е изправна? "Мирише" ми на презареждане. Така и не казваш колко точно е напрежението като подаваш газ, в момента в който радиото се рестартира. Ще спестиш много гадаене.
_________________ Hard to the core !
|
Сряда, 10.10.2012 г. 18:02 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Не ми се вярва при мъртва клетка да палиш с тоя акумулатор, макар че при Трабант е напълно възможно. Най-добре ако се съмняваш в това, вземи за проба акумулатор от друга кола, където няма проблеми. Иначе окисляването на клемата не е причина за проблеми с радиото. Аз така си карах цяла година и нямах проблеми с токовете, просто зимата при -10 спря да пали и се наложи да купувам нов акумулатор.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Четвъртък, 11.10.2012 г. 09:26 ч. |
|
|
Каракачана
|
Ами всъщност проблема не е бил в акумулатора ами в кабелите от радиото към него . Се пак ви благодаря за отговорите ,на скоро един приятел се обърна с този трабант на една страна и нямаше никакви поражения освен дръжката на вратата беше влязла 2 мм в вратата добре че само с това се размина ,но при обръщането понеже колата се обърна на ляво ред капак та той с рамото си счупи стакатото на вратата и малко я изкриви . От къде мога да си намеря ново стъкло и колко пари ще ми струва ? И още един въпрос ,нормално ли е когато карам със 90-95 разходомера да ми е на 5 чертички ?
|
Събота, 20.10.2012 г. 13:04 ч. |
|
|