Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Дневни светлини за Трабант 
Автор Съобщение
Начинаещ

Мнение Дневни светлини за Трабант
Здравейте, Колеги!
Предвид на депутатските безумия и необходимостта от безсмислено "светлоизлъчване" моля за съвет за дневни светлини за Трабант.
Принципно трабантът не се чувства конфортно с постоянно включени светлини - усеща се в оборотите, товари акумулатора и прочие.
Идеята е да се ползват дългите светлини на фаровете със сила 20 %, за да може отпред да свети нещо по-осезаемо за пред "органите" и същевременно да не се товари моторчето. 2 Х 0,20 Х 60 Вата = 24 Вата, което е поносимо.
Същевременно не бих искал да се засяга нормалната система за управление на фаровете, които да може да се включват в зависимост от околната среда, а не от депутатската "Безмозъчност".
Следователно е необходимо уредче, което да се захрани от бушон № 8 /общ ток/ и свързано с ключе на таблото за включване/изключване да подава слаб ток към бушончета на дългите №1 и №2.
Моля за помощ с техническото изпълнение на идеята и евентуално от къде може да се набавят необходимите части по ел. инсталацията.

Сряда, 08.08.2012 г. 12:50 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: 2 трабанта
Мнение Re: Дневни светлини за Трабант
Що трябва да откриваш топлата вода, като вече има готови такива модули, отделно има указания и инструкции как да си го направиш сам, ако желаеш. На моя трабант аз си го правих преди година. Има тема във форума на рено, отделно двама колеги там които продават, като единия го продава за 20лв по спомени.

Сряда, 08.08.2012 г. 13:54 ч.
Профил
Начинаещ

В случая няма нужда от цяло готово устройство, тъй като то има много други функции.
Идеята е чрез допълнително ключе на таблото САМОСТОЯТЕЛНО да се подава слабо електричество към бушончето на дългите или късите светлини и само те да светят на 20 %.
Дали има ентусиасти, които могат да изработят въпросното "устройство" срещу заплащане?

Четвъртък, 09.08.2012 г. 15:23 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Е нали това са му функциите - да ти пали устройството при достигнато напрежение 13.8 волта и да го настроиш на 20 до 50% сила на светене.. Същата работа. В един немски сайт имаше нещо подобно на това, което искаш, но не помня в кой точно беше..

Четвъртък, 09.08.2012 г. 15:38 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Е Иво, ти ся го засили да плати па и отгоре. Аз го светкам как да мине тънко с бюджета, ти сега.. :)

Загубих 10 минути в интернет в ровене, но дано да са от полза на изтънелите бюджети за колите :)
Ето 2 линка, но с преводите ще трябва да се оправяте сами:
http://trabitechnik.com/index.php?page= ... _number=52
http://trabikv.sweb.cz/autoel/automat.htm

Последна промяна hrisvasilis на Четвъртък, 09.08.2012 г. 15:57 ч., променена общо 1 път

Четвъртък, 09.08.2012 г. 15:51 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Аз му бях писал по-горе че ги прави за 20-на лв. колега от Провадия, който професионално се занимава с електроника и няма да надигне цената, заради това, което се прие.

Четвъртък, 09.08.2012 г. 15:59 ч.
Профил
Блокира си коляновия вал
Аватар

Благодаря на колегата hrisvasilis за линковете.
Тези схеми ще помогнат на забраванковци като мен да си не оставят фаровете включени.
Но остава проблема с консумацията на 2х45 Вата мощност (аз си карам със нехалогенни фарове за по-ниска консумация). Някой знае ли по кой начин се подава по-ниско напрежение за още по-ниска консумация на мощност? Изключвам поставянето на 24-волтови крушки :mrgreen:

Четвъртък, 09.08.2012 г. 23:26 ч.
Профил ICQ
Кандидат-фен

LED

Петък, 10.08.2012 г. 11:06 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Wartburg 353
Каквито и да било варианти на дневни светлини били те самоделки или купени от някъде се водят незаконни и катаджиите могат да се заядат ако решат, а те често обичат да се заяждат за какво ли не. Даже някъде бях чел, че новата наредба е толкова малоумно написана, че според нея дори фабрично вгражданите дневни светлини на по-новите автомобили също са незаконни и просто всички трябва да карат на къси светлини.

Може би проблема с консумацията може да се реши с едни такива светодиодни "крушки", но те пък не стават за нищо нощно време и смрачи ли се, ще трябва да спираш да си слагаш обикновените.

Сряда, 22.08.2012 г. 20:53 ч.
Профил WWW
Кандидат-фен
Аватар

Има си Европейски Разпоредби по този въпрос. Разисквали сме го по форумите още преди години. На който му се занимава да чете. Лошото е, че трябва да започнат да четат именно тези, които се появявят по ТВ и са служители на КАТ! В момента в който някой полицай ме спре и ми напише акт за това, че ми светят само фаровете, пък било то и с намален светлинен поток през деня, а не ми светят задните габарити... Е ще се видим в съда след това.. Преди години пак се вдигна шум за детските седалки, че не отговаряли на Евроизискванията. Е..Сега е време КАТ да отговори отговарят ли на същите тези изисквания и разпоредби DRL. Няма да се оправим с тези малоумници, които ни управляват.. Да се радват, че пускаме някакви светлини в изпълнение на Закона..

Сряда, 22.08.2012 г. 22:13 ч.
Профил
Начинаещ

Хора няма кво да се лъжем светлините няма да ни навредят. Хубаво е да са пуснати !

Четвъртък, 23.08.2012 г. 14:36 ч.
Профил
Мисли си че знае всичко
Аватар

Automobile: trabant
Да и от там следва повече разхищение на енергия бам - бадева по висок разход на гориво повече замърсяване на околната среда повече заминали акумулатори крушки, повече поводи за глоби пълен абсурд но както и да е това е лично мое мнение, където мога ги гася по вътрешни селски улички и др. малко от малко да се позареди акумулатора, жива простотия. Хайде в лошо време няма проблем и без да излезе този шибан закон аз си ги включвах когато трябва с цел безопасност но иначе е лудост сменяш крушки и акумулатори като луд и плащаш глоби. Ужас направо!

Четвъртък, 23.08.2012 г. 20:37 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]