Кабел от бушон 7 до реле мигачи?!?
Значи колеги, аз съм привърженик на оригиналното и от няколко дни ме дразни един добавен от предишния собственик кабел, който тръгва от седми бушон и отива до релето на мигачите. За краткост ще го наричам ДОБАВЕНИЯ. Установих, че в тази клема на релето-мигачи оригинално е включен кабел, идващ от копчето на аварийните, който си е там(за него е навит ДОБАВЕНИЯ). При включване на копчето на аварийните се подава напрежение на релето на тази клема и те си сработват. Сега... нашия кабел е добавен също да подаде напрежение на релето на същата клема, но след контактен ключ. Без ДОБАВЕНИЯ няма мигачи - не работят! Проблема е когато пусна аварийните! Те тръгват, но, напрежението минава обратно по въпросния добавен кабел --> през бушон 7 --> дава контакт на запалването и през лампата за зареждането подава ток на D+ на генератора. Сиреч като дам на аварийни и колата става "на контакт", което меко казано не ме кефи
и по тази причина сега не ги използвам. (Ако сложа диод от генератор на ДОБАВЕНИЯ ще се реши проблема, но това пак ще е побългаряване
.) Въпросът ми е защо се е получила тази аномалия? Как да накарам мигачите да работят, без ДОБАВЕНИЯ? Благодаря.