Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Кабел от бушон 7 до реле мигачи?!? 
Автор Съобщение
Вече прави дребни ремонти
Аватар

Мнение Кабел от бушон 7 до реле мигачи?!?
Значи колеги, аз съм привърженик на оригиналното и от няколко дни ме дразни един добавен от предишния собственик кабел, който тръгва от седми бушон и отива до релето на мигачите. За краткост ще го наричам ДОБАВЕНИЯ. Установих, че в тази клема на релето-мигачи оригинално е включен кабел, идващ от копчето на аварийните, който си е там(за него е навит ДОБАВЕНИЯ). При включване на копчето на аварийните се подава напрежение на релето на тази клема и те си сработват. Сега... нашия кабел е добавен също да подаде напрежение на релето на същата клема, но след контактен ключ. Без ДОБАВЕНИЯ няма мигачи - не работят! Проблема е когато пусна аварийните! Те тръгват, но, напрежението минава обратно по въпросния добавен кабел --> през бушон 7 --> дава контакт на запалването и през лампата за зареждането подава ток на D+ на генератора. Сиреч като дам на аварийни и колата става "на контакт", което меко казано не ме кефи [smilie=angry] и по тази причина сега не ги използвам. (Ако сложа диод от генератор на ДОБАВЕНИЯ ще се реши проблема, но това пак ще е побългаряване :x .) Въпросът ми е защо се е получила тази аномалия? Как да накарам мигачите да работят, без ДОБАВЕНИЯ? Благодаря.

Събота, 21.01.2012 г. 09:51 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти
Аватар

Мнение Re: Кабел от бушон 7 до реле мигачи?!?
Външно не изглежда стопено, но е точно така както казваш. При подаване на контакт -през ключа на аварийните се подава захранване на релето-мигачи. Днес мерих и се оказа, че при подаване на контакт, напрежение идва до ключа, но не се предава от него към релето. По време на проверката за момент се оправи и мигачите тръгнаха, после пак отказа. Сложих пак ДОБАВЕНИЯ за да имам мигачи и сега стоя пред две алтернативи: (1) Нов ключ за аварийни. (2) Опит за разглобяване на стария ключ и ремонт. Може би ще изчакам съдбата да ме срещне с друг ключ на аварийните и тогава ще се опитам да разглобя моя за да видя може ли да се ремонтира. Благодаря за насоката колега. [smilie=2beers]

Понеделник, 23.01.2012 г. 14:01 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ]