Автор |
Съобщение |
j_totkow
Ентусиаст
Регистриран на: Вторник, 26.02.2008 г. 20:29 ч. Мнения: 550 Местоположение: Пазарджик
Automobile: много ясно - трабант
|
Въпрос за "бъбреци"
Понеже ще събирам един двигател и имам едни нови шибъри и в една стара тема колега беше писал че колата нямала мощ като ги бил обърнал, та да Ви попитам ако сложа новите май няма значение как са, плюс това ще се опитам да загладя равномерно направените неравности (канали) от старите по блока. Вие как ще ме посъветвате? Благодаря Ви предварително.
_________________ http://totkow.blogspot.com/
|
Петък, 30.12.2011 г. 12:36 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Re: Въпрос за "бъбреци"
В темата ставаше въпрос, че колегата ги беше сложил погрешно. Именно затова ИМА значение как се поставят.
За заглаждането на каналите и на мен ми е интересно какво ще кажат хората с повече опит в тази сфера.
|
Петък, 30.12.2011 г. 12:47 ч. |
|
|
j_totkow
Ентусиаст
Регистриран на: Вторник, 26.02.2008 г. 20:29 ч. Мнения: 550 Местоположение: Пазарджик
Automobile: много ясно - трабант
|
старите не помня как са били и вероятността да ги разменя е огромна, двигателя го бях разглобил преди 2 години и чакаше вал .....
_________________ http://totkow.blogspot.com/
|
Петък, 30.12.2011 г. 15:41 ч. |
|
|
горския трабант
Начинаещ
Регистриран на: Събота, 18.02.2012 г. 22:44 ч. Мнения: 8 Местоположение: Габрово
|
Здрасти колега ако не си го събрал още бъбреците се слагат със скосения им край по посоката на въртене на вала,а за блока по добре както казва колегата не ги бутай. Имал съм го тоя проблем като не прилепват хубаво гори повече. Ако можеш вземи си хубави картери аз така направих. Никой катаджия няма да ти гледа номера на двигателя като те спре. И стария ми трабант и вартбурга са ми били с различни двигатели.
|
Понеделник, 20.02.2012 г. 22:28 ч. |
|
|
lukcho
Начинаещ
Регистриран на: Петък, 16.03.2012 г. 18:48 ч. Мнения: 15 Местоположение: Veliko Tyrnovo
Automobile: trabant601
|
Само едно уточнение: Двете половини от картера са незаменими (не се кръстосват половини от различни двигатели) понеже съм виждал и това преди време. Шибрите имат посока на въртене както е описал колегата. И ако ги разменяш трябва да ги почистиш от страната в която ще контактуват с картера. Не пипай повърхностите на картера може да стане само по-зле. По мое мнение най добре сложи нови шибри и пружинки. Късмет.
|
Петък, 16.03.2012 г. 21:27 ч. |
|
|
mmfsr
Научи се как се сипва масло
Регистриран на: Събота, 04.07.2009 г. 10:00 ч. Мнения: 28 Местоположение: Plewen
|
Спокойно могат да се ползват различни половини от картерите- просто си има чалъм . Распробиват се отворите на центроващите щтивтове и двете полувини се центроват по лагерните отвори - основните разминавания са по оста хикс ,а не по игрек. (дано да сте ме разбрали) Правил съм го поне 5-6 пъти. За шибрите е както го описа колегата , но ако са от старите модели- на тях има стрелка с посоката на въртене - по часовника винаги гледана откъм делкото.Горенаписаното може лесно да се установи с вътромер(индикаторен).
|
Петък, 16.03.2012 г. 22:39 ч. |
|
|