Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Маншон на рейката
Това е може би от най-честите проблеми при трабант - скъсан маншон на рейката. Процедурата ми е ясна, но нямам нито условия, нито скоби. Имам два въпроса. Има ли нещо по-добро от нов унгарски маншон от магазина за трабант - примерно заместител от западна кола? Ако не - има ли някакъв чалъм, примерно да го намажа с нещо за да изкара повече време? Някъде в София има ли сервиз, където могат да ми го сменят?
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Неделя, 31.10.2010 г. 13:05 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Re: Маншон на рейката
kiro го смени с някакъв стандартен, ставащ за повечето автомобили.
Единствената промяна от оригинала е, че се връзва с две кабелни обувки отстрани за да не се изхлузва. Абе взимаш един трабантов и в първия магазин за авточасти ще ти дадат подобен.
Унгарските за нищо не стават.
|
Неделя, 31.10.2010 г. 14:50 ч. |
|
|
kiro
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 11.02.2008 г. 00:01 ч. Мнения: 283 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Монтирах универсален за западни автомобили и засега съм много довоелен.С кабелна връзка се връзва само от лявата страна.Бях качил и снимка на маншонав темата .
|
Петък, 05.11.2010 г. 21:26 ч. |
|
|
Оги
Кандидат-фен
|
Вземи един български маншон, срежи го от едната страна по дължина целия, изхвърли стария, почисти и намажи с грес, за препоръчване е Литол 24. Нахлузи разпорения маншон така, че среза да остане отдолу и го завържи към кутията със свинска опашка или тел. От другата страна не връзвай нищо за да може рейката да минава свободно през него. Не е изключено и да забравиш че си имал проблем с тоз маншон. Значи това не е плътно затваряне, но и не е необходимо да е чак толкоз плътно. Важно е да пази от прах и кал греста или ако влезе вода от другия край - има откъде да изтече. Отдолу нагоре сам разбираш, че няма да протече вътре. Още повече е гофриран и отвътре и най-много да се оцапа до 2 рата витка. Виждал съм на маншон за рейка фабрично пробита дупка, която се оставя отдолу за да може да минава въздух през нея така че среза и свободния отвор не биха създали проблем.
|
Понеделник, 08.11.2010 г. 11:27 ч. |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|