Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Колеги трябва ми помощ, трабанта цапа едната свещ ?
Автор |
Съобщение |
metall11
Начинаещ
Регистриран на: Сряда, 05.03.2008 г. 19:30 ч. Мнения: 24 Местоположение: Добрич
Automobile: TRABANT
|
Колеги трябва ми помощ, трабанта цапа едната свещ ?
Здравейте колеги, имам нужда от малко помощ. Родителите ми както всяка есен тръгнаха с трабанта за Хисаря от Добрич. Но баща ми се оплаква, че цапа едната свещ (тази до турбината) и на около 100 километра трябва да им разменя местата, а пътя си е доста и не е много удобно така. Свещите са нови NJK има и резервен комплект пак нови свещи БРИСК, но и с тях е все така. Иначе трабстара върви перфектно има мощност, двигета работи идеално. Колата е 1989 година на 74000 км, реални , не е правен ремонт на двигатела и до сега не е създавал никакви проблеми само бензин и масло иска. Преди около два месеца отварях този цилиндър поради същия проблем, мислех че може да има счупен сегмент. Но всичко си беше здраво, износването на цилиндъра е минимално почти не се усеща да има ръб, сигментите също не са износени много. Чудя се дали може да е нещо от бобина или електронното запалване. Ако някой може да помогне ще съм много благодарен ....
_________________ Не го жалете ще издържи - TRABANT
|
Вторник, 06.10.2009 г. 19:59 ч. |
|
|
kiro
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 11.02.2008 г. 00:01 ч. Мнения: 283 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Re: Колеги трябва ми помощ, трабанта цапа едната свещ ?
Размени бобините ,след това кабелите с лулите!
|
Вторник, 06.10.2009 г. 22:53 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Залагам на центровка. И моя трабант на село цапаше редовно едната свещ. Въвеше си нормално, но се оказа сбъркана центровка.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Вторник, 06.10.2009 г. 23:03 ч. |
|
|
metall11
Начинаещ
Регистриран на: Сряда, 05.03.2008 г. 19:30 ч. Мнения: 24 Местоположение: Добрич
Automobile: TRABANT
|
Благодаря за отговорите колеги, бобините баща ми ги разменил и проблема си останал, ще му кажа да смени кабелите на свещите, дано да се оправи. Защото ако е центовка ще трябва да кара така до Добрич.
_________________ Не го жалете ще издържи - TRABANT
|
Сряда, 07.10.2009 г. 14:14 ч. |
|
|
konstantin.atanasov
Научи се да сменя скоростите
Регистриран на: Събота, 16.01.2010 г. 16:40 ч. Мнения: 64 Местоположение: София
|
малее тва с тея центровки направо ме съсипва.а дано стане.
|
Четвъртък, 04.02.2010 г. 21:24 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Така е, не е приятно ако нямаш уред, но това е най-важната настройка на трабантовия двигател.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Четвъртък, 04.02.2010 г. 22:03 ч. |
|
|
montoya
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 03:29 ч. Мнения: 125 Местоположение: Казанлък
|
Ако е центровка няма да върви като хората,ще липсва мощност и ще цапа постоянно.Или като загрее върви без проблем и след 100 км. като спрат да почиват колата изтине и при студеното палене + смукач да я мокри. Не се знае кога точно става белата,при студен двигател или при загрял по време на път. Има и вариянт от време на време да прекъсва електрониката която управлява цилиндъра, но това може да се хване като се смени цялата платка.
_________________ Жена и ръжда тръгнат ли спиране няма.
|
Четвъртък, 04.02.2010 г. 23:18 ч. |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|