Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Ремък за Трабант 
Автор Съобщение
Мисли си че знае всичко

Мнение Ремък за Трабант
На пръв поглед темата е банална. Ремъкът е ясен - клиновиден, 9.5х1000 или 9.7х1000. Проблемът е, че в магазините "Трабант, Вартбург, Баркас" продават някакви отчайващи ментета, които изкарват от 6 до 9 месеца и се цепят така, все едно някой умишлено ги е нарязал с нож. Самата смяна на ремъка не е от най-трудните манипулации, но определено си иска време, цапотене и лежане под колата, следователно не е от дейностите, които безумно обичам, особено като ми се случи по време на път и съм с облекло, което не е желателно след това да отива на боклука. Преди няколко дни, след като поредният унгарски ремък отново доказа "качествата" си, посредством неочаквано скъсване на шестия месец от поставянето му, и то в неделя/!!!/, си купих от т.нар. "дежурен" магазин за авточасти ремък с трогателното название "MitsubOshi" и на въпроса ми нямат ли нещо фирмено, макар и с по-висока цена, кювлиите в магазина, нарочени за продавачи погледнаха така, сякаш им предлагам да скочат с чадър от луната и ми заобясняваха, че всички коли "Митсубиши" били с ремъци "Митсубоши". Аз пък им препоръчах да спрат ментето, с което се наливат, тъй като системният прием на некачествен алкохол води до необратимо оглупяване.
Т.е., така да се каже, разделихме се приятелски :mrgreen:
Та въпросът ми, колеги, е какви ремъци поставяте на вашите Трабанти, каква е приблизителната им цена и откъде в Пловдив могат да бъдат закупени. От само себе си се разбира, че препоръки от сорта на "поръчай си ремък по интернет от водещ световен производител на цената на самия Трабант" бих преценил меко казано като нерентабилни... :wink:
Другото, което ме интересува е, според вас може ли да се постави назъбен ремък, вместо гладкия. То очевидно може, но проблемът е как ще се държи в процеса на експлоатация.

Сряда, 07.10.2009 г. 10:28 ч.
Профил
Мисли си че знае всичко
Аватар

Automobile: Trabant 601s
Мнение Re: Ремък за Трабант
И аз си бях купил наскоро ремък от магазина на В.Априлов и наистина след 2000км. се нацепи целия,пълно менте.В Пловдив има фирма ,която се занимава само с доставка на ремъци-ползвал съм техните услуги.Фирмата се казва "Интербелт".Намира се в сградата на бившите хали в Кючук париж.Провери там,със сигурност ще ти продадат нещо качествено.

Сряда, 07.10.2009 г. 10:47 ч.
Профил
Детската градина rlz
Аватар

Automobile: Trabant 601s
Аз съм с назъбен ремък, няма проблеми.
Дори мисля, че назъбените за по - добри спрямо гладките .

Сряда, 07.10.2009 г. 11:08 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти
Аватар

Automobile: трабстер + фиат
И моят е назъбен! По-добре си купи от някой специализиран магазин за ремъци, а не от автомагазините.

Сряда, 07.10.2009 г. 12:22 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Отиваш в първия по-читав магазин за авточасти и си взимаш ремък 10х1000 назъбен Gates - те са най-добрите. Струваше 7-8лв. Унгарски ремък чисто нов от магазина за трабант се нацепи за 1 година....

Сряда, 07.10.2009 г. 19:37 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ]