Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Хлопа колелото отзад 
Автор Съобщение
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Trabant 601
Мнение Хлопа колелото отзад
Значи задно дясно колело беше поразхлопало.Имаше страничен луфт бая по-голям от на другите колелета.При движение се чува равномерно тракане от там.С Илко сменихме лагерите , промяната беше на лице но не съвсем.Шумът леко намаля ,луфта също ,но пак видимо повече от другите.Оста се беше изяла ,смених и нея.Пак така хлопа.Вероятно леглото е заминало.Въпроса ми е може ли да се оправи.Чувам разни цигански чалъми с калайдисване на лагери ,някой да го е правил.

Събота, 15.08.2009 г. 01:19 ч.
Профил
.
Аватар

Мнение Re: Хлопа колелото отзад
Преди доста години имах като резервна част лагерно легло за заден носач.Сега едва ли може да се намери.Цял здрав носач също.
Като по-добър вариант от калайдисването е уплътняване с лепило Локтайд,но трябва да се намери по номер/каталог/да е за уплътняване на луфтове от 0.2-0.4 мм.С такова лепило/зелено на цвят/бях залепил лагери и после много трудно се извадиха,но поне тогава ми свърши отлична работа.Ако се заемеш с това ,като ги монтираш лагерите,остави оста не натоварена за 24 часа и тогава събирай останалите неща.

[Изображение

Неделя, 16.08.2009 г. 19:57 ч.
Профил ICQ
Научи се как се сипва масло

Automobile: Трабант, Баркас
Намери си здрав носач от някой дето изкупува Трабанти. Тука в Разград познавам поне двама. Всичко друго е от темата "свободно съчинение". Все пак става дума за носач, колело и т.н. [smilie=2beers]

Понеделник, 17.08.2009 г. 14:52 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти
Аватар

Automobile: трабстер + фиат
Може да направиш и втулка при някой стругаро-фрезист!
А може да го направиш и с друг размер лагери разстъргва се малко според новия лагер и си чисто нов така се спецтява правенето на втулка!

Понеделник, 17.08.2009 г. 23:34 ч.
Профил
Научи се как се сипва масло

Automobile: Трабант, Баркас
injenerra, колко носача и то задни си направил до сега с разстъргване или при въпросните стругаро-фрезисти? Нищо лично [smilie=2beers] .

Понеделник, 17.08.2009 г. 23:43 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти
Аватар

Automobile: трабстер + фиат
injenerra, колко носача и то задни си направил до сега с разстъргване или при въпросните стругаро-фрезисти? Нищо лично [smilie=2beers]

Щет и отговоря бе пич ЕДИН разстъргах го за поголям лагер и стана
карах го 2 години и с него старият ми трабант си отиде на белканто разбирасе работата е доста но не и невъзможна ! Хайде сега наздраве [smilie=2beers] !

Вторник, 18.08.2009 г. 14:45 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Trabant 601
А вариант с наваряне и престъргване от стругаря пак на същия размер дали ще стане без втулка?

Вторник, 18.08.2009 г. 20:56 ч.
Профил
Луд с картечница
Аватар

fraxinus написа:
А вариант с наваряне и престъргване от стругаря пак на същия размер дали ще стане без втулка?

Наваряването (и заваряването) променя структурно метала на ниво кристална решетка, иначе казано - разкалява го и го отслабва. Нямаш гаранция дали главината ще издържи първата по-сериозна дупка или бабуна и дали няма да се огъне като кашкавал във фурна. Така че по-добре не мисли за наваряване на такива места.

Отделно че в Закона някъде пишеше, че изрично се забранява движението на МПС-та със заварявани детайли по кормилната система и по окачването. :)

Сряда, 19.08.2009 г. 11:19 ч.
Профил
Кандидат-фен

Определено, температурна обработка на части по окачването на всяка цена трябва да се избягва.
Аз не разбрах къде точно е луфта- дали на вътрешната или външната гривна на лагера или на друго място, може луфт да има и в тампоните дето носача е хванат за купето, което доста променя начина на отстраняване :wink: Второ: не се сетих що на някои им пречи жаба а искат да решат проблем със слон. Ако има носач- добре, но ако няма що да не се оправи. За проблем в лагерната кутия бих бил на мнението на shotik , само да добавя, че двукомпонентни лепила на пазара има колкото щеш. Ако се ползува този вариант- препоръчвам течна стомана "Бизон" затова че стяга бавно и е сравнително по-здрава от другите. 12 лв е. Ако проблема е в оста- може да се извади и набие с център през около 5 мм равномерно по шийката/така се раздува диаметъра, после се набива прилично / и оста започва да се върти биз да хлопа. Аве май имам 2 нови оси, още със зеленото покритие ама май са стария модел - дали да ги търся...

Сряда, 19.08.2009 г. 11:38 ч.
Профил
Кандидат-фен

Докторе, съгласен съм, че предлагаш най-добрия и стабилен вариант, но мисля бързо палиш, не че нещо имам предвид: :wink:
Оги написа:
...Ако има носач- добре, но ако няма ...

Сряда, 19.08.2009 г. 13:33 ч.
Профил
Мисли си че знае всичко
Аватар

Automobile: Trabant 601s
Аз съм правил това което предлага shotik,много сполучливо излезе.Карах го докато не се счупи носача ,а на лагера немаше луфт!

Сряда, 19.08.2009 г. 22:11 ч.
Профил
Долен и зъл ентусиаст
Аватар

Проблема беше решен днес. Оказа се, че старата ос е била някаква жигулена без шпонка. Барабанът е въртял върху нея и се е изял. Самият барабан хлопаше върху оста. Като го сменихме заспа. Отделно оправихме и ръчната и измихме калинката. :D

Неделя, 11.10.2009 г. 19:12 ч.
Профил
Долен и зъл ентусиаст
Аватар

Беше диагностицирано за 15 минути с разглобяването. Просто се искаше да влезе в гаража и да му обърнем повечко внимание.

Понеделник, 12.10.2009 г. 22:56 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ]