Въпрос за изправяне на волан
Автор |
Съобщение |
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Въпрос за изправяне на волан
Волана ми от край време и на двата трабанта ми стои на 45 градуса на дясно. Проблеми със самата предница няма - подържа си права линия, волана сам се изправя. С други думи надали е за реглаж. Мога ли без да свалям рейката да я превъртя някак си с 1-2 зъба? Ще стане ли ако просто отвия двата малки болта, които са там дето излиза кормилния прът и екцентрика и издърпам волана? Ако има значение, контактния ключ е от стария модел, без автоматично заключване на волана.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Вторник, 27.01.2009 г. 14:23 ч. |
|
|
shotik
.
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 10:27 ч. Мнения: 137 Местоположение: София
|
Re: Въпрос за изправяне на волан
Може с развиване на едната муфа на единия ябълковиден болт и навиване на другата на другия болт,само трябва да помислиш коя да завърташ и коя да развърташ.Това се е получило най-вероятно при смяна на ябълковидните болтове/накрайници на рейката/.Надявам се че кормилната кутия не е отваряна.Трябва и да се следи развитата муфа с колко резба държи накрайника.
_________________ винаги може да се научи нещо ново
[
|
Вторник, 27.01.2009 г. 16:04 ч. |
|
|
theultimate
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
|
Ще опитам. Иначе с реглаж на предница може ли да се компенсира това нещо?
|
Вторник, 27.01.2009 г. 17:21 ч. |
|
|
theultimate
|
Ами ще опитам така пък дано успея да го преместя с 2 зъба. Иначе реглаж само в сервиз бих ходил, което вероятно ще стане след като си оправя всичко по окачването.
|
Сряда, 28.01.2009 г. 00:55 ч. |
|
|
shotik
.
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 10:27 ч. Мнения: 137 Местоположение: София
|
Невиждам в какво е трудост да се помисли накъде трябва да се завърти кормилната ос и едната муфа да се завърти с около един оборот на една страна и другата да се навие на един оборот на същата страна?То трябва съвсем малко изместване на рейката и щом от едната страна е коригирана с определено разстояние и се коригира и от другата ,къде да се загуби регулировката на предния мост?
_________________ винаги може да се научи нещо ново
[
|
Сряда, 28.01.2009 г. 10:14 ч. |
|
|
Torsi
Знайко
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 16:23 ч. Мнения: 176 Местоположение: София/Дания
|
Моя волан беше крив наляво...Отдох на реглаж....Стана крив на дясно....Ходих в сервиз изток-24 лв..Казаха ми че на трабанта никой няма да седне да си играе да прави точен реглаж, при положение че си има по дефиниция, големи луфтове в кормилната уредба...
|
Сряда, 28.01.2009 г. 12:57 ч. |
|
|
wartburg_mashine
Научи се как се сипва масло
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 16:37 ч. Мнения: 33 Местоположение: Габрово
|
Здравейте и аз имах същия проблем след като сменях цялото магаре със скоростната кутия(както Ултимейт беше казал как става) волана ми се премести и вече не седеше хоризонтално а под 90 градуса оправих това точно от онези две винтчета развих ги извадих гуменото уплътнени и после издърпах целия кормилен прът превъртях колкото зъба трябват и бях готов.
|
Четвъртък, 29.01.2009 г. 17:36 ч. |
|
|
theultimate
|
Точно и при мен се получи при някакъв такъв ремонт - смяна на цяла предница с магарето или смяна на пластмасов волан с тези новите - не съм сменял кормилни накрайници. Другата седмица ако е хубаво времето ще пробвам и ще пиша какво е станало.
|
Четвъртък, 29.01.2009 г. 18:07 ч. |
|
|