Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Проблем с резервата 
Автор Съобщение
Сивата Стрела
Аватар

Automobile: Trabant 601S
Мнение Проблем с резервата
значи някой път трабанта когато мине време за резерва неще да върви гасне докато карам а на място си работи - това не е всеки път но отново се появи тоя проблем... чистих чашката няма боклуци,,, а когато е над резервата демек над 6 литра с и бачка безп-проблеми

Събота, 11.10.2008 г. 22:11 ч.
Профил ICQ WWW
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Водичка в бензина нещо....Пясък в карба?

Събота, 11.10.2008 г. 23:11 ч.
Профил ICQ
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение 
Ново кранче. Имах го тоя проблем. За това че отказвах да си го сменя, 4 пъти ми свърши бензина, два от които извън града, единия път в 11:30 през нощта.... Точно като теб - първо работеше нестабилно на резерва, после отказа. Чашката чистех многократно, но не е там проблема. На нормален режим кранчето смуче от +5л ниво на резервоара посредством пласмасова тръбичка. Резервата смуче от дупчица на дъното на резервоара. Та тая дупчица съм 100% сигурен че както при мен се е задръстила с боклуци. И то се намира под голямата цедка, така че е невъзможно да се почисти. Сменяй цялото кранче с ново, за да нямаш проблеми, надали е скъпо.

ПС: Оправих ти заглавието. Всяка втора тема в ремонти започва с проблем. Пишете по-точни заглавия за да има смисъл от търсачката.

Неделя, 12.10.2008 г. 01:23 ч.
Профил
Street Racer
Аватар

Мнение 
Проблема е че около цедката има мн болкуци....свали кранчето,промий с бензин и готово....няма нужда да се сменя

Неделя, 12.10.2008 г. 10:27 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти

Мнение 
Точно така няма нужда да се сменя цялото кранче.Проблема ти е такъв , че като караш много време без да минаваш на резерва отвора на кранчето ти се задръства с боклуци който се отаяват на дъното.Когато седиш на място и двигатеял работи на празен ход му е нужно малко количество бензин , но когато караш просто дебита ти е по малък от нужното и затова ти пресецва или гасне направо.Кранчето ти не е затиснато тотално щом работи на резерва.Моя съвет е свали го цялото и го прокараи с тел промий с чист бензин свали си резервоара и промий и него , събери , наляи бензин и си ТИ.
И още един съвет към всички който карат Трабант поне веднъж в седмицата карайте малко на резерва и този проблем повече няма да го има.

Неделя, 12.10.2008 г. 17:32 ч.
Профил
Сивата Стрела
Аватар

Automobile: Trabant 601S
Мнение 
мерси колеги ще го погледна

Неделя, 12.10.2008 г. 18:14 ч.
Профил ICQ WWW
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение 
При мен се беше запушила дупчицата под дългата цедка. гледах, но така и не видях качествен начин да я изчистя. Просто не знаете какво е усещането да ти угасне колата в 23:30 насред нищото.....не го пожелавам на никой. Определено НЕ си струва икономията от 10лв за ново кранче.

Неделя, 12.10.2008 г. 19:07 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
theultimate написа:
Ново кранче. Имах го тоя проблем. За това че отказвах да си го сменя, 4 пъти ми свърши бензина, два от които извън града, единия път в 11:30 през нощта.... Точно като теб - първо работеше нестабилно на резерва, после отказа. Чашката чистех многократно, но не е там проблема. На нормален режим кранчето смуче от +5л ниво на резервоара посредством пласмасова тръбичка. Резервата смуче от дупчица на дъното на резервоара. Та тая дупчица съм 100% сигурен че както при мен се е задръстила с боклуци. И то се намира под голямата цедка, така че е невъзможно да се почисти. Сменяй цялото кранче с ново, за да нямаш проблеми, надали е скъпо.

ПС: Оправих ти заглавието. Всяка втора тема в ремонти започва с проблем. Пишете по-точни заглавия за да има смисъл от търсачката.

xbs_pioneer: напротив чисти се.. махаш резервоара и разглабяш цялото кранче на съставните му части.. то се развива от към резервоара с ключе 13.. вътре има едно корково уплатнение с дупчици на него.. те се запишват от ръжда и боклуци.. ако сте се хванали да го разглобявате съвет от мен.. ичистите и самия резервоар на пароструйка от вътре..

Понеделник, 13.10.2008 г. 19:45 ч.
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ]