Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Спешна помощ!! 
Автор Съобщение
Начинаещ

Мнение Спешна помощ!!
Здравейте колеги!

Имам проблем с ел. инсталацията на трабса. Пали нормално, но след малко каране и/или включване на фарове/мигачи започва да мирише на изгоряло. Доколкото разбрах и алтернатора не зарежда акумулатора, и доколкото помирисах май от там мирише... Моля някой който знае как да го оправя да дойде, а аз ще почерпя/платя и т.н. .В момента съм във Варна - ул. Железкова бл. 6. Оставям си телефона : 0894378285 и ще гледам тази тема постоянно.

Благодаря!

Вторник, 30.09.2008 г. 12:56 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение 
Много вероятно някой кабел почти да се е скъсал, да има хлабава връзка или да е опрял в маса. От къде точно мирише? Веднага проери там - как е изолацията, къде грее, стегнато ли е. Ако е от дебелите кабели за + и - на акумулатора директно ги сменяй, защото там се случва да се скъсат някои от нишките и да почнат да греят яко.

Вторник, 30.09.2008 г. 12:58 ч.
Профил
Начинаещ

Мнение 
Те са студени на пипане, поне до там докъдето стигнах на пипане. Миризмата идва от алтернатора. Там, ремъка е опънат добре. Това всъщност се получи онзи ден, когато бях пуснал чистачките и фаровете. Тогава започна да издава и един доста странен звук, нещо като бжжжжжжжжжжжж когато е запален двигателя. Другото което е че губи обороти много бързо за секунда-две и изгасва..

Вторник, 30.09.2008 г. 13:03 ч.
Профил
Зайо - байо
Аватар

Мнение 
brangwolf написа:
Те са студени на пипане, поне до там докъдето стигнах на пипане. Миризмата идва от алтернатора. Там, ремъка е опънат добре. Това всъщност се получи онзи ден, когато бях пуснал чистачките и фаровете. Тогава започна да издава и един доста странен звук, нещо като бжжжжжжжжжжжж когато е запален двигателя. Другото което е че губи обороти много бързо за секунда-две и изгасва..

оборотите може да е заради запушване на цедка някъде.. или разходомера, а пък миризмата щом е от алтернатора... махаш и сменяш пробваш ако се оправи си ти ако не пишеш пак :)

Вторник, 30.09.2008 г. 13:17 ч.
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Значи има проблем вътре в алтернатора. Виж отстрани това което му е като перка за охлаждане да не опира, макар че едва ли е от това. Ти си реши - дали можеш да го отвориш сам, дали да го караш на майстор или за 20-25лв да сложиш друг алтернатор. Все пак прегледай сам каквото можеш за да си сигурен че е там проблема.

Вторник, 30.09.2008 г. 13:18 ч.
Профил
Зайо - байо
Аватар

Мнение 
theultimate написа:
Значи има проблем вътре в алтернатора. Виж отстрани това което му е като перка за охлаждане да не опира, макар че едва ли е от това. Ти си реши - дали можеш да го отвориш сам, дали да го караш на майстор или за 20-25лв да сложиш друг алтернатор. Все пак прегледай сам каквото можеш за да си сигурен че е там проблема.

виж на тъмно да не искри алтернатора...

Вторник, 30.09.2008 г. 13:21 ч.
Профил ICQ
Начинаещ

Мнение 
Нямам друг алтернатор, и не знам как да го ремонтирам този... Този се е чупил веднъж, но човека който го прави е мнооого далеч. Пък и аз съм пълен лаик, най-много да го дочупя.Затова исках някой да го погледне. Ходих до магазинчето на Чаталджа, но разбрах че човека от там е на почивка. Именно на връщане от там се влошиха нещата.

Вторник, 30.09.2008 г. 13:25 ч.
Профил
Начинаещ

Мнение 
Не искри. Просто издава този странен звук.

Вторник, 30.09.2008 г. 13:49 ч.
Профил
Зайо - байо
Аватар

Мнение 
колега скоро да си разглобявал нещо по колата ? да си сменял някой кабел или д си махал акомулатора ?

Вторник, 30.09.2008 г. 14:39 ч.
Профил ICQ
Начинаещ

Мнение 
Не съм. Значи този проблем си го имам доста отдавна. Просто преди да кажем нощем като карам на фарове, за 2-3 секунди падаше мощността и се усилваше напрежението на фаровете, и после спираше. Сега е същото, но просто го прави постоянно. Свещите са си чисти.

Почистих клемичките отзад на алтернатора. И имам един въпрос - дали отзад на алтернатора има капаче или нещо друго? И от долната страна имаше доста масло - течно, не нагар. Определено мирише от тази "зона".

Вторник, 30.09.2008 г. 15:34 ч.
Профил
Зайо - байо
Аватар

Мнение 
brangwolf написа:
Не съм. Значи този проблем си го имам доста отдавна. Просто преди да кажем нощем като карам на фарове, за 2-3 секунди падаше мощността и се усилваше напрежението на фаровете, и после спираше. Сега е същото, но просто го прави постоянно. Свещите са си чисти.

Почистих клемичките отзад на алтернатора. И имам един въпрос - дали отзад на алтернатора има капаче или нещо друго? И от долната страна имаше доста масло - течно, не нагар. Определено мирише от тази "зона".

принципно трябва да има едно черно капаче предпазващо клемите.. ако нямаш и клемите са ти навън.. измисли нещо да го затвориш

Сряда, 01.10.2008 г. 00:41 ч.
Профил ICQ
Луд с картечница
Аватар

Мнение 
Алтернатор на моргата е 20 до 30 лева, ако можеш да ги отделиш - вземи си един, направи му качествена профилактика (лагери, четки, реле-регулатор, почистване, престъргване на бронзовите пръстени на струг), и го сменяй. От нещата, които описваш, работата почва да ми мирише на вътрешно късо съединение. Гасненето на трабанта е именно оттам - имаш навивки свързани "накъсо" и алтернатора започва да действа като спирачка.

Сряда, 01.10.2008 г. 08:57 ч.
Профил
Аватар

Мнение 
Трябва да снимам старото ми динамо. Не зареждаше. Но пък си въртеше екстра. Даже даваше някакво старанно напрежение. При отварянето ротора беше станал като телена четка - навсякъде стърчаха телове :) Най-добре наистина намери запазен алтернатор, тъй като ремонт на тоя ще ти струва същите пари.

Сряда, 01.10.2008 г. 10:10 ч.
Профил
Луд с картечница
Аватар

Мнение 
Малко извън темата: пазиш ли го (стария алтернатор), и готов ли си да се разделиш с него срещу съответна почерпка? :twisted:

Сряда, 01.10.2008 г. 10:38 ч.
Профил
Начинаещ

Мнение 
Някой знае ли къде мога да го занеса на ремонт във Варна?

Четвъртък, 02.10.2008 г. 10:05 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща