Въпрос за моща на двигател на Трабант
Автор |
Съобщение |
Младен Трабанта
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 25.02.2008 г. 10:51 ч. Мнения: 251 Местоположение: Велико Търново
Automobile: trabant
|
Re: Въпрос за моща на двигател на Трабант
Обръщал ли си внимание на аспуховата система както казва Филип ивентуално запушване? Най елементарна проба откачай аспуха и пробвай за промяна във вървежа Сигурен съм че ще усетиш разлика. Двутактовите машини много страдат от запушване на гърнетата най - вече на задното и дори съм имал случай на средната дългата тръба. Така, че пробвай колега просто друго не ти остана!!! !!!
_________________ Напред с двутактовите ни зверове!
|
Събота, 22.08.2009 г. 21:24 ч. |
|
|
shotik
.
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 10:27 ч. Мнения: 137 Местоположение: София
|
Сигурен ли си ,че си поставил в правилна посока шибърите ? Има значение как са сложени ,нарушава се смесообразуването.Също дали стените по които се опират шибърите са чисти или надрани и да не може да прави херметизиране на обема под цилиндъра,което пак води до лоша горивна смес.
_________________ винаги може да се научи нещо ново
[
|
Събота, 22.08.2009 г. 21:35 ч. |
|
|
лудака
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Петък, 06.02.2009 г. 21:30 ч. Мнения: 131 Местоположение: софия
|
Значи за гарнетата както казах в първата страница са чисто нови. Преди да сложа коляновия вал съм почистил всичко със бензин. Бъбреците съм ги сложил със сигорност в правилната посока. Интересното е защо със новия и преди със стария двигател колата неще да върви, а др ми трабант вече на 8 хил км варви мн повече. Просто ми е интересно как с 2 двг единия на 20 000км др новия на 120км неще да варви таз кола
|
Събота, 22.08.2009 г. 22:09 ч. |
|
|
Младен Трабанта
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 25.02.2008 г. 10:51 ч. Мнения: 251 Местоположение: Велико Търново
|
Щом всичко е ОК търси главно в настройките освен това горивоподаването Значи банално е може и дори да си го пробвал но при отворено кранче извади маркучето от карбуратора и виж струйката трябва да е плътна и освен това в същото време и всички светодиоди трябва да светнат при подаден контакт. Сигурен признак, че има добро горивоподаване. Успех!
|
Събота, 22.08.2009 г. 22:25 ч. |
|
|
лудака
|
Значи незнам може да звучи налудничево, но ги сменявах маркучите и сега са малко по дълги. Това със струята ще го пробвам, но ме съмнява да е от това проблема
|
Събота, 22.08.2009 г. 22:56 ч. |
|
|
Младен Трабанта
Мисли си че знае всичко
|
Дължината е важна! Оказва влияние патил съм си! Все пак провери Факт, че и всичко си сменял дори и двигатили и карбуратори и гърнета ме навежда на тази мисъл! То просто друго не остана разглоби си и кранчето корковото уплътнение може да ти се е скапало разложило и ограничава горивоподаването! Фактори много. Провери! Успех!
|
Неделя, 23.08.2009 г. 16:16 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Като откачиш маркуча от карбуратора трябва да тече свободна струйка - абе като тия сондите за минерална вода дето ги има по офисите.
Иначе да обобщим - не е от двигател, карбуратор, бобини, запалване, свещи, центровка - ми остава да има някоя простотия с бензина или да задържат спирачки.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Събота, 29.08.2009 г. 21:57 ч. |
|
|
лудака
|
Така вече реших проблема . shotic беше прав бях обърнал бъбреците на обратно незнам как съм се заблудил, но съм допуснал грешка. Иначе колата и с обарнати шибъри си работеше добре само, че нямаше мощност. Сега колата си работи като преди обаче има много повече мощност. Благодаря на всички за отговорите, много ми помогнахте
|
Събота, 29.08.2009 г. 22:25 ч. |
|
|
Nasakoto
Луд с картечница
Регистриран на: Събота, 02.02.2008 г. 13:04 ч. Мнения: 455 Местоположение: Густо майна, Филибето!...
|
_________________ Hard to the core !
|
Неделя, 30.08.2009 г. 11:39 ч. |
|
|
kiro
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 11.02.2008 г. 00:01 ч. Мнения: 283 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
И най-вече shotik!
|
Неделя, 30.08.2009 г. 13:26 ч. |
|
|