Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Спирачната помпа отказа 
Автор Съобщение
Научи се да сменя скоростите
Аватар

Мнение 
Има едно украинско кафяво феродо по 2.50 лв. лентичката - предназначено е за тракторни ремаркета - ще ви падне шапката как спира Трабито с него.

Вторник, 17.06.2008 г. 14:04 ч.
Профил
Блокира си коляновия вал
Аватар

Мнение 
Днес отидох да разглобявам колелото и - изненада! Върти се като чакрък, камо ли да се трие в челюстите! Стъпих два пъти на спирачката и почна пак да си трие. Утре след работа ще проверя пак дали е отпуснало за 20 часа стоене.
Когато сменях челюстите, буталата на спирачните цилиндри отказваха да се приберат до край и барабана стържеше в челюстите. Наложи се да използвам дорник и чук за да ги върна на място. Ще ми се да не са се раздвижили хубаво още... Утре ще пробвам хамалогията помпане с педала да отворят, сваляне барабана и челюстите и набиване на буталата. Така няколко пъти и дано се раздвижат!?! Ако не стане, почвам с маркучите и т.н.
Челюстите със залепено феродо ми ги изпратиха колегите от клуба в Русе и нямам никакви съмнения в качеството им.
Помпите, понеже сам лазих по камарата автомобили и си ги свалях, ми ги продадоха за 10 лв двете. :lol:

Вторник, 17.06.2008 г. 23:05 ч.
Профил ICQ
Детската градина rlz
Аватар

Automobile: Trabant 601s
Мнение 
racrac
Къде по-точно трябва да се вкара въздух във спирачната помпа(в кой отвор) за да излезе въздуха,че аз има същия проблем с твърдите спирачки. ::kuku-racer::

Вторник, 01.07.2008 г. 09:52 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Човек....стига с тоя чук бе....Какво ще млатиш с чук по спирачките?За това си има скоби,в краен случай лост...ама чук там се ползва в много краен случай,при това гумен.Толкова ли е трудно да си направиш една самоделна скоба за раздвижване?Две гайки трябват и две арматурни железа.

Вторник, 01.07.2008 г. 11:48 ч.
Профил ICQ
Блокира си коляновия вал
Аватар

Мнение 
siso, дадоха ми специално направена капачка (за резервоара на спирачната течност), на която е монтиран вентил от гума. Завиваш и помпиш по малко, да не изцвърчи течността от където не трябва. Това налягане избутва въздуха от системата и като спрат да излизат мехурчета от спирачния цилиндър, затягаш щуцера (следиш и за нивото на течността в резервоарчето). В интерес на истината, моята я обезвъздушихме накрая по традиционнния метод с помпането с педала. Сега нямам проблеми.
Santa, а аз не съм и подозирал, че в природата съществува приспособление за отстраняване на тази повреда.... :shock: Сега прегледах набързо Зелената Библия и там не видях такова...

Сряда, 02.07.2008 г. 01:11 ч.
Профил ICQ
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Има го и се ползва от поне 30 години масово.Да не мислиш,че през социализЪма някой е сменял цилиндърчета?Като блокира,се раздвижва,сменят му се гумички,зачиства се криво-ляво и се качва на колата.Ново и да искаш,няма от къде да вземеш.Трябват връзки,някой друг буркан консервирано свинско или паприкована сланинка от село...Етапът от еволюцията,при който части с едноцифрени цени не се ремонтират,а направо се засилват в кофата,принадлежи на една по-късна епоха.:)

Сряда, 02.07.2008 г. 02:20 ч.
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2