Напиши нова тема Отговори на тема  [ 45 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
отваряне на скоростна кутия - 2 
Автор Съобщение
Некадърник

Мнение Re: отваряне на скоростна кутия - 2
браво, браво- поради липса на бензин ще сменяваме двигател. От двете страни на трипалцовия шарнир имаш две зегерки/ най- вероятно е тази" пластина" която си намерил под колата/ защо са изпаднали няма значение. Провери за изправността на шарнира- сфери, игли и постави здрави загерки, а изтеклото масло едва ли е повече от 50- 100 грама- добави нова грес в планетата и сглоби всичко. Четох някъде една "умност" но няма да търся къде , че не може да спускаш с моторна спирачка Тт. Някои ако знае къде е Дюлинския проход да ходи и да спуска само на спирачка без двигател. Предварително да си поръча ковчег или първо да се научи как се кара Тт и тогава да дава акъл.

Сряда, 18.12.2013 г. 17:35 ч.
Профил
Научи се да сменя скоростите
Аватар

Добре а можете ли да ми кажете от железария дали мога да ги купа тези 2 зегиерки .. ? А какъв диаметър трябва да са те, и ако само това ми е работата по колата да я вдигна да сменя зегерките и да гресирам хубаво трипалцовия шарнир и да налея ново масло супер а ако някой има интерес към бракувания трабант комби ето снимка ако имате интерес ми кажете на личен :) Изображение

Сряда, 18.12.2013 г. 20:47 ч.
Профил WWW
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Seat Ibiza SC, Trabs
Каракачана написа:
Добре а можете ли да ми кажете от железария дали мога да ги купа тези 2 зегиерки .. ? А какъв диаметър трябва да са те, и ако само това ми е работата по колата да я вдигна да сменя зегерките и да гресирам хубаво трипалцовия шарнир и да налея ново масло супер а ако някой има интерес към бракувания трабант комби ето снимка ако имате интерес ми кажете на личен :) Изображение

Нещо не схванах. Бракуван ли е или ще се бракува? Преди пишеше че ще го бракуваш а сега че е бракуван. Ако не е бракуван проявявам интерес, защото бракуваните коли много трудно можеш да ги пуснеш в движение пак.

VMSoft
Android apps by VMSoft

Dream on
Dream on
Dream on
Dream until your dreams come true

Четвъртък, 19.12.2013 г. 10:16 ч.
Профил WWW
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: 2 трабанта
Владо, ти направи направо нов трабант. За какво ти е още един?

Четвъртък, 19.12.2013 г. 15:08 ч.
Профил
Аватар

траби е бракуван ако на някой му трябва да си върши работа по полето да пише :) кажете за зегерките :)

Четвъртък, 19.12.2013 г. 22:34 ч.
Профил WWW
Мисли си че знае всичко
Аватар

Automobile: Trabant 601S
По проблема , ще се въздържа от коментари , защото не съм компетентен достатъчно , за да дам точна диагноза.

Какви са тези несериозни приказки - ще му се нарадвам , пък после ще го дам за скрап...
Според мен този автомобили трябва да се пазят , че не останаха. Ако не смяташ да караш повече Трабант - окей... продай го поне на някого за части или да си вози нещо на село , както е без номера. Ако си вземеш друг Трабант с регистрация , може да този за донор да ползваш Ако купето ти не е много изгнило , може и да се измисли нещо от някой Трабант с документи,но в лошо състояние , но не искам да разяснявам по-нататък , че не е много... по правилата.

Zizi написа:
...Четох някъде една "умност" но няма да търся къде , че не може да спускаш с моторна спирачка Тт. Някои ако знае къде е Дюлинския проход да ходи и да спуска само на спирачка без двигател. Предварително да си поръча ковчег или първо да се научи как се кара Тт и тогава да дава акъл.

Офф топик: Сега без да спамим темата на момчето. Докторе , нещо подозирам че намекваш нещо. Казал съм че не е препоръчително да се използва двигателя за спирачка , защото не влиза достатъчно масло. Сега който иска нека си го ползва. Това има изключения , когато спирачките не могат да смогнат на натоварването, сега няма да се убиваме. Ако има някакъв начин , който не знам как да ползвам двигателят за спирачка без да го "карам на сухо" , ще ми е интересно да науча. Човек все пак се учи докато е жив. Нали е технически форума , така всеки ще има полза от това. Нямам нищо лично към теб , но не е ли редно нас младите и неопитните , някои по-компетентен и кадърен да си каже мнението по техническия проблем, а не да храни другия колко е тъп.
ПП: Като се разминаваме по улицата следващия път, едно "Здрасти" не може ли?

Петък, 20.12.2013 г. 01:31 ч.
Профил
Некадърник

K.I.P. написа:
Офф топик: Сега без да спамим темата на момчето. Докторе , нещо подозирам че намекваш нещо. Казал съм че не е препоръчително да се използва двигателя за спирачка , защото не влиза достатъчно масло. Сега който иска нека си го ползва. Това има изключения , когато спирачките не могат да смогнат на натоварването, сега няма да се убиваме. Ако има някакъв начин , който не знам как да ползвам двигателят за спирачка без да го "карам на сухо" , ще ми е интересно да науча. Човек все пак се учи докато е жив. Нали е технически форума , така всеки ще има полза от това. Нямам нищо лично към теб , но не е ли редно нас младите и неопитните , някои по-компетентен и кадърен да си каже мнението по техническия проблем, а не да храни другия колко е тъп.
ПП: Като се разминаваме по улицата следващия път, едно "Здрасти" не може ли?

мисля, че съм се изразил достатъчно точно- когато на разбираш нещо, не изказвай мнение.
За поздрава- баща ми ме е научил, че по- младия поздравява пръв, а ти си с около 30 г по- малък. Този до теб мисля, че беше твоят- той направи точно обратното при твоя въпрос" това не беше ли???"
За модерацията- три дни са достатъчно дълъг период за изчакване някой да се съобразява с правилата.

Петък, 20.12.2013 г. 09:57 ч.
Профил
Кандидат-фен

Когато човек знае и сам може да си даде сметка в случай, че не знае нещо, пък и колко не знаят другите около него, а когато човек не знае- няма как да си даде сметка колко много всъщност не. И във втория случай самооценката му най-често е грешна. Затова по-скромно и прилично отношение към знаещите би било от полза за незнаещите. Това за знанията.
Човек разбира колкото вижда. Няма как да разбира след като не знае. Колкото и да е умен- след като няма знания- то няма върху какво да си прилага възможностите.
Нищо лично.
Може да се нарече спам.

Петък, 20.12.2013 г. 10:29 ч.
Профил
Аватар

добре последните 3 поста бяха съвсем излишни за тази тема .... [smilie=angry] кажете за дияметъра на зегерките който държът вътрешното каре на полуоската :)

Петък, 20.12.2013 г. 12:47 ч.
Профил WWW
Аватар

не се отклонявайте от темата
пич интересувам се от бракуван трабант търся да закупя от такъв трабант двигател за да мога да оправя моя просто дай цена на целия или на части

Петък, 20.12.2013 г. 13:12 ч.
Профил
Аватар

зегерката държи карето да не излезе от шлиците просто премери канала накрая на полуоската

Петък, 20.12.2013 г. 19:09 ч.
Профил
Аватар

мога ли да сложа нещо друго вместо зегерка или трябва да е зегерка точно ? и за трабанта давай на лично

Петък, 20.12.2013 г. 21:35 ч.
Профил WWW
Аватар

Колеги трабантцедеса е отново в движение днес с едно приятелче го направихме по добре и от преди благодаря на всички ви за помоща ви към мен и моят траби :)

Събота, 21.12.2013 г. 23:32 ч.
Профил WWW
Аватар

Здравейте отново, и този път пак скорости само, че този път съм в напълно задънена ситуация и моля за помощ. В тази тема на втора страница съм описал проблема с колата, моля да го погледнете и да изкажете мнението си. viewtopic.php?f=34&t=149&p=52406#p52406 Ето видео клип от преди няколко минути на колата (вдигната на трупчета и когато въртя едното колело другото се върти съвсем слабо не мисля че ще се вижда хубаво в видеото) http://vbox7.com/play:d31d4ad456

Неделя, 07.12.2014 г. 22:20 ч.
Профил WWW
Некадърник

не мога да разбера идеята на клипа- може би , за да ни се похвалиш колко ти е мръсна скоростната кутия. Явно това е много важно, но проблема ти се крие вътре в скоростната кутия и се нарича "клин". Понеже няма да ме разбереш от една дума ще трябва да обяснявам- превключването на скоростите става чрез вилки, а тези вилки се движат от един палец монтиран на една ос/ тази дето излиза от скоростната кутия и има едно голямо ухо/. Та този клин се е разхлабила контрагайката му и се е развил и движението за включване от една на друга скорост е с много голям луфт. Разкачи лоста от скоростите и на ръка се опитай да включиш някоя скорост- имай в предвид , че хода ще бъде много по- голям от нормалния. Ако имаш големия ход, но не можеш да включиш никоя предавка- вече клина е изпаднал от мястото си, но ако включиш, това е потвърждение за повредата. Отваряш скоростите, сваляш само горния капак, стягаш клина и сглобяваш. Айде, успех с ремонта и друг път недей да пишеш на сто места- имаш си собствена тема, то има и модератори, ма те пък дали знаят за какво иде реч.

Неделя, 07.12.2014 г. 23:17 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 45 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща