отваряне на скоростна кутия - 2
Автор |
Съобщение |
Zizi
Некадърник
|
 Re: отваряне на скоростна кутия - 2
браво, браво- поради липса на бензин ще сменяваме двигател. От двете страни на трипалцовия шарнир имаш две зегерки/ най- вероятно е тази" пластина" която си намерил под колата/ защо са изпаднали няма значение. Провери за изправността на шарнира- сфери, игли и постави здрави загерки, а изтеклото масло едва ли е повече от 50- 100 грама- добави нова грес в планетата и сглоби всичко. Четох някъде една "умност" но няма да търся къде , че не може да спускаш с моторна спирачка Тт. Някои ако знае къде е Дюлинския проход да ходи и да спуска само на спирачка без двигател. Предварително да си поръча ковчег или първо да се научи как се кара Тт и тогава да дава акъл.
|
Сряда, 18.12.2013 г. 17:35 ч. |
|
 |
Каракачана
Научи се да сменя скоростите
Регистриран на: Четвъртък, 01.09.2011 г. 13:40 ч. Мнения: 52 Местоположение: с.Равно поле
|
Добре а можете ли да ми кажете от железария дали мога да ги купа тези 2 зегиерки .. ? А какъв диаметър трябва да са те, и ако само това ми е работата по колата да я вдигна да сменя зегерките и да гресирам хубаво трипалцовия шарнир и да налея ново масло супер а ако някой има интерес към бракувания трабант комби ето снимка ако имате интерес ми кажете на личен 
|
Сряда, 18.12.2013 г. 20:47 ч. |
|
 |
paskov
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 10.10.2011 г. 10:40 ч. Мнения: 372 Местоположение: Варна, България
Automobile: Seat Ibiza SC, Trabs
|
Нещо не схванах. Бракуван ли е или ще се бракува? Преди пишеше че ще го бракуваш а сега че е бракуван. Ако не е бракуван проявявам интерес, защото бракуваните коли много трудно можеш да ги пуснеш в движение пак.
_________________ Vladimir Paskov's Blog Trabant
VMSoft Android apps by VMSoft
Dream on Dream on Dream on Dream until your dreams come true
|
Четвъртък, 19.12.2013 г. 10:16 ч. |
|
 |
hrisvasilis
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 26.04.2010 г. 16:03 ч. Мнения: 492 Местоположение: Ловеч
Automobile: 2 трабанта
|
Владо, ти направи направо нов трабант. За какво ти е още един?
Четвъртък, 19.12.2013 г. 15:08 ч. |
|
 |
Каракачана
Регистриран на: Четвъртък, 01.09.2011 г. 13:40 ч. Мнения: 52 Местоположение: с.Равно поле
|
траби е бракуван ако на някой му трябва да си върши работа по полето да пише  кажете за зегерките 
|
Четвъртък, 19.12.2013 г. 22:34 ч. |
|
 |
K.I.P.
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 16.08.2010 г. 17:23 ч. Мнения: 242 Местоположение: София
Automobile: Trabant 601S
|
По проблема , ще се въздържа от коментари , защото не съм компетентен достатъчно , за да дам точна диагноза. Какви са тези несериозни приказки - ще му се нарадвам , пък после ще го дам за скрап... Според мен този автомобили трябва да се пазят , че не останаха. Ако не смяташ да караш повече Трабант - окей... продай го поне на някого за части или да си вози нещо на село , както е без номера. Ако си вземеш друг Трабант с регистрация , може да този за донор да ползваш Ако купето ти не е много изгнило , може и да се измисли нещо от някой Трабант с документи,но в лошо състояние , но не искам да разяснявам по-нататък , че не е много... по правилата. Офф топик: Сега без да спамим темата на момчето. Докторе , нещо подозирам че намекваш нещо. Казал съм че не е препоръчително да се използва двигателя за спирачка , защото не влиза достатъчно масло. Сега който иска нека си го ползва. Това има изключения , когато спирачките не могат да смогнат на натоварването, сега няма да се убиваме. Ако има някакъв начин , който не знам как да ползвам двигателят за спирачка без да го "карам на сухо" , ще ми е интересно да науча. Човек все пак се учи докато е жив. Нали е технически форума , така всеки ще има полза от това. Нямам нищо лично към теб , но не е ли редно нас младите и неопитните , някои по-компетентен и кадърен да си каже мнението по техническия проблем, а не да храни другия колко е тъп. ПП: Като се разминаваме по улицата следващия път, едно "Здрасти" не може ли?
_________________ Защо точно два такта? - Защото един не е достатчен , а четири са прекалено много!
|
Петък, 20.12.2013 г. 01:31 ч. |
|
 |
Zizi
Некадърник
|
 |  |  |  | K.I.P. написа: Офф топик: Сега без да спамим темата на момчето. Докторе , нещо подозирам че намекваш нещо. Казал съм че не е препоръчително да се използва двигателя за спирачка , защото не влиза достатъчно масло. Сега който иска нека си го ползва. Това има изключения , когато спирачките не могат да смогнат на натоварването, сега няма да се убиваме. Ако има някакъв начин , който не знам как да ползвам двигателят за спирачка без да го "карам на сухо" , ще ми е интересно да науча. Човек все пак се учи докато е жив. Нали е технически форума , така всеки ще има полза от това. Нямам нищо лично към теб , но не е ли редно нас младите и неопитните , някои по-компетентен и кадърен да си каже мнението по техническия проблем, а не да храни другия колко е тъп. ПП: Като се разминаваме по улицата следващия път, едно "Здрасти" не може ли? |  |  |  |  |
мисля, че съм се изразил достатъчно точно- когато на разбираш нещо, не изказвай мнение. За поздрава- баща ми ме е научил, че по- младия поздравява пръв, а ти си с около 30 г по- малък. Този до теб мисля, че беше твоят- той направи точно обратното при твоя въпрос" това не беше ли???" За модерацията- три дни са достатъчно дълъг период за изчакване някой да се съобразява с правилата.
|
Петък, 20.12.2013 г. 09:57 ч. |
|
 |
Оги
Кандидат-фен
|
Когато човек знае и сам може да си даде сметка в случай, че не знае нещо, пък и колко не знаят другите около него, а когато човек не знае- няма как да си даде сметка колко много всъщност не. И във втория случай самооценката му най-често е грешна. Затова по-скромно и прилично отношение към знаещите би било от полза за незнаещите. Това за знанията. Човек разбира колкото вижда. Няма как да разбира след като не знае. Колкото и да е умен- след като няма знания- то няма върху какво да си прилага възможностите. Нищо лично. Може да се нарече спам.
|
Петък, 20.12.2013 г. 10:29 ч. |
|
 |
Каракачана
|
добре последните 3 поста бяха съвсем излишни за тази тема .... ![angry [smilie=angry]](./images/smilies/angry.gif) кажете за дияметъра на зегерките който държът вътрешното каре на полуоската 
|
Петък, 20.12.2013 г. 12:47 ч. |
|
 |
ot6elnik_mm
Регистриран на: Събота, 30.11.2013 г. 21:32 ч. Мнения: 61 Местоположение: плевен
|
не се отклонявайте от темата пич интересувам се от бракуван трабант търся да закупя от такъв трабант двигател за да мога да оправя моя просто дай цена на целия или на части
_________________ щом е машина и се разглобява значи ще го поправим
|
Петък, 20.12.2013 г. 13:12 ч. |
|
 |
ot6elnik_mm
Регистриран на: Събота, 30.11.2013 г. 21:32 ч. Мнения: 61 Местоположение: плевен
|
зегерката държи карето да не излезе от шлиците просто премери канала накрая на полуоската
_________________ щом е машина и се разглобява значи ще го поправим
|
Петък, 20.12.2013 г. 19:09 ч. |
|
 |
Каракачана
|
мога ли да сложа нещо друго вместо зегерка или трябва да е зегерка точно ? и за трабанта давай на лично
|
Петък, 20.12.2013 г. 21:35 ч. |
|
 |
Каракачана
|
Колеги трабантцедеса е отново в движение днес с едно приятелче го направихме по добре и от преди благодаря на всички ви за помоща ви към мен и моят траби 
|
Събота, 21.12.2013 г. 23:32 ч. |
|
 |
Каракачана
|
Здравейте отново, и този път пак скорости само, че този път съм в напълно задънена ситуация и моля за помощ. В тази тема на втора страница съм описал проблема с колата, моля да го погледнете и да изкажете мнението си. viewtopic.php?f=34&t=149&p=52406#p52406 Ето видео клип от преди няколко минути на колата (вдигната на трупчета и когато въртя едното колело другото се върти съвсем слабо не мисля че ще се вижда хубаво в видеото) http://vbox7.com/play:d31d4ad456
|
Неделя, 07.12.2014 г. 22:20 ч. |
|
 |
Zizi
Некадърник
|
не мога да разбера идеята на клипа- може би , за да ни се похвалиш колко ти е мръсна скоростната кутия. Явно това е много важно, но проблема ти се крие вътре в скоростната кутия и се нарича "клин". Понеже няма да ме разбереш от една дума ще трябва да обяснявам- превключването на скоростите става чрез вилки, а тези вилки се движат от един палец монтиран на една ос/ тази дето излиза от скоростната кутия и има едно голямо ухо/. Та този клин се е разхлабила контрагайката му и се е развил и движението за включване от една на друга скорост е с много голям луфт. Разкачи лоста от скоростите и на ръка се опитай да включиш някоя скорост- имай в предвид , че хода ще бъде много по- голям от нормалния. Ако имаш големия ход, но не можеш да включиш никоя предавка- вече клина е изпаднал от мястото си, но ако включиш, това е потвърждение за повредата. Отваряш скоростите, сваляш само горния капак, стягаш клина и сглобяваш. Айде, успех с ремонта и друг път недей да пишеш на сто места- имаш си собствена тема, то има и модератори, ма те пък дали знаят за какво иде реч.
|
Неделя, 07.12.2014 г. 23:17 ч. |
|
|