Напиши нова тема Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Масло върху праговете 
Автор Съобщение
Луд с картечница
Аватар

Мнение 
Български вариант на "Цинга"-та. Иначе казано - студено поцинковане. От всички възможни покрития това действа на електрохимичен принцип и ще ви осигури най-надеждната антикорозионна защита.

Последна промяна Nasakoto на Четвъртък, 15.05.2008 г. 13:13 ч., променена общо 1 път

Четвъртък, 15.05.2008 г. 10:10 ч.
Профил
Детската градина rlz
Аватар

Automobile: Trabant 601s
Мнение 
Точно както казва орлича се прави.
Пъха се една тръбичка и с налягане тя вътре разпръсква покритието като навлиза навсякъде .
Ама тъй като сега нашите коли са на доста години вътре със сигурност има ръжда или гнилоч и това може само да забави процеса.
Така , че като сменяме прагове се прави по този начин(поне за мен)

А цингата мисля , че е осъвременен вариянт на Еласкона(от едно време).Не знам дали още съществува.

Маслото е по-евтиния вариянт,ама е по-несигурен.
Става въпрос вътре в праговете и гредите да няма ръжда , както от завода да излязат.
Иначе би забавило процеса, ама не колкото да забравим .

Така , че като им дойде времето за смяна се изчиства перфектно от замърсители.Заварява се новата греда или праг.И се пръска вътре покритие, което ни харесва.

Четвъртък, 15.05.2008 г. 10:50 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Тъй като това при мен е голям проблем да попитам - мога ли да сложа прагове например от дуралуминий? Със СО ще може ли да се заварят и да стане стабилно (все пак са разнородни материали :? )?

Четвъртък, 15.05.2008 г. 13:44 ч.
Профил ICQ
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение 
А къде ще намериш прагове от дураалуминий? Прага има сложна форма, не е просто един винкел. Иначе от заварчици знам че за всеки метал се използва различен газ - на телоподаващата машина може да вържеш бутилка с CO2 (въглероден диоксид), аргон и др. Мисля че CO2 беше само за желязо.

Четвъртък, 15.05.2008 г. 13:49 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Ще си поръчам - има си фирми за всичко :) Но дали ще може да се захване :roll:

Четвъртък, 15.05.2008 г. 15:16 ч.
Профил ICQ
.
Аватар

Мнение прагове
Първо за маслото-когато минете покрай стрелки на железния път на трамваи или пътувате с влак,погледнете да видите че там е намазано с горело масло ,защото него дъжд и вода го отмива трудно,а пресно масло се измива и затова се ползва и горело масло при праговете.А това е така ,защото както аз преди ,така сега и на вас е скъпо за препаратите против ръжда.По 500-700 грама масло омешано с грес/общо тегло/е достатъчно за един праг,но трябва да се покара някъде където има нагорно или страничен наклон или дупки ,за да може от накланянето маслото да омаже по хубаво.
Тео,ако направиш алум.прагове и ги заварят,се получава биметал ,от което ако си апомняш по електротехника това е двойка от която се получават такове и от тази реакция ще се разрушат заварките,тъй че е излишно.
Всеки сам да прецени какво да прави,аз написах какво съм правил и резултата беше много добър.

[Изображение

Четвъртък, 15.05.2008 г. 15:21 ч.
Профил ICQ
Научи се как се сипва масло

Мнение 
значи на всички коли които са ми минали съм правил точно това да сипя в праговете отработено масло. в случая за трабант трябва да се налице и тапите по продължението на прага при гумите. до всяка врата има по един отвор отпред при краката 2 и по средата при ръчната и там се сипва за напречната греда. като се затапят отворите отдолу за да не изтече веднага маслото. аз лично ги затапих с бол-кит като по еластичен. с течение на времето маслото си се разлива и полека изтича - че не е екологично не е.
1.5 литра стигат

Четвъртък, 15.05.2008 г. 18:03 ч.
Профил WWW
Ентусиаст
Аватар

Мнение Re: прагове
shotik написа:
Тео,ако направиш алум.прагове и ги заварят,се получава биметал ,от което ако си апомняш по електротехника това е двойка от която се получават такове и от тази реакция ще се разрушат заварките,тъй че е излишно.

Това не го съобразих. Мерси! :) То се видяло че или цялото шаси трябва да стане алуминиево или да кърпя до безкрай.... :?

Четвъртък, 15.05.2008 г. 18:09 ч.
Профил ICQ
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
По-добре помисли за ново купе или направо друга кола.Ако нямаш машините и познанията сам да си оправиш купето,си приготви дебела пачка банкноти.Доста дебела.Ремонтът на купе е най-скъпото възможно нещо по всяка една кола.

Четвъртък, 15.05.2008 г. 20:51 ч.
Профил ICQ
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Trabant 601
Мнение 
във Дирбг един колега беше описал как си укрепвал купето със собствени сили и средства беше стягал разни шини с болтове заварял арматура и т.н. и твърдеше че станало добре и здраво.
Със или без горяло масло трябва да сме наясно че до няколко години всички трабантаджии ще се сблъскат с такъв проблем. По книга средния живот на каросерията е около 7г. нашите са 3-4 пъти по стари а и ръждата била като жената тръгне ли веднъж неможеш я спря . 99% сигурно някъде по гредичките е тръгнала -отвътре или отвън. А консервирането е трябвало да се направи от дядовците преди 20-30г когато са си взели трабанта от мототехника. Тогава би имало повече смисъл. И тогава ще стане все по трудно да си намериш читаво купе-всички ще са на един хал.

Четвъртък, 15.05.2008 г. 21:07 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Santa написа:
По-добре помисли за ново купе или направо друга кола.Ако нямаш машините и познанията сам да си оправиш купето,си приготви дебела пачка банкноти.Доста дебела.Ремонтът на купе е най-скъпото възможно нещо по всяка една кола.

Проблема при мен е изгнилия под в шофиорските крака и до дясната врата, както и заминалите прагове (ще се сменят с нови). Това лято по план трябва да разглобя колата до състояние да остане само купето и да го кърпя нацяло. Мислех си да сменям целия под, но след като чух цена от порядъка на 260 евро и се отказах :shock: Самата кола нямам намерение да я сменям! :D

Четвъртък, 15.05.2008 г. 21:13 ч.
Профил ICQ
Детската градина rlz
Аватар

Automobile: Trabant 601s
Мнение 
Teo ,щом имаш там значи имаш и другаде .
Хубаво си се нахъсал сега.
Лошото е , че щом праговете ги няма нагоре ламарината е гризната на 100 % , щом пода при краката е на дупки какво остава за гредата, която държи двигателя (точно пред краката на водача долу).
Ами веждите ?
Дай някоя снимка да разберем дали си заслужава .

Моя трабант ,ако беше загнил жестоко,ама разбирай жестоко го разчастявам и махам пък части бол.
Аз затова го пазя,защото е по-здрав от масата .

Петък, 16.05.2008 г. 09:24 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
siso написа:
Teo ,щом имаш там значи имаш и другаде .
Хубаво си се нахъсал сега.
Лошото е , че щом праговете ги няма нагоре ламарината е гризната на 100 % , щом пода при краката е на дупки какво остава за гредата, която държи двигателя (точно пред краката на водача долу).
Ами веждите ?
Дай някоя снимка да разберем дали си заслужава .

Моя трабант ,ако беше загнил жестоко,ама разбирай жестоко го разчастявам и махам пък части бол.
Аз затова го пазя,защото е по-здрав от масата .

Трябва да го разтоваря, за да мога да снимам изгнилите места...питай Дибо за какво иде реч - той го видя сега като беше във Варна ;)

Петък, 16.05.2008 г. 14:39 ч.
Профил ICQ
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: 601K S de luxe
Мнение 
doctorZizi написа:
най- добрият вариант се нарича " Елоксан", но се съмнявам, че се произвежда вече.

На битте шьоон.

http://www.trabantwelt.de/Trabant-601/Z ... ::565.html

Зизи, ако организираш компресор с подходящ пистолет, мога да поръчам еласкона, трябва само да получа информация дали този е със същите качества като добрият стар отречен от завистливите западногерманци гедерейски елексир.

Петък, 16.05.2008 г. 17:19 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: 601K S de luxe
Мнение 
Ще се опитам.

С това: http://www.oldieparts.de/gfx/Druckbeche ... behoer.JPG

Ако гредите са унгарски се пробиват дупки там, където ги има на фабричните.

Съвсем отделен е въпросът дали си заслужава да се прави процедурата на вече ръждясали отвътре прагове, цивилизованият вариант е смяна на гредите, галванизация на новите профили преди това и консервиране на кухините по горепосоченият начин.

Събота, 17.05.2008 г. 10:04 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща