Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
ремонт на разходомера-въпрос за съпротивления 
Автор Съобщение
Начинаещ

Мнение Re: ремонт на разходомера-въпрос за съпротивления
ще го снимам и утре сутрин ще кача линк към клипче в youtube

Събота, 21.01.2012 г. 00:29 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: 2 трабанта
колега, докъде я докара с разходомера?

Понеделник, 23.01.2012 г. 10:45 ч.
Профил
Начинаещ

Здравейте! Монтирах го, по мое мнение работи :) Обаче както казах в предние пост когато е запален двигателя има някакво премигване на всички светодиоди едновременно. Опитах да го снимам, обаче премигват много слабичко и камерата явно не ги хваща. Когато е на контакт и няма в карбуратора бензин при отваряне на кранчето диодите почват да си светят, първо един зелен и така светват всички догато се напълни системата и после си гаснат. Но като го запаля почват да премигват слабо и интензивно сякаш се получава някакво смущение от двигателя.
Още нещо което ме кара да мисля, че двигателя дава смущения- монтирал съм си плафон с ел. часовник от Форд Орион. Часовника си работи и като запаля изчезва и почва странно да премигват някакви числа или части от числата, знаеш как се пулучават числата от отделни чертички на екранчето. Същата работа е и като опитам с електронен мултицет да премеря зареждането, става същото като с часовника. С аналогов, такъв със стрелка се мери.
Иди го разбери :shock:

Понеделник, 23.01.2012 г. 11:58 ч.
Профил
Научи се да сменя скоростите

Automobile: Trabant 601 s kombi
Здравей колега според мен, проблема е в уреда ,когато подадеш контакт е възможно за милисекунда да ти просветнат всички диоди ,но това да светват един по един всичките и после да угасват ,не ми се струва нормално,в моя Трабант имам монтиран часовник от Клио но е със стрелки и в началото не го бях свързал правилно и когато светнех габарити спираше да работи ,а по някога клеймите не макар да изглеждат чисти не осигуряват добър контакт ,виж и тях.

Понеделник, 23.01.2012 г. 12:54 ч.
Профил
Начинаещ

submar : "...,но това да светват един по един всичките и после да угасват ,не ми се струва нормално...".
Не присветват един по-един! Казах ,че ако умишлено съм спрял бензина от кранчето и колата е угаснала, при подаване на контакт и пускане на кранчето "водомера" започва да се върти, защото карбуратора се пълни и този поток на гориво се отчита като разход. Тогава светват всички диоди, зашото потока на гориво е голям. Светят всички. Когато карбуратора се напълни и поплавъка затвори тогава тека на гориво в маркучето спира и диодите угасват, защото няма движение на бензин. Аз казвам, че когато е запален двигателя всички диоди едновременно присветват слабичко. Представи си това присветване в милисекунди, което казваш, и наистина се появява когато подадеш контакт. Но при мен е така когато е запален двигателя. Иначе уреда си отчита вярно. А когато е запален и например отчита разход 2 диода, 2 зелени диода светят постоянно, а останалите пак си пресветват по гореописания начин.

Понеделник, 23.01.2012 г. 13:45 ч.
Профил
Научи се да сменя скоростите

Automobile: Trabant 601 s kombi
Най добре би било ако някои съфорумник от твоя град ти заеме своя уред за пет минути ,и ако и той се държи така ,търсенето на проблем при теб продължава ако не,просто си купуваш "нов" :? /друг/ за 5-10 лв. и така

Понеделник, 23.01.2012 г. 16:42 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2