Автор |
Съобщение |
ЧеФи
Научи се как се сипва масло
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 10:38 ч. Мнения: 37 Местоположение: София
|
Боядисване
Решил съм да боядисам Трабанта.И сега подучух че ако е в камера може да се стопят дуропластите.Та ше кажете ли аджеба дали това е вярно?И изобщо всичко свързано с боядисването на един трабант?Кои какво е правил,как го е подготвил и така.............
|
Понеделник, 11.02.2008 г. 16:22 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Нищо му няма. Тая камера дето нагрява на няколко стотин градуса е за прахово боядисване. Обикновените камери нагряват около 40-50 градуса, тоест все едно колата е на яко слънце, само че няма прах и боклуци, за разлика от варианта да я оставиш да съхне на поляната.
|
Понеделник, 11.02.2008 г. 16:59 ч. |
|
|
ЧеФи
|
Ами аз напримерно изкам да боядисам Траба с българска боя-емайллак.И ми се изка да се пръсне с допалнителен слой безцветен лак,за да блести повече.Изобщо има ли смисал в това и каква марка боя ми препоръчвате вие.
|
Понеделник, 11.02.2008 г. 17:16 ч. |
|
|
Krap4enski
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 11:01 ч. Мнения: 126 Местоположение: Монтана
|
Кажи какви пари ще ти излезе боядисването и съхненето в камерата проверил ли си?
|
Понеделник, 11.02.2008 г. 17:17 ч. |
|
|
ЧеФи
|
Еми имам няколко познати бояджи,ще проверя при всички и ще реша при кои и за какви пари.Така че за сега нямам окончателен отговор.
|
Понеделник, 11.02.2008 г. 17:38 ч. |
|
|
tsveto
Зеления миксер
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 23:09 ч. Мнения: 214 Местоположение: Русе
Automobile: rennpappe
|
Аз също искам да си боядисам трабанта,но в същия цвят само,че металик(външно).Ходих при бояджия и тои ми каза,че неможело същият цвят и да е металик,много ми стана чудно защо може да е така.А пак за цената ми каза,че зависело от много работи и неми каза общо заето цена. Интересно ми е колко горе долу би излязал един трабант с боята труда и куп други подготовки.....?
|
Понеделник, 11.02.2008 г. 22:37 ч. |
|
|
Torsi
Знайко
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 16:23 ч. Мнения: 176 Местоположение: София/Дания
|
С обикновена бг боя около 30лв за боя и 60-70 за работа -100лв
с вносна боя -200лв
металик 350-400лв.. сам решаваш
|
Понеделник, 11.02.2008 г. 22:49 ч. |
|
|
wartburg_mashine
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 16:37 ч. Мнения: 33 Местоположение: Габрово
|
само за сведение искам да кажа че българската боя има лак в нея и не е необходимо допълнително лак.А блясъка на самата боя зависи от няколко фактора подготовка преди боядисване,самото боядисване,и естествено от боята между другото аз съм с боя българска за шест лева литъра и има доста добър гланц и блясък,а колко дълго ще седи този блясък зависи вече от собственика.
|
Понеделник, 11.02.2008 г. 23:14 ч. |
|
|
Santa
Ентусиаст
|
Комунизма си отиде,с него и ниските цени.Няма да намериш бояджия,дето да ти подготви колата и да я пръсне за по-малко от 200 лева.Или поне не в София.Камерата е в граници от 200 нагоре до...безкрай.Към това си сложи 2 литра боя,шкурки,разредители,кит (не е евтин) и т.н. и юе ги докараш до 500-600 лева.
Тоя трабант заслужава ли толкова?
|
Вторник, 12.02.2008 г. 00:32 ч. |
|
|
jopeto
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Вторник, 12.02.2008 г. 11:42 ч. Мнения: 159 Местоположение: София
|
Ми хора аз пресметнах, че няма смисъл да инвестирам 500 лв в боя и за това купих най- обикновена авто емайлак и с мечето цялата операция излиза 15 лв. Ама си купете финно малко мече (да не е дунапренено) и разредете боята хубаво с АМБ за да разлее добре.А който има компресор и чисто помещение със същата боя ще го направи още по-лесно и бързо.
|
Вторник, 12.02.2008 г. 11:58 ч. |
|
|
ЧеФи
|
Аз съм го казвал и преди да се прецака форума.Че първо ще разглобя моя трабант,ще почистя цялото копе от ръжди и стара боя.След това ще се закърпят някой дупчици,ще мина целия под от горната и долната страна с Боди,подкалниците също,и други неща.Ще го боядисам целия отвън,отвътре,и коша.Ще правя преработки и подобрения на купето,по интериора и ............ Ама имам и въпрос дали може след като се мине с няколко ръце Боди пода от долната част,дали може да се боядиса с боя?
|
Сряда, 13.02.2008 г. 15:31 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
На кутията пише, че може. Лично за мен няма смисъл да се боядисва нещо, което не се вижда. По-добре за тия пари намажи с бодито още една ръка.
|
Сряда, 13.02.2008 г. 16:22 ч. |
|
|
ЧеФи
|
Ами аз така и така ще ги инвестирам и в боди и в боя. 1 от причините да избера да го боядисвам и от долу с боя след като нанеса 2 слоя Боди.Боята е светла.и така лесно ще си личат драскотините и ще ги поправям за да не стане ражда.
|
Сряда, 13.02.2008 г. 18:33 ч. |
|
|
xbs_pioneer
Зайо - байо
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 14:36 ч. Мнения: 407 Местоположение: третата след луната в дясно..
|
Боядисването в камера не вреди по никакъв начин на траба, даже става по красива и опъната боята.. моя е боядисан така.. като преди това е ударен слой шприцкит и всички кривинки са обработени.. Няма мръдване просто е станало идеално.. А боята ми излезе 70лв за почти 2 литра.. Лака и втвърдитела са в самата боя... С камери работа и всичко ми излезе 400лв цялото боядисване.. като преди това аз сам съм го ошкурил..
Неделя, 17.02.2008 г. 12:56 ч. |
|
|
ЧеФи
|
Аз сам ще разглобя Трабанта.Ще махна двигател прозорци,всичко.После ще го закарам с платформа да му закърпярт някои нещапо купето.Пак ще си го додърпам до гаража ,кадето си седи и ще му обработя целия под-от горе и от долу с шкурка и ще го мина с 2 слоя Боди и други материяли предпазващи от ръжда.После ще го боядисам с мече и с такава боя каквато ще го боядисвам(и от двете страни-горната и долната).И коша при двигателя ще го обработя с Боди.Ще направя малко преработки по купето-тунинг(когато стане ще пиша и покажа).След това ще му сложа и залепя калниците,предния и задния капак,вратите.....Ще китосам кадето има нужда и ще го изтъркам от старата боя.После пак на платформата и на бояджия,като ще му занеса и всички останали части,като гривните на фаровете,на стоповете,броните,предната решетка и други останали.Ще ми го пръсне,с шприц кит и после боя.Като кита и боята аз ще си купя.Ще ми го пръсне в камера.Но целия-отвънка,от вътре,коша на двигателя,багажник,и другите части.Като изсъхне си го взимам и си го зглобявам и подобренията и..........(тогава ще има друга тема).Та аз имам и вапрос:Ти ли си купи боята,колко ти взе само за да ти го пръсне в камера,ако може и да ми дадеш и едни кординати на Л.С или тук,както решиш.Аз имам няколко познати бояджии-приятели.Ще видя колко ще изкат да ми го пръснат в камера,като аз си купя боята и кита.Предполагам ще ми вземат по-евтино,защото са ми познати и си правиме услуги взаимно.Може би кам 200-300 лева да ми вземат.Познавам 4-5 човека и ще проверя при всички.Но ако нещо има ще се обадя на твоя и ще питам и там,и кадето ми изнася повече-там,ще ходя.
|
Неделя, 17.02.2008 г. 13:40 ч. |
|
|