Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
"Цепене" на картера. 
Автор Съобщение
Вече прави дребни ремонти

Automobile: Trabant 653
Мнение "Цепене" на картера.
Привет! Направих голяма простотия, при опита да разделя двете половини на картера. Предвид това, че знам наличието на семеринг зад маховика, при разглабянето всичко мина по план до момента, в който тръгнах да разделям половините. Много трудно отлепи, беше с някакво лепило вероятно залепен. След това, така и не успях да отделя долната половина. Напъвах, мъчих...и накрая се усетих, че съм забравил за семеринга...обърках се с Вартбург - там долната половина пада и с маховика... Та, въпроса ми е, дали съм успял да прецакам плочката на семеринга, и ако някой се е борил със същата простотия, която аз направих...има ли фатални последствия, и поправими ли са... :oops:

Вторник, 25.02.2014 г. 17:25 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Trabant 601s-kombi
Мнение Re: "Цепене" на картера.
Колега,основата на семеринга от страната на маховика/на по-стария мод.мотор/,явно твоя е такъв,или поне аз така те разбрах е захваната с 3- 6мм.болтчета за двата картера на двигателя.Ти не си ги развил и си дърпал и чукал най-вероятно и картерите ти са се отворили явно само откъм ремъчната шайба.Не виждам как може да се "прецака"основата на семеринга,но все пак погледни я внимателно за евентуално изкривяване и пукнатини!Лепилото м/ду картерите,ако двигателя не е цепен едно време се наричаше"херметик" и наистина си го биваше.Друг е въпроса дали не си подбил челата на картерите,където се съединяват,ако вътре си "мушил"отверки,дано не си го правил,че това е доста опасно!Огледай и резбите на трите болтчета в картерите и самите картери близо до резбите,да не си ги пукнал.Предполагам за тази основа говорим
Послеслов:Този семеринг го смени задължително с нов при сглобяването!Успех!

Прикачени файлове:
DSCN3133.jpg
DSCN3133.jpg [ 96.98 KiB | Прегледано 6684 пъти ]
Вторник, 25.02.2014 г. 19:05 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти

Automobile: Trabant 653
Мнение Re: "Цепене" на картера.
Отлепи се и откъм маховика, но не може да излезе долната половина. И се сетих защо... :oops: Понапънах, но не съм блъскал отвертки с чука. 100% са наранени повърхностите там, където съм пъхал, но дано не е фатално...така или иначе ще ги огледам добре като го отворя. Снощи се изнервих на акъла си и преустанових дейността. За да се отлепи, явно болтовете на фланеца на семеринга са си били хлабави. Ще сменя семеринга, както и болтовете. Сетне, при сглобяване, мисля да използвам отново лепило (Корил мисля се казваше, аналогично на това от едно време).

Вторник, 25.02.2014 г. 19:44 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ]