Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Свързване на радио 
Автор Съобщение
Научи се да сменя скоростите
Аватар

Мнение Свързване на радио
Здравейте,

не знам дали това е тук е мястото на темата ми и се извинявам ако не е тук, понеже имам трабант комби и на скоро му сложих радио ,обаче кабелите му за захранването са свързани към клемите за акумулатора и когато пусна радиото и натисна газта радиото се изклиучва за момент и после пак се включва ама това не е готино ... Очаквам съвети

Последна промяна Каракачана на Понеделник, 08.10.2012 г. 19:41 ч., променена общо 1 път

Понеделник, 08.10.2012 г. 00:56 ч.
Профил WWW
Луд с картечница
Аватар

Мнение Re: Свързване на радои
Каракачана написа:
Здравейте,

не знам дали това е тук е мястото на темата ми и се извинявам ако не е тук, понеже имам трабант комби и на скоро му сложих радио ,обаче кабелите му за захранването са свързани към клемите за акумулатора и когато пусна радиото и натисна газта радиото се изклиучва за момент и после пак се включва ама това не е готино ... Очаквам съвети

Привет!

Както го описваш... нещо не е наред. Как са ти зареждането и електрическите връзки между алтернатора и акумулатора? Радиото може (трябва) да се рестартира единствено когато палиш колата със стартера.

Иначе си го свързал на правилно място (клемите на акумулатора).

Понеделник, 08.10.2012 г. 07:26 ч.
Профил
Аватар

Ол не ,прекарал съм два кабела от клемите на акумулатора към апарата (радиото) и когато колата е в покои апарата си свири както трябва даже не помня много добре ама маи и до край може да се усилва ,но когато запаля и натисна газта апарата гасне за малко и после пак се пука . Може би в него има едни кондензатор които може би се е отворил и той дава тези проблеми .
Къде на трабанта има запалка или нещо за което да вържа кабелите ?
Вчера със един мои приятел разсъждавахме :lol: и се установи че освен за фара да вържа /маса + / няма къде другаде ..

Понеделник, 08.10.2012 г. 11:12 ч.
Профил WWW
Кандидат-фен

Масата е минус и я има на всяка здрава метална част и на който и да е кафяв кабел от инсталацията да хванеш.

Понеделник, 08.10.2012 г. 13:42 ч.
Профил
Кара Wartburg 20 години.

Мнение Re: Свързване на радио
Колегата казва, че не при палене а при подаване на газ изключва. Някои апарати изключват при по-висок волтаж. При подаване на газ той се вдига от алтернатора и това е защита да не изгори апарата. Провери и почисти клемите на акомулатора и клемите. С мултицет провери на кабелите при подаване на газ да не е повече от 13.7 волта. Провери има ли електролит във всички клетки на акомулатора, ако е обслужваем. За проба може да го смениш с друг. Другата причина повредено реле на алтернатора и от там да дава по-висок волтаж. Мултицета ще покаже. Успех.

И си поправи заглавието не радои, а радио.

Последна промяна koce на Понеделник, 08.10.2012 г. 18:29 ч., променена общо 1 път

Понеделник, 08.10.2012 г. 15:07 ч.
Профил
Аватар

Акумулатора е пред уволнение . Използвам него защото трабанта няма никакви документи и не е в движение затова и акумулатора не му е в ред . когато ходя да карам колата акумулатора се зарежда 3-4 часа за да може колицата да запали или най-лесно е като я бутна малко на втора скорост ,запалва после акумулатора се зарежда . Според мен апарата гасне понеже не е свързан на правилното място ,преди колата беше с един стар и по голям ремък които не зареждаше хубаво и тогава не съм имал ядове със апарата . Майка ми има Рено Клио което е със съдия проблем когато кара с повече от 100 км/ч и се осили радиото повече от половината то гасне но не се включва . Това вече не е мои проблем , това може би е както казах по горе да се е отворил кондензатор . Още веднъж ще проверя връзките с тока и ще премеря с мултицета . Благодаря за отговорите ви. :)

Кажете ми само от къде да си поправя името на темата ?

Понеделник, 08.10.2012 г. 17:46 ч.
Профил WWW
Аватар

@koce Когато запаля трабанта и му дам газ и в това време меря с мутицета клемите на акумулатора не трябва да показва повече от 13.7 волта ли ? И ако е повече значи имам проблем със релето или ?
А ако е по малко от 13.7 значи къде трябва да е проблема ?
Акумулатора ми е толкова зле че /полюс +/ се овлажнява при почти всяко ходене там където е трабанта. Сега за състоянието на акумулатора е така понеже аз не всеки ден го карам пък и той е на 3-4 години една от която беше зимата в един гараж без да се ползва ,та сега няма да му взема нов каквото и да стане ... :D Та акумулатора може да е причинителя на вси1ки пакости които стават ... Както каза по горе ако клетките не са му в ред може и от това да е . А това което ми коства да го направим с дядо ми този трабант беше много .. Понеже той две години седя в един склад и тепърва трябваше да се преви . Беше в един от складовете които дядо ми и колегата му дядо Боре който почина преди две години. И зед му каза на дядо ми че не му се разправя с тази кола и не му трябва и тя остана за нас ,дядо ми не иска да я докарваме в къщи понеже аз съм много (2) див :D :D и не знае какво мога да направя а и тази кола няма документи па и 2010 се обръщах с едно БМВ :( и избягват да ми дават кола .А това с колата не го направих аз и ама както и да е :) да се върна на темата че много се отклоних ... :) Та кажете сега

Вторник, 09.10.2012 г. 19:54 ч.
Профил WWW
Луд с картечница
Аватар

Не трябва да ти се овлажнява плюсовата клема. Сигурен ли си, че зареждащата система на колата е изправна? "Мирише" ми на презареждане.

Така и не казваш колко точно е напрежението като подаваш газ, в момента в който радиото се рестартира. Ще спестиш много гадаене. :)

Сряда, 10.10.2012 г. 18:02 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Не ми се вярва при мъртва клетка да палиш с тоя акумулатор, макар че при Трабант е напълно възможно. Най-добре ако се съмняваш в това, вземи за проба акумулатор от друга кола, където няма проблеми. Иначе окисляването на клемата не е причина за проблеми с радиото. Аз така си карах цяла година и нямах проблеми с токовете, просто зимата при -10 спря да пали и се наложи да купувам нов акумулатор.

Четвъртък, 11.10.2012 г. 09:26 ч.
Профил
Аватар

Ами всъщност проблема не е бил в акумулатора ами в кабелите от радиото към него . :)
Се пак ви благодаря за отговорите ,на скоро един приятел се обърна с този трабант на една страна и нямаше никакви поражения освен дръжката на вратата беше влязла 2 мм в вратата :) добре че само с това се размина ,но при обръщането понеже колата се обърна на ляво ред капак та той с рамото си счупи стакатото на вратата и малко я изкриви . От къде мога да си намеря ново стъкло и колко пари ще ми струва ? И още един въпрос ,нормално ли е когато карам със 90-95 разходомера да ми е на 5 чертички ?

Събота, 20.10.2012 г. 13:04 ч.
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ]