Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
j_totkow
Ентусиаст
Регистриран на: Вторник, 26.02.2008 г. 20:29 ч. Мнения: 550 Местоположение: Пазарджик
Automobile: много ясно - трабант
|
Трабант - вакум? откъде?
Сигурно вече Ви е омръзнало от моите въпроси, но както винаги аз се допитвам до Вас, понеже сте по-компетентни в дадени теми и сфери. Та въпроса ми е ако пробия дупка на карба след дроселната клапа и сложа щуцер там, когато работи двигателя ще става ли вакум достатъчен за да работи правилно даден изпарител, питам защото имам почти всичко налично за да направя трабант на газ и в скоро време ще го има. Имам изпарител вакумен KAR GAZ T90 и мисля да експериментирам с него понеже ми изпадна без пари и не искам да наливам допълнителни пари за електрически такъв.
_________________ http://totkow.blogspot.com/
|
Сряда, 03.10.2012 г. 12:53 ч. |
|
|
Santa
Ентусиаст
|
Re: Трабант - вакум? откъде?
За по-сигурно го измери...но на теория трябва да има достатъчно вакуум.Това чудо нали отваряше и затваряше каналите с шибър.
_________________ Libenter homines id, quod volunt, credunt
|
Сряда, 03.10.2012 г. 22:59 ч. |
|
|
j_totkow
Ентусиаст
Регистриран на: Вторник, 26.02.2008 г. 20:29 ч. Мнения: 550 Местоположение: Пазарджик
|
е, да, но нали засмуква смес добре не знам може да ми се посмеете малко ама ако сложа една голяма спринцовка и с нея дръпна да направя вакум (то като разглобих изпарителя видях че мембраната за вакум само се прибира и толкова)
|
Четвъртък, 04.10.2012 г. 00:04 ч. |
|
|
Оги
Кандидат-фен
|
Ако има вакуум колкото мотора да вземе от дифузьора бензинова смес то това е достатъчно условие да вземе и газ от изпарителя. Т.е. ако не тръгва на бензин при изправни карбуратор и запалване няма как да се надяваш да работи на газ. Надявам се да си избрал най-малкия изпарител и той да става за мощност около 30 к.с. -Естествено че мембраната се дърпа от вакуума но и когато е спекла не може да се дърпа но това не пречи мотора да работи на газ. В случая работи с понижена мощност. Как смяташ да отопляваш изпарителя ако все още не е тайна да споделиш това предизвикателство ?
|
Четвъртък, 04.10.2012 г. 12:19 ч. |
|
|
j_totkow
Ентусиаст
|
изпарителя е възможно най-малкия по размери, за топлене ще навия серпентина от медна тръба за газ или около част от цилиндрите (но може да ми загрява така повече колата) или около изпускателния колектор където е голо
|
Четвъртък, 04.10.2012 г. 12:26 ч. |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|