Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
kiro
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 11.02.2008 г. 00:01 ч. Мнения: 283 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Счупен заден носач
Счупи ми се задният десен носач,който го бях сменял преди 5-6 години с 2-ра употреба.Счупи се рамото което перпендикулярно на посоката на движение на автомобила.Дадох го на заварка,заварено е добре иреших да го монтирам,голям зор видях-повдигахме ресьора с маслен крик с един съсед.Реших да си сложа старите втулки,които бях сменил последният път преди 5-6години.Трябва ли да се сменят с нови в този случай-това ми е питането,и ако някой знае по-лесен начин за монтажа на носача.
|
Понеделник, 19.03.2012 г. 10:12 ч. |
|
|
Оги
Кандидат-фен
|
Re: Счупен заден носач
Заварки по окачването не се допускат. Може би е "красиво" заварен. Колкото и да е здраво и майсторски изпипана заварката си има граница на напрежение вследствие нагряването и изстиването на материала в тази област. В този смисъл най-зле от всички е електродъговата заварка /електрожен с електрод/. Трабанти на части колкото щеш.
|
Понеделник, 19.03.2012 г. 12:15 ч. |
|
|
kiro
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 11.02.2008 г. 00:01 ч. Мнения: 283 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Oги,може би си прав,но нали същото това рамо на носача е направено от 2 "П" образни елемента които също са заварени.Това не е ли същото,не влизам в спор само питам?А ако имаш читав такъв носач бих го купил.
|
Понеделник, 19.03.2012 г. 16:37 ч. |
|
|
shotik
.
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 10:27 ч. Мнения: 137 Местоположение: София
|
Тези носачи ръждясват отвътре и скоро пак ще имаш проблем,на някои места изтъняват като вестникарска хартия.
_________________ винаги може да се научи нещо ново
[
|
Понеделник, 19.03.2012 г. 21:24 ч. |
|
|
Оги
Кандидат-фен
|
не е същото; за съжаление нямам, ако имах бих ти го подарил; всъщност аз само те информирам за някои правила около ремонтите, които касаят твоята и на пътниците при теб сигурност, вероятно твои приятели или близки, също и други колеги на пътя, които не познаваш; -сега може да монтираш заварения носач и да нямаш проблем дълго време, но един ден може би ще забравиш за заварката и когато напълниш колата с пътници и багаж примерно не е изключено да останеш насред пътя и да търсиш пътна помощ заради тази заварка, а замисли се какво би могло да стане ако колата не клекне при товаренето, а със скорост 90-100 км/ч в някоя дупка примерно.
|
Вторник, 20.03.2012 г. 11:42 ч. |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|