Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
помагайте, трудно целя 4та скорост 
Автор Съобщение
Начинаещ

Мнение помагайте, трудно целя 4та скорост
Здравейте, нов посетител съм, но трабанта го карам от 16 годишен(сега съм на 22) !
много ме дразни този храйлайф/фраулауф или там както му се казва, сещате се за какво говоря. Явно се е прецакал защото 4 та скорост влиза когато си поиска тя. навил съм се да разглобя кутията и да заваря( за предпочитане) или да подменя въпросната гадинка, обаче не знам как изглежда и какво точно трябва да се направи, за да се елиминира действието на храйлайфа и 4 та скорост да си влиза всеки път и по време на движение да не изключва.
ще съм ви благодарен за информацията, ако имате някакви схеми на това още по-добре!

Понеделник, 27.04.2009 г. 17:35 ч.
Профил
г-н Самотен
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение Re: помагайте, трудно целя 4та скорост
Това се казва фрайлаУф и по добре намери някой да ти го направи някой майстор на трабанти.Или ако нещо не ти е ясно не отваряй кутията ,че не е мн просто нещо и се иска познания.Виж в книгата "Аз ремонтирам Трабант" какво пише за кутията.От това което написа разбрах ,че нищо не ти е ясно за скоростната кутия .

Последна промяна Bat_Ilko на Петък, 16.04.2010 г. 01:48 ч., променена общо 1 път
Не е фрайлайф, да знаеш. Freilauf (фрайлауф) - свободен ход (на немски)

Понеделник, 27.04.2009 г. 18:19 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Trabant 601
Здравей колега. С какво масло си в кутията? Ако си с приста може за сега да се закрепи ако го смениш с по-рядко. Ако това не помага лошо.Не се наемай сам да отваряш кутията.Виждал съм едно време как кутията блокира след ремонт в специализиран сервиз от хора, които уж разбират.Не е за пренебрегване варианта и да смениш кутията с работеща такава или със заварен фрайлауф.Не вярвам да ти излезе повече от 50-60лв.Между другото ако работи фрайлауфа ,това си е едно улеснение за да не мачкаш постоянно съединителя като тръгнеш на път при всяко отнемане на газта.
П.П. четвърта предавка при износен фрайлауф си влиза "като снощи" само че като пуснеш съединителя не наема и все едно си на свободна.Ти си писал че трудно влиза ,уточни дали лоста не може да се намести на мястото на 4та или влиза както трябва но не зацепва

Понеделник, 27.04.2009 г. 19:32 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Не се набутвай със заваряване. Ще трябва нон стоп на извънградско да натискаш съединителя за да не ти придъпва, защото трабанта като отнемеш газта прави точно това. Вземи за 50-60лв работеща скоростна кутия и за още 20 и налей хубаво масло - нещо което може да пробваш още на тази, токувиж с хубаво масло почне да работи.

Понеделник, 27.04.2009 г. 20:06 ч.
Профил
Начинаещ

fraxinus написа:
Здравей колега. С какво масло си в кутията? Ако си с приста може за сега да се закрепи ако го смениш с по-рядко. Ако това не помага лошо.Не се наемай сам да отваряш кутията.Виждал съм едно време как кутията блокира след ремонт в специализиран сервиз от хора, които уж разбират.Не е за пренебрегване варианта и да смениш кутията с работеща такава или със заварен фрайлауф.Не вярвам да ти излезе повече от 50-60лв.Между другото ако работи фрайлауфа ,това си е едно улеснение за да не мачкаш постоянно съединителя като тръгнеш на път при всяко отнемане на газта.
П.П. четвърта предавка при износен фрайлауф си влиза "като снощи" само че като пуснеш съединителя не наема и все едно си на свободна.Ти си писал че трудно влиза ,уточни дали лоста не може да се намести на мястото на 4та или влиза както трябва но не зацепва

Прав си, прощавайте не уточних- влиза обаче не зацепва.трябва оборотите съвсем да паднат и тогава зацепва но не винаги. ще ви послушам и ще си потърся работеща. Благодаря!

Понеделник, 27.04.2009 г. 21:51 ч.
Профил
г-н Самотен
Аватар

trabantcedes написа:
fraxinus написа:

Прав си, прощавайте не уточних- влиза обаче не зацепва.трябва оборотите съвсем да паднат и тогава зацепва но не винаги. ще ви послушам и ще си потърся работеща. Благодаря!

Значи е износен фрайлауфа.Той както караш и като пуснеш газта той се включва и се едно е на свободна ,и като дадеш малко газ пак тръгва,това е направено за улеснение и е готино.

Последна промяна ivan_trabant_stz на Понеделник, 27.04.2009 г. 23:31 ч., променена общо 1 път

Понеделник, 27.04.2009 г. 22:34 ч.
Профил
Начинаещ

Automobile: Trabant 601s
Недеи да правиш заварки в кутията.Много е просто да си го направивиш.Ако имаш елементарни познания ще успееш.Фраилаифа се износва когато се износят съчмите му .Фраилаифа бива 2 вида ,като за по новия модел трабанти струва около 26 лв.(мисля че след 1986 год.) , а за по старите (преди 1986) е 17 лв.Тои стои на първичния вал на кутията.Трябва да го видиш на схема за да се ориентираш къде е .Позаинтересуваи се.Немога да ти го обясня без да го видиш.Между другото не му е тук мястото но имам един трабант , които се продава на части във Варна(1986г.)тел.0889099661

Четвъртък, 15.04.2010 г. 17:43 ч.
Профил
Научи се как се сипва масло

А това, че когато тръгна със студена кола не зацепва? Чак като покарам известно време и започва да зацепва? И да попитам, как се проверява нивото на маслото и как да разбера, ако например е намаляло.

Неделя, 09.05.2010 г. 16:21 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ]