Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
въпрос за спирачки (отново) 
Автор Съобщение
Ентусиаст
Аватар

Automobile: много ясно - трабант
Мнение въпрос за спирачки (отново)
Изтече ми спирачната течност е така при спряла кола - разглобих по предното колело всичко и видях че двете цилиндърчета си текат, долях спирачна течност и почнах да натискам педала за да излязат, но едното не искаше въобще да излиза и така с много зор и натискане на другото и педала - излезе
Да ви попитам от къде да взема гумички, защото четох че се оплаквате от някой и сега съм в дилема
Също така прегледах книгата за това "автоматичното устройство за регулиране на хлабината" моите бяха запекли и почнах да ги раздвижвам, но те се движеха само в една посока а в другата не искаха (в книгата има една стрелка, но не пише дали трябва да се движат свободно напред и назад и проблем ли ще е ако го направа да се движат в двете посоки)

Изображение

Също така Голям проблем - не мога да развия голямата гайка на оста на едно свалено с барабана и шенкела колело (тя е малко изядена и ключове не помагат също така нямам менгеме)
Дайте идея за по-лесно сваляне
Благодаря ви предварително :)

Сряда, 31.03.2010 г. 20:55 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти
Аватар

Мнение Re: въпрос за спирачки (отново)
1во. За да отвиеш гайката я напраскай с бензин и я запали няколко пъти. Аз така направих на мойте и лесно се отвиваха.Или пък ги напръскаи с "вд40"
2ро. Аз хич не сам доволен от унгарските гумички по магазините!!! Смених ги и за 4 дни прокапаха. Решението е да си купиш нови немски, има ги в магазина в Благоевград или да си намериш майстор които да ти ги направи. 2рото е по добре, защото той може да ти направи различни размери.
3то. Аз на моята кола този механизъм за накладките съм го премахнъл и съм сложил само от онези щивтове с прожина и нямам никави проблеми!!

Сряда, 31.03.2010 г. 21:14 ч.
Профил
Аватар

Ако се движи във двете посоки какъв е смисълат.Движи се само навън. Прибира се на вътре само ако натиснеш пластината. Това се прави когато сложиш накладките да се приберат максимално на вътре за да се наниже барабана.
Гайката ако се инати се сцепва с ракета със най-тънките дискове.

Сряда, 31.03.2010 г. 22:44 ч.
Профил
Мисли си че знае всичко
Аватар

Automobile: Trabant 601s
Гумички от Шкодров в Пловдив!

Четвъртък, 01.04.2010 г. 09:19 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Automobile: много ясно - трабант
Взех унгарски по 4 лв комплекта от магазина в София, понеже ми беше на път
Ще карам докогато може с тях и по натам с мостра от комплекта ще видя да ми направят читави (в София имало майстор дето ти прави на машина от качествена гума, а и може по натам да си поръчам по някой колега от Благоевград немски)
Колега понеже съм неук кой е тоя Шкодров :oops:
Днес видях на единия цилиндър има ръжда отвътре и не е гладка повърхността - това дали ще се оправи с фина шкурка или ще трябва нов цилиндър

Петък, 02.04.2010 г. 20:33 ч.
Профил
Аватар

Пилнеш ли го с шкурка, забрави да имаш повече спирачки!!!!

Петък, 02.04.2010 г. 21:21 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Попринцип става, но с много финна шкурка - примерно 1000. И се пили с кръгови движения по диаметъра на цилиндърчето, а не напречно. Но като новото дори да е унгарско, е по-правилното решение.

Петък, 02.04.2010 г. 21:40 ч.
Профил
Кандидат-фен

Внимателно с шабър. Ако ръждата е повърхностна може да стане, но ако има язви - няма смисъл- във втория случай решението е ново цилиндърче.

Дядо ти Шкодра в Пловдив се намира в последната пресечка на 20-30 м. е преди кръговото на панаира вдясно. Като влезеш в нея минаваш една пресечка направо и след нея на 30-40 м. от лявата страна е в една стара работилница. Има табелка и работно време, което спазва стриктно. Някога имах много проблеми с цилиндърчетата на един москвич- беше цял филм, какво ли не смених, след като взех гумички от него с проблемите се свърши. Просто няма по-добър в каучуковата смес и изработката. Да е жив и здрав !

А на картинката планка 2 работи точно като текаламит за силикон- в едната посока пропуща, а за да я върнеш назад трябва да я подпреш с отвертка да речем и избуташ плъзгача.

Сряда, 14.04.2010 г. 14:56 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ]