Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Рециклиране на колянов вал - къде? 
Автор Съобщение
Мисли си че знае всичко

Мнение Рециклиране на колянов вал - къде?
Въпросът е отправен най-вече към колегите от Пловдив. Някой чувал ли е дали някъде рециклират качествено колянови валове?
Имам сравнително неточната информация, че в района на Коматевски възел някаква работилница се занимавала с това начинание. Давали 50 000 км. гаранция, ако след рециклирането те монтират вала. Някой чувал ли е нещо повече за тези агенти, знае ли точно къде се намират и какви ориентировъчно са им цените?
В момента не ми се налага подобна услуга, но винаги е добре човек да знае възможностите за ремонт. Както знаем, коляновият вал си е болният проблем при Трабантите - особено с това предлагане на унгарски боклуци!
Ако някой има подобни сведения и за други градове - нека даде информация.

Вторник, 02.09.2008 г. 09:54 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Ивака беше пуснал за Стара Загора някакъв майстор.За София има двама,но и двамата не работят с толкова големи валове.Има някакъв агент от едно време-Кьоле...ма и той над 80 годишен-ако още работи,Зизи му имаше координатите.
Проблемът с тия майстори на валове е,че взеха да поизмират и да се пенсионират.И това,дето е било актуално миналата година,вече хич го няма.

Вторник, 02.09.2008 г. 10:02 ч.
Профил ICQ
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение 
А не е ли по лесно като мен докато има евтини трабанти за части да се запасите с няколко мотора, които надали ще блокират всичките преди колата да се разпадне :)

Вторник, 02.09.2008 г. 10:04 ч.
Профил
Луд с картечница
Аватар

Мнение 
Направо се обаждай на Ивака. Неговият майстор май е в Димитровград. Гемар (собственика на домейна www.2tpower.com и почетен администратор тук) му беше дал вал, счупен на 2 части, и човека го оправил. Ама за информация от първа ръка - тук.

А това "ако те монтират вала" ми звучи малко съмнително - все едно "да не ни видиш какви сме ги срали". А ако утре попадна на масло менте и вала стане на боб с ориз? Пак ли ще признаят гаранцията? Силно се съмнявам. :mrgreen:

Вторник, 02.09.2008 г. 10:05 ч.
Профил
Regular User
Аватар

Automobile: Wartburg 353S
Мнение 
Да, моя човек все още се занимава с рециклиране на валове.
Който се интересува - л.с.

Вторник, 02.09.2008 г. 11:40 ч.
Профил
Мисли си че знае всичко

Мнение 
Благодаря за отговорите. Въпросът беше само информативен. Колата ми в момента е на 41 000 км. , двигателят е с оригиналния немски вал и силно се надявам да изкара поне още толкова, преди да ми се наложи да мисля за рециклаж. За маслото менте - пази боже, както се казва. Естествено, че никой в този случай не би признал гаранция. Колкото до другите условия на работилницата, за която питам, просто си мисля, че са се напатили от пишман майстори по монтаж на валове, а и покрай монтирането си изкарват допълнително някакви парички. Така че, ако клиентът има някакви съмнения, просто му дават рециклирания вал без гаранция, както вероятно практикуват и другите. Разбира се, това е опосредена информация. Затова ми се искаше някой от колегите пловдивчани, ако знае нещо повече, да го сподели. Колкото до идеята на Ултимейт, това също е начин, стига човек да не попада само на двигатели, които са към края на моторесурса си, което е много вероятно. Късметлийските находки са рядкост.
Тоест, както казват братята "хаймериканци" - "каквото и да ти говорят, става въпрос или за пари, или за секс." В нашия случай е важно да знаем кое излиза по-евтино - рециклиран вал или цял двигател с неизвестен произход и кое ще работи по-дълго, за да не преминем после към секса - по адрес на продавача или на работилницата :mrgreen:

Сряда, 03.09.2008 г. 09:22 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти
Аватар

Automobile: трабстер + фиат
Мнение Re: Рециклиране на колянов вал - къде?
Имаше някаккъв пич от с.Труд военен работел във ВВС поделението той ги правел и за некакъв пич от Хасково съм чувал но за съжаление координати нямам нито отзиви мога да споделя.

Четвъртък, 02.07.2009 г. 01:23 ч.
Профил
Зла гад

Мнение Re: Рециклиране на колянов вал - къде?
0886 427 821 Човека се занимава само с валове за 2Т машини, София.Проблема е, че не помня къде се намира точно, отдавна съм ходил.За един вал на ИЖ Спорт взе 60 лв, смени долния биелен лагер и чопа.

Понеделник, 19.10.2009 г. 20:28 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ]